Uit Recreatief Totaal

Waterfaciliteiten aanbieden zonder zorgen

Geplaatst op: 6 april 2022

Als vakantiepark of camping zit je niet te wachten op problemen met de aangeboden waterrecreatie. Je wilt dat de gast onbezorgd kan genieten en de totaalbeleving ervaart van het park en de faciliteiten. Daarbij is het een hele klus jezelf te verdiepen in de tegenwoordig slimme watertechnologie, dat je dit beter uit handen kunt geven. We gingen hierover in gesprek met Eppo Vogel, Development Director van Siblu Nederland. Eppo houdt zich onder andere bezig met de herontwikkeling van Camping In de Bongerd en kwam daarbij in contact met de diensten en producten van Xylem.

Camping In de Bongerd ligt op het Zeeuwse eiland Walcheren, onder Schouwen-Duiveland. De twee eilanden zijn met elkaar verbonden door één van de bekendste deltawerken, de Oosterscheldekering. Daartussen liggen Deltapark Neeltje Jans en het Nationaal Park Oosterschelde. De waterpret in de omgeving is oneindig en ontbreekt dan ook zeker niet op de camping zelf. “Dan komt er een moment dat je wilt uitbreiden in capaciteit op het gebied van watertechnologie. De eerste vraag was meteen ‘Is onze huidige kennis en kunde van de watertechnologie wel voldoende’? Bij Camping In de Bongerd waren we al bekend met de diensten en producten van Xylem, dus was het contact snel gelegd en konden we aan de slag”.

Wat was er nodig aan watertechnologie bij de uitbreiding?

“Op de camping hebben wij een breed aanbod aan faciliteiten voor jong en oud. Daarnaast zoeken wij altijd naar circulaire oplossingen, die ook een positieve footprint achterlaten. Op het gebied van waterrecreatie bieden wij de gasten een heerlijk overdekt zwembad met peuterbad. Omdat we de capaciteit van 1 gemaal voor vuil water op de camping wilden uitbreiden, hadden we nieuwe pompen nodig, waarbij het water goed wordt afgevoerd. Op advies van Xylem zijn in deze put twee nieuwe Concertor pompen geplaatst. Dit is een slimme pomp, waarbij de intelligentie in de pomp zit. Hij is zelfreinigend waardoor hij zichzelf ontstopt wanneer hij verstopt raakt door bijvoorbeeld doekjes in de afvoer. Dit product sluit dus enorm goed aan op onze kernwaarden wat betreft duurzaamheid”. Roy Sluiter, Accountmanager bij Xylem voegt hier nog aan toe: “De technologie van deze pompen voorkomt verstopping en reduceert de inzet van monteurs die deze moeten verhelpen. De betrouwbare, verstoppingsvrije prestaOver Xylem ties, zorgen voor minimaal onderhoud en gemoedsrust voor de beheerder maar ook voor de bezoekers, die kunnen genieten van een zorgeloze vakantie.”

Betekent dit dat je als camping helemaal geen storingen meer ervaart?

“Op onze Nederlandse parken werken wij met de uitgebreide service contracten van Xylem, waarbij zij ons volledig ontzorgen wanneer er storingen plaatsvinden. Zij nemen bijvoorbeeld het totale beheer van onze gemalen over, ontvangen de storingen en zijn 24/7 beschikbaar voor het oplossen van eventuele problemen. Het enige waar wij ons dan bezig mee moeten houden is het verhaal naar onze gast toe, maar geluk“Vorig jaar zagen wij de toename in het gebruik van waterrecreatie en de druk op de riolering. Met onze Concertor pompen bieden wij hiervoor de juiste oplossing. Voor komend jaar zien wij een stijgende vraag naar producten ten behoeve van veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan brandweer installaties. Wij kunnen van A tot Z regelen dat er middels een bron een wateraansluitpunt voor de brandweer beschikbaar is. Met een bronpomp kunnen we op die manier de hele brandblus voorziening realiseren. Het enige wat we nodig hebben, is een stroompunt”, vertelt Bart Pelzers, ook accountmanager bij Xylem.

“Ook wij merken dat veiligheid een steeds groter issue wordt op parken. Wij zorgen er bij onze zwembaden altijd voor dat er een lifeguard aanwezig is, ongeacht de diepte van het bad. De veiligheidsvraagstukken zullen ook doorgetrokken worden naar brandveiligheid en meerdere punten om water af te tappen bij de uitbreiding van een park”, laat Eppo nog weten.

Over Xylem

Ons technologisch vermogen met oplossingen in de hele watercyclus is ongeëvenaard. We bieden totaaloplossingen voor het verzamelen, transporteren, behandelen en hergebruiken van water. Onze uiterst efficiënte watertechnologieën, industriële pompen en toepassingen gebruiken minder energie, verlagen de levenscycluskosten en bevorderen duurzaamheid.

Meer informatie of contact?  www.xylem.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.