Uit Recreatief Totaal

Glamping en festivals, twee werelden die samenkomen

Geplaatst op: 1 juli 2021

Vier jaar geleden begon Rechargers met een proef op Mysteryland door Glamping op een festival aan te bieden. Met Donselaar Tenten actief in de festivalwereld en met Outstanding actief als leverancier van compleet ingerichte glampingtenten werd het hoog tijd om de volgende stap te zetten waar deze twee werelden samenkomen. We gingen in gesprek met eigenaar Erik van Donselaar over motivaties tot investeringen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en een voorspelling van komende trends binnen deze twee werelden.

Wat is het uitgangspunt voor alle producten?

“Wij richten ons echt op Glamping: al onze tenten zijn uitgevoerd van hoogwaardige materialen als Ten Cate canvas, Ykk ritsen en Heytex PVC. Duurzame producten met een lange levensduur en hoge kwaliteit. De producten die we aanbieden bewijzen zich dan ook keer op keer. Campings en festivals zien een jaarlijkse groei in de vraag en verhuur van onze glampingtenten. Hier zit nog voldoende potentie in. Onze focus zit momenteel vooral in de optimalisatie en uitbouw van ons huidige product.”

Wat is jullie motivatie tot nieuwe investeringen?

“We willen ook de campings en locaties van verblijfsrecreatie beter gaan bedienen. Naast de verkoop binnen Outstanding willen we met Rechargers ook een goede huuroptie aanbieden. Dit zodat onze klanten laagdrempelig kennis kunnen maken met glamping en toch flexibel blijven. Uiteindelijk willen we een 50%-50% verdeling van evenementen en verblijfsrecreatie, dit ook om de piek van het zomerseizoen beter te verdelen. De accommodaties van de campings dienen namelijk voor het seizoen te worden geïnstalleerd.”

Wat is de meest innovatieve ontwikkeling geweest tot nu toe?

“Rechargers biedt als enige in de markt een compleet ingerichte 4-persoons safaritent met houtenframe aan als huurconcept.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, hoe wordt hier aandacht aan gegeven?

“Wij werken met zeer duurzame producten welke in Nederland zijn gefabriceerd. Deze producten hebben een levensduur van meer dan 10 jaar (!). Een goed alternatief voor de tenten die vaak in de hele levensduur maar eenmaal ingezet worden.”

Is een glampingtent rendabel voor campingeigenaren?

“Campings halen met onze glampingtenten een zeer hoog rendement. Omzet per 4-persoon tent ligt al snel tussen de 6000.- en 10.000.- euro. Tevens is het een mooie laagdrempelige manier om met glamping te beginnen en mee te liften op dé kampeertrend.”

Welke Glamping trends voorzien jullie voor komend jaar?

“Glamping zal een verdere vlucht nemen. Er komen meer spelers met meerdere modellen op de markt. Toch zullen veel campingeigenaren kiezen voor modellen die zich al bewezen hebben gezien duurzaamheid, gebruiksgemak en rendement.”

Over Rechargers

Rechargers biedt unieke slaaptenten voor elk evenement. Hun doen? Tevreden lachende organisatoren en bezoekers die enthousiast binnenkomen in de luxe tenten van Rechargers. Die wow-factor weten zij dan ook keer op keer te realiseren. Klanten binnen de recreatiemarkt zijn vooral campings, natuurgebieden, pop-up glampings zoals Laguna Beach, touroperators, Boederijcampings, hotels en dierentuinen.

Meer informatie www.rechargers.nl.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.