Uit Recreatief Totaal

Je eigen zwembad samenstellen met Wesseling Zwembaden

Geplaatst op: 23 juni 2024 Geschreven door Linda Fijma

Kunststof zwembaden hebben het grote voordeel dat ze een lange levensduur hebben, makkelijk is in onderhoud en oersterk zijn. Bij Wesseling Zwembaden zijn zij gespecialiseerd in waterrecreatie en plaatsen zij gethematiseerde baden en diverse soorten zwembaden, waaronder kunststof baden. Eigenaar Eric-Jan Wesseling vertelt ons over de soorten baden, de trends die hij ziet op dit gebied en geeft hij nog tips mee voor de recreatieondernemer.

Bij Wesseling Zwembaden kunnen klanten zelf hun maat zwembad bepalen. “Wij merken dat de klant altijd andere wensen heeft, en daar spelen we dan ook graag op in. We maken gebruik van een handige configuratietool (www.thuisinwater/configurator) waarbij je op onze website heel gemakkelijk een eigen zwembad kunt samenstellen en meteen de kosten berekent, inclusief grondwerk, filterinstallatie, thermische, chemische en mechanische waterbehandeling. Zo weet een klant ook meteen waar hij aan toe is.”

Welke keuzes aan zwembaden zijn er?
“Bij een buitenzwembad kun je kiezen uit een beton betegeld, polyester of kunststof zwembad, daarnaast is er ook de optie om te kiezen voor een foliebad. Ik merk dat men soms kiest voor een polyester zwembad. Hier krijg je een mooi uiterlijk mee en heeft naar mijn idee mooiere vormen. Maar een groot nadeel is het gevaar dat de afmetingen wel beperkt zijn. Bij een foliebad is dit onbeperkt en deze zijn ook leverbaar in verschillende kleuren, echter folie is niet hufterproof. Het is maar net waar je naar op zoek bent en wat past binnen je bedrijf. Dit is de reden waarom wij ons hebben gespecialiseerd in Poly Propyleen, dit is vrijwel tegen alles bestand.”

Persoonlijk contact
“Zoals aangegeven bieden wij op onze website een zwembad configuratietool aan. Toch blijft bij ons het persoonlijke contact boven aan staan. Zodra een klant de configuratietool heeft gebruikt hebben we contact met de klant. We denken mee met het project en maken we samen het idee tot een succes, dat maakt de samenwerkingen ook zo waardevol. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, en dat maakt ons vak dan ook zo mooi; elk project dat we opleveren is weer uniek.”

Duurzame oplossingen
“Wij bieden diverse duurzame oplossing. Denk bijvoorbeeld aan onze warmtepompen. Maar ook in combinatie met onze zonnecollectoren kun je als organisatie al snel duurzaam gericht werken op het gebied van waterrecreatie. Veel bedrijven willen zo goedkoop mogelijke oplossingen, en ook daar zijn mogelijkheden voor. Wij geven daar dan ook graag advies in. Zo hebben we bij gemeentebad De Ringberg in Scheemda warmtepompen geplaatst en zijn van het gas af. Tevens hebben we sun disc geplaatst bij `t Willaer en op het Amstelbad.”

Trends op het gebied van waterrecreatie
“Wij zien dat energie een steeds groter probleem wordt, veel zwembaden moeten sluiten. Elk bedrijf ontkomt er bijna niet meer aan om de overstap te maken naar energiebesparende oplossingen. Het is dan ook belangrijk om hier goed over na te denken bij het aanschaffen van een zwembad. Tijdens ons kennismakingsgesprek lopen we ook altijd even naar de plek waar het bad komt en denken we mee in de infrastructuur en de mogelijkheden die er zijn.”

Heb je nog tips voor de recreatieondernemer?
“Ik merk dat ondernemers vaak te groot denken. Probeer juist kleiner te denken. Met een kleiner zwembad kun je het water weer warmer aanbieden, wat voor een gast meer comfort biedt dan een groter zwembad met een paar graden kouder water. Zo bespaar je in de kosten en hebben gasten een positieve ervaring. Ook is het niet nodig om alles tegelijk te vervangen, wanneer je elk jaar weer iets anders aanpakt en toevoegt, worden de gasten blij verrast en zien zij keer op keer weer verbetering. Als je hier in het ontwerp al rekening mee houdt kom je later niet voor grote verrassingen te staan.”

Meer informatie of contact? thuisinwater.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.