Productnieuws

WV Zierikzee biedt meer gebruikersgemak op de steigers

Geplaatst op: 24 april 2018

WV Zierikzee biedt zijn leden en passanten meer gebruikersgemak op de steigers voor het nieuwe zeilseizoen 2018

 

Door de installatie van nieuwe stroompalen en RVS waterhaspels van TecforRec B.V.

TecforRec

De Watersportvereniging Zierikzee is gelegen direct na de keersluis aan de westzijde van het toegangskanaal. De vereniging telt 200 leden en beheert een jachthaven in Zierikzee met 105 ligplaatsen.

De verenigingshaven was toe aan vernieuwing. In het voorjaar 2017 zocht de vereniging een leverancier, die nieuwe elektrische infrastructuur en moderne technische toepassingen op de steigers kon realiseren dat aan de behoeftes en eisen van de leden en passanten kond worden voldaan. “Maar ook het financiële plaatje moest kloppen,” zegt havencommissaris Jaap de Voogd van de WV Zierikzee, die de voorbereidingen mede heeft begeleid en het installatieproces nauwkeurig heeft gevolgd. “Wij zijn een verenigingshaven waar de behoeftes van leden en passanten centraal staan. Tegenwoordig wordt steeds meer comfort verwacht en hogere eisen gesteld, maar alles met een beperkt budget,” voegt hij toe. “Het was een langdurig proces om te bedenken wat wij wilden voor onze haven tot aan de goedkeuring en realisatie van het geheel. Maar het is ons in samenwerking met TecforRec uitstekend gelukt om een eindproduct neer te zetten waar wij kwalitatief tevreden over mogen zijn en wat aan onze verwachtingen voldoet.“

Nieuwe elektrische infrastructuur betekende voor de WV Zierikzee het vervangen en nieuw aanleggen van toevoerkabels naar de stroompalen aan wal en het vervangen van gehele bekabeling incl. groepen en verdeelkasten. TecforRec heeft dit in samenwerking met zijn zusterbedrijf PIA Pro Industrial Automation B.V. gerealiseerd.

Om de boten van leden en passanten van stroom te voorzien en gebruikersgemak te garanderen zijn in de loop van 2017 zestien moderne stroomzuilen (type Quantum) van TecforRec op de steigers geïnstalleerd. Het basisprofiel van de stroomzuil is opgebouwd uit stevig, geanodiseerd aluminium, die ervoor zorgt dat dit product minder corrosiegevoelig is en langer mee gaat.

Met de Quantum stroomzuil heeft TecforRec een product samengesteld dat aan de behoeftes van de klant voldoet. Er zou een betaalsysteem komen, waarmee elke booteigenaar zijn eigen stroomverbruik kan registreren. De Smartmaster Solo is de oplossing, het is een kaartafrekensysteem, dat geïntegreerd is in de Quantum stroompaal. De vereniging kan ook zelfstandig het afrekensysteem beheren.
Ook was het maximaal beschikbare vermogen een punt van verbetering, gekozen is voor 16 ampère per aansluiting ter vervanging van de 6 ampère aansluitingen eerder.

TecforRec waterhaspel jachthaven ZierikzeeIn het voorjaar 2018 werd de laatste fase van het installatieproces afgerond. Voor de waterverzorging van de boten werden tien RVS waterhaspels van TecforRec B.V. op de steigers gemonteerd. Om heftige weersomstandigheden aan het water te weerstaan, is de waterhaspel uitgerust van roestvrijstaal (RVS 316). Het resultaat is een duurzame en kwalitatief hoge uitstraling.

Jaap de Voogd sluit af: “De nieuwe technische toepassingen geven de jachthaven een moderne en luxe uitstaling. Vorig jaar konden wij de Quantum stroomzuilen al in gebruik nemen. De RVS waterhaspels zullen bij de leden en passanten zeker ook goed in de smaak vallen. Wij zijn tevreden over de gang van zaken en dat het installatieproces nu in de afrondende fase is. Voor ons was het van belang dat wij aan de verwachtingen van onze leden en passanten voldoen. Ik denk dat dit ons gelukt is. Laat het nieuwe zeilseizoen 2018 maar beginnen!”

Voor meer informatie neemt u gerust contact op met:

TecforRec B.V.

Energieweg 29, 4691 SE Tholen, T: +31 (0)85 0200 902, [email protected]. www.tecforrec.com

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.