DagrecreatieUit Recreatief Totaal

Waterspel draagt positief bij aan bezoekersaantallen

Geplaatst op: 18 januari 2022

Recreatiebedrijven beleefden spannende tijden. Begin 2020 verloren namelijk veel recreatiebedrijven een groot deel van de omzet, vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig nam de vraag later in het seizoen weer toe en is 2020, in Corona omstandigheden, nog een redelijke zomer geweest. Een dagje uit in Nederland kwam extra in trek, omdat gasten die anders naar het buitenland op vakantie zouden gaan in Nederland bleven. Die trend lijkt blijvend.

Met de toenemende vraag naar binnenlandse dagjes uit en om de concurrerende locaties in de buurt vóór te blijven, is het van belang om gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. Tropical Zoo, die ervoor koos om met buitenspelen in de vorm van waterspel de attractiewaarde van de locatie te verhogen, werd gevraagd hoe voor hen de afgelopen zomers zijn geweest.

Berkenhof Tropical Zoo
Bij Berkenhof Tropcial Zoo heeft Watergames & More een Spray Park gerealiseerd in het Waterplay Solutions Corp. Grasslands thema. Dit thema kenmerkt zich door grassprieten, spinnen, vlinders en libellen waaruit water sproeit. Samen met de bloemfontein (Aneth Bloom) en de kantelemmer met de lieveheerstbeestjes-uitstraling, die met een grote splash omkantelt als de emmer is volgelopen, kon Berkenhof Tropical Zoo verkoeling bieden aan iedereen die dat met warm weer zocht. Naast het Spray Park ‘De Spettertuin’realiseerde Tropical Zoo ook een terras, zodat zowel kinderen als ouders optimaal van de buitenruimte kunnen genieten.

Jeroen Antes (Eigenaar) vertelde dat Berkenhof Tropical Zoo, ondanks de gevolgen van COVID-19, gelukkig twee goede zomers heeft gedraaid. “In de maand juli (2020) was het minder lekker weer. Het gevolg was dat mensen op zoek gingen naar een leuk en overdekt dagje uit. Omdat Tropical Zoo een grotendeels overdekt park is en het in de maand juli geen strandweer was, heeft de tropische tuin die maand uitstekend gedraaid. Augustus was in tegenstelling tot juli een hete maand. Het was voor Tropical Zoo dus afwachten wat dit met de bezoekersaantallen zou doen. Gelukkig heeft het Spray Park positief bijgedragen aan de bezoekersaantallen in augustus. Het Spray Park werd erg goed ontvangen door bezoekers. Bezoekers zochten in deze hete maand verkoeling en konden dit nu ook vinden bij Berkenhof Tropical Zoo.” En zo is ook de zomer van 2021 is voor Tropical Zoo prima verlopen.

Sproeiprogramma Spray Park
Het Spray Park sproeit via een voorgeprogrammeerde cyclus. In een programma van 3 tot 4 minuten, geven de toestellen in een bepaalde samenstelling water. Ongeveer 70% van de toestellen geeft tegelijkertijd water. Doordat de toestellen elkaar afwisselen op het Spray Park wat betreft water geven, worden kinderen gestimuleerd om zich over de waterspeeltuin te bewegen, om van toestel naar toestel te gaan.

Werkzaamheden project
Watergames & More is vanaf het eerste begin betrokken geweest bij het proces. In de fases van het ontwerp en het verkrijgen van de vergunning is er intensief contact geweest om de realisatie werkelijkheid te laten worden. In de ontwerpfase is er zelfs een ontwerp geschetst van de omgeving om het Spray Park heen, om de aanvraag tot de vergunning kracht bij te zetten.

Ten behoeve van de realisatie hebben zij werkzaamheden verricht zoals het plaatsen van een techniekkelder, het aanleggen van de complete waterzijdige installatie inclusief buffercompartiment en filterinstallatie, het aanleggen en afwerken van de Spray Park vloer, het bestraten van de overspray zone, het plaatsen en monteren van de toestellen, en het compleet inregelen van het Spray Park.

Meer informatie over Berkenhof Tropical Zoo: tropicalzoo.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.