Uit Recreatief Totaal

“Elkaar aanvullen om waterrecreatie voor iedereen toegankelijker te maken is het leukste wat er is!”

Geplaatst op: 8 juni 2024 Geschreven door Linda Fijma

Een aantal jaar geleden spraken wij Ingrid Meertens al over haar bedrijf EasyFloat pontons en de trends en ontwikkelingen die zij zag op het gebied van waterrecreatie in combinatie met haar producten. Nu drie jaar verder zijn wij benieuwd of deze trends zijn blijven hangen, wat ontwikkelingen zijn binnen EasyFloat en vragen wij haar naar het gebruik van pontons binnen de verblijfsrecreatie.

Ruim 15 jaar geleden startte Ingrid haar bedrijf EasyFloat pontons. Inmiddels heeft ze het bedrijf opgesplitst in een verhuur (EasyFloat Verhuur B.V.) en een verkoop (EasyFloat Verkoop B.V.) tak. “De watersport heeft me altijd al getrokken, ik ben er zelf ook altijd actief in geweest. Via de roeivereniging Roosendaal kwam ik dan ook in aanraking met de Zweedse EasyFloat pontons. Inmiddels ben ik al jaren fulltime EasyFloat distributeur exclusief voor Nederland en Belgisch Vlaanderen.”

Wat zijn pontons en wat kun je er binnen de recreatiesector mee?
“Pontons van EasyFloat bestaan uit kunststof units gevuld met EPS in een aluminium frame. Ze zijn licht in gewicht en hebben een hoog drijfvermogen. Ideaal voor de recreatiesector om het recreëren op het water nog makkelijker, en ook uitgebreider, te maken. Denk aan het plaatsen van accommodaties als safaritenten of tiny houses op pontons, of het inzetten van pontons als loopbrug voor bijvoorbeeld festivals, aanlegsteigers, drijvend podium of trekvlot. De mogelijkheden zijn eindeloos!”

Duurzaamheid was een trend en is inmiddels niet meer weg te denken binnen de sector, hoe zijn jullie hierin meegegaan?
“De fabriek in Zweden is al een aantal jaren continue bezig met de duurzaamheid van de pontons en accessoires. Het materiaal dat voor de units wordt gebruikt bestaat merendeels uit gerecycled plastic. In Nederland scheiden we als we pontons met onverhoopte schade uit de verhuur terugkrijgen alles zover, dat we het volledig gescheiden weer voor hergebruik kunnen aanbieden bij de lokale verwerkingsbedrijven. Ook proberen we alle producten die we niet uit Zweden laten komen, zoveel mogelijk bij ondernemers op het eigen bedrijventerrein te betrekken. Net zoals ze dit ook in de fabriek in Zweden doen. Hiermee proberen we onze footprint te verkleinen. Verder geven de pontons een minimale verstoring van de water habitat en de nabijgelegen natuur. Jaarlijkse onderhoudsbeurten zijn dan ook niet nodig.”

Zien jullie het gebruik van pontons binnen de verblijfsrecreatie toenemen?
“Jazeker, doordat de pontons zo veelzijdig zijn kun je gemakkelijker samenwerken met andere partijen. Zo werken we bijvoorbeeld samen met een leverancier van safaritenten om recreatieverblijven op het water te realiseren. Zo hebben we eerder een drijvende safaritent en tiny house op een ponton in België gerealiseerd, waarbij je spreekt van ‘vlot kamperen’. Gasten kunnen met een bootje naar hun accommodatie en daar volop genieten van het mooi plekje op het water. Momenteel zijn we nog bezig met een drietal pontons met safaritenten voor vlot kamperen op een andere locatie in België. Je merkt dat de verblijfsrecreatie steeds meer richting het water trekt, helaas hebben ze soms ook te maken met bepaalde wet- en regelgeving, wat het wat lastiger kan maken. We gaan dan ook graag met locaties in gesprek zodat we mee kunnen denken, want recreëren op het water is toch het leukste wat er is!”

Hoe staat het met de ontwikkelingen om waterrecreatie voor mensen met een beperking meer toegankelijk te maken?
“In Zweden zijn ze al heel ver met het water toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dit doen ze bijvoorbeeld met een EasyTrail, uitgewerkt in nauwe samenwerking met de Zweedse Gehandicaptenbond, waarbij er met een watergeschikte rolstoel naar een plateau in het water gereden kan worden en mensen dan vanuit deze rolstoel kunnen gaan zwemmen. Daarnaast kunnen mensen met een beperking zich ook middels de speciale handrail voortbewegen over deze EasyTrail, zodat ook zij veilig het water in kunnen lopen. In Nederland zou ik dit voor deze doelgroep ook heel graag van de grond krijgen. Ook hier zou ik graag met organisaties over in gesprek gaan en samenwerken om dit te realiseren.”

Contact
Meer informatie over de pontons van EasyFloat of benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw locatie? Neem contact op met Ingrid via [email protected]

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.