Uit Recreatief Totaal

“Persoonlijk contact maakt samenwerkingen waardevoller”

Geplaatst op: 8 augustus 2023 Geschreven door Linda Fijma

In gesprek met Wesseling waterbehandeling technieken BV

Van het plaatsen van gethematiseerde peuterbadjes en sprayparken tot aan het op maat maken van kunststof zwembaden, bij Wesseling Zwembaden zijn zij gespecialiseerd in diverse technieken op basis van waterrecreatie. In gesprek met eigenaar Eric-Jan Wesseling vertelt hij over diverse projecten en hun unieke product op het gebied van zwembaden.

Toen Eric Jan zo’n 20 jaar was begon zijn carrière in de zwembadenbranche. Van de private markt tot aan de zakelijke markt. “Ongeveer 18 jaar geleden begon ik voor mezelf. Ik heb toen eerst veel wellness projecten gedaan en me beziggehouden met warmtesystemen. Inmiddels maken we onze eigen kunststof (polypropyleen) baden wat uniek is in deze markt. Dat alles doen we gewoon in Deventer zelf, en altijd op maat naar de wensen van de klant”, vertelt Eric-Jan vol enthousiasme.

Keuze uit zwembaden

Eric Jan legt uit; “Voor buitenzwembaden is er de keus uit een Beton betegeld, polyester zwembad, kunststof zwembad of een foliebad. Bij polyester zwembaden krijg je een mooi uiterlijk, mooie vormen, maar de afmetingen zijn bij deze optie beperkt en nog altijd grote kans op osmose. De foliebaden zijn daarentegen onbeperkt in grootte en leverbaar in verschillende kleuren. Maar bij een kunststof zwembad is het zo dat de platen van kunststof aan elkaar gelast worden. Daarbij hebben ze het grote voordeel dat de levensduur vrijwel onbeperkt is, makkelijk in onderhoud en oersterk zijn. Bij ons zijn de kunststof zwembaden in iedere maat leverbaar. Sinds kort kun je bij ons op de website ook heel gemakkelijk je eigen zwembad samenstellen en meteen de kosten berekenen met onze handige zwembad-configurator.”

Naast de baden zelf wordt er ook steeds meer aandacht gegeven aan de totale ‘look-and-feel’ van een zwembad. “Vaak worden projecten met een zwembad nu ook gecombineerd met een spraypark, waarbij thematisering een grote rol speelt. Wij leveren beiden en komen met de meest creatieve en passende ideeën, daarbij denken we uiteraard ook mee in oplossingen van begin tot eind. Wat ons werk zo mooi maakt is dat elk project uniek is, want geen enkel park of bedrijf is hetzelfde. Daarnaast vinden we het enorm belangrijk dat er persoonlijk contact is. Want dat maakt de samenwerking zo waardevol. Samen maak je een idee tot een succes en bij persoonlijk contact ‘voel’ je elkaars enthousiasme en passie dan ook”, laat Eric Jan weten.

Voorbeeldprojecten

Eric Jan neemt ons mee; “Iets langer dan een maand geleden hebben wij een zwembad en spraypark op camping De Vinkenhof opgeleverd. Hierbij werd er gekozen voor een combinatie van een onderhoudsvriendelijk kunststof polypropyleen zwembad met overloopgoot en een spraypark. Een perfecte oplossing en samenspel voor groot en klein. Daarnaast is de lamellenafdekking onder de trap weggewerkt om vuil tegen te gaan en warmte vast te houden. Het zwembad hebben we, ook in het kader van duurzaamheid, voorzien van ledlampen en wordt verwarmd door een warmtepomp.”

Om verder in te gaan op duurzame oplossingen laat Eric Jan ons nog weten; “Bij sommige projecten plaatsen we bijvoorbeeld ook zonnecollectoren, zoals enige tijd geleden bij zwembad de Welters te Wijhe. Over deze Sun-disc zonnecollectoren wordt zwembadwater gecirculeerd zodat het zwembad wordt verwarmd waardoor er duurzame zwembadverwarming wordt gecreëerd.”

Niet te groot denken

Als we Eric Jan vragen naar tips voor de ondernemer die denkt aan het plaatsen van een zwembad of spraypark, laat hij nog weten; “Begin vooral met niet groot denken. Denk eerder aan iets van kleiner formaat, waarbij je dan het water warmer aanbiedt bijvoorbeeld. Of let op mooie aankleding. Daarnaast is het bijna een must om ook aan de allerkleinsten te denken, dit kan heel gemakkelijk en goed in de vorm van speelse spuiters.”

Over Wesseling waterbehandeling technieken BV
Wesseling waterbehandeling technieken BV is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van zwembaden, fonteinen, waterattracties, warmtepompen, zonne-energie, wellness techniek, chemicaliën meet- en regelapparatuur, waterbehandelings-installaties en energiebesparende maatregelen. Voor zowel de private als zakelijke markt. Het bedrijf is jong en dynamisch en beschikt over gekwalificeerde medewerkers. Inmiddels werken vader en zoon in het bedrijf en is het de bedoeling dat zoon Ramon het stokje uiteindelijk overgedragen krijgt.

Benieuwd naar de handige zwembad configurator op de website van Wesseling waterbehandeling technieken BV? Kijk dan op thuisinwater.nl/configurator

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.