Bedrijfsnieuws

LuxeTenten neemt branchegenoot GlampingLodges over

Geplaatst op: 27 september 2019

Overname onderdeel van wereldwijde groeistrategie glampingspecialist 

Emmeloord, 26 september 2019 – LuxeTenten, Europees marktleider in het ontwerpen en produceren van glampingtenten en safarilodges, heeft per direct branchegenoot GlampingLodges overgenomen. De overname past in de ambitie om wereldwijd marktleider te worden.  

Het Doetinchemse GlampingLodges is onderdeel van de Sunshine Group en bekend van icon-merken op het gebied van kamperen. Met merken zoals Dorema, Alpenkreuzer en De Waard. In omzet behoort GlampingLodges (samen met LuxeTenten) tot de drie grootste producenten van safaritenten in Nederland. “Met deze acquisitie creëren wij een solide positie op onze thuismarkt”, zegt Ivo van der Vlis, CEO en mede-eigenaar van LuxeTenten.

“Dit past binnen onze strategie om wereldwijde autonome groei aan te vullen met strategische overnames.” Met de aankoop van GlampingLodges vergroot LuxeTenten niet alleen haar marktaandeel, maar leidt de overname ook tot een solide operationele spreiding. Daarnaast kan een deel van de productie worden ondergebracht bij de Sunshine Group. 

Overname GlampingLodges door Luxetenten

“Wij zijn zeer verheugd met deze deal”, aldus Marcel Beekman, CEO van de Sunshine Group. “We gaan hiermee een mooie samenwerking aan voor de lange termijn wat betreft de productie van tenten. Hierdoor kunnen we ons beter concentreren op onze core business en drie icon-merken. Ook voor het personeel, dat volledig zal overgaan naar Luxetenten, zien wij dit als een mooie stap en uitdaging. De gesprekken met LuxeTenten hebben in een zeer positieve en constructieve sfeer plaatsgevonden, wat het proces heeft versneld. Daarnaast bevestigde dit voor ons dat er sprake is van een echte win-winsituatie.” 

Van der Vlis: “De glampingmarkt is nog vrij jong, maar met een jaarlijkse groei van tussen de twintig en dertig procent heeft deze een enorme potentie. We zijn ervan overtuigd dat GlampingLodges zich onder de vleugels van LuxeTenten verder kan ontwikkelen en haar groeipotentie volledig kan benutten. We hebben een rotsvast vertrouwen in de reis, die we met alle nieuwe medewerkers en relaties beginnen.”

Glamping specialist Luxetenten neemt GlampingLodges over

Over LuxeTenten

LuxeTenten is Europees marktleider in glampingtenten en safarilodges. Het bedrijf startte in 2009. Het begon met het ontwerpen en produceren van safari tenten en was daarmee één van de grondleggers van glamping. De safaritenten en luxe lodges van LuxeTenten staan in 43 landen, verspreid over meer dan duizend campings. In 2019 is het bedrijf uit Emmeloord overgenomen door Gladventure.  

Over GlampingLodges

Sinds 2012 maakt GlampingLodges duurzame lodgetenten voor alle campings op zoek naar extra luxe. Het bedrijf uit Doetinchem is onderdeel van de Sunshine Group en combineert hoogwaardige, innovatieve tentontwerpen met een eigen Europese productielocatie. 

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.