Aantal riviercruises in Roermond in de lift

Na een periode van stilstand als gevolg van de coronapandemie, zijn de riviercruises naar Roermond voor dit jaar al boven het niveau van voor de pandemie. Cijfers van de gemeente Roermond laten zien dat er dit jaar al 4,5% meer schepen aanmeren dan in 2019. Ook het aantal landprogramma’s dat tot op heden geboekt is bij de afdeling groepsreserveringen van Limburg Marketing laat een stijging zien van 60% ten opzichte van 2019.

Uitgaven
Onderzoek van Toerisme Vlaanderen heeft aangetoond dat riviercruisepassagiers in 2022 gemiddeld € 56,00 per persoon hebben uitgegeven op de bestemming zelf. Dit bedrag wordt besteed aan winkelen, het bezoeken van monumenten, rondritten en maaltijden en drankjes.

Trend
Een opvallende trend onder cruiseaanbieders is dat zij op zoek zijn naar minder drukke en nieuwe bestemmingen. Carla Sawyer, werkzaam bij de afdeling groepsreserveringen van Limburg Marketing benadrukt dat de regio, met zijn diverse mogelijkheden voor excursies aan wal, een zeer aangename toevoeging is aan de route over de Maas.

Carla heeft onlangs gesproken met Dutch Cruise Line, een vooraanstaande aanbieder van riviercruises. In dit gesprek is bevestigd dat de gasten weer volop gebruik maken van deze compleet verzorgde manier van vakantievieren. Deze positieve ontwikkelingen in de riviercruise-industrie zijn een welkome stimulans voor de toeristische sector. Het herstel van de boekingen en het toenemende aantal schepen dat aanmeert, zorgt voor economische groei en biedt nieuwe mogelijkheden voor lokale ondernemers en attracties.

Limburg Marketing kijkt met optimisme naar de toekomst en hoopt dat deze groeiende trend in riviercruises zich voortzet, waarbij zowel de cruisepassagiers als de bestemmingen hiervan kunnen profiteren.

Deel dit artikel op

Misschien is dit ook interresant

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.