ProductnieuwsVerblijfsrecreatie

De outstanding thermotent Vier seizoenen lang glampingplezier

Geplaatst op: 22 november 2019

Een tent winterproof maken om jaarrond glamping aan te bieden? Het is al vaker geprobeerd in de kampeermarkt, vaak met weinig succes. Onze nieuwsgierigheid werd daarom snel gewekt toen we hoorden dat Outstanding geïsoleerde safaritenten heeft ontwikkeld. Wat is het geheim van de internationale safaritentenleverancier? Mede-eigenaar Robin van Kooten gaf ons een kijkje achter de schermen. 

Hij valt gelijk op als je bij de showroom in Renswoude aankomt: de Thermotent Compact. Het showmodel van de nieuwe geïsoleerde tentlijn van Outstanding, is buiten opgebouwd. “Als wij claimen dat onze thermotenten ook in het najaar comfortabel zijn, moeten we dat ook bewijzen natuurlijk”, verwelkomt Robin ons enthousiast. Terwijl hij lachend toevoegt dat er in de showroom ook eigenlijk weinig plek over was. “We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en hebben in korte tijd diverse nieuwe modellen ontwikkeld.” Begin 2017 hadden ze ‘slechts’ drie soorten glamping tenten staan. Ondertussen heeft de leverancier vijf nieuwe modellen aan het assortiment toegevoegd en nu dus zelfs een compleet nieuwe tentlijn. 

Een unieke glampingervaring, ongeacht het seizoen

Met het innovatieve concept speelt de leverancier in op de stijgende vraag naar verhuuraccommodaties die het hele jaar verhuurd kunnen worden. “Onze tenten worden over de hele wereld opgebouwd. Voor locaties met extreme zonkracht bieden we beige daken aan, zodat de tenten minder opwarmen. Voor koudere oorden konden we nog geen optimale oplossing bieden om onze tenten maximaal te benutten”, vertelt Robin. En zo werd de thermotent geboren. “Het zit niet in onze aard om nee te verkopen, dus hebben we ons assortiment aangepast op de vraag!”

Geïsoleerde thermotenten

De geïsoleerde thermotenten zijn gebaseerd op de populairste safaritenten: de Wood, de Compact en de Cottage. Ze zijn alle drie in een nieuw jasje van sterke, geïsoleerde panelen gestoken. “Het liefst hadden we ons canvas behouden, om de uitstraling zo dicht mogelijk bij ons huidige assortiment te houden”, vertelt Robin. “Echter, een tent isoleren is makkelijker gezegd dan gedaan. Canvas isoleren brengt namelijk een hoop technische nadelen met zich mee die de kosten flink opjagen, zoals schimmelvorming door condens. Daar zit niemand op te wachten en onze klanten al helemaal niet.”

Hoewel een deel van het ontwerp moest veranderen, is het wel gelukt om de avontuurlijke outdoor uitstraling te behouden. De stevige houten frames en het PVC dak zijn gelijk aan die van de canvas safaritenten. Om het buitengevoel te kunnen behouden is gekozen voor een grote glazen gevel. “Glamping draait immers om een goede balans tussen de comfort van thuis en het outdoor gevoel”, vertelt Robin. “De glazen pui geeft de thermotenten niet alleen een bijzondere uitstraling, maar voorkomt dat de charme van het kamperen verloren gaat.”

De keuze van Recreatiepark De Boshoek

De eerste thermotenten zijn inmiddels al geplaatst en in de verhuur bij 5 sterren Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen. Het vakantiepark heeft een speciaal gedeelte voor glamping ingericht, waar al diverse safaritenten van Outstanding staan opgesteld. Toen de nieuwe thermotent ter sprake kwam was de beslissing snel genomen. De Thermotent Compact werd aan de accommodaties van het park toegevoegd om de kampeerbeleving ook buiten het hoogseizoen aan te kunnen bieden.

Volgens Rick Otter, algemeen directeur bij De Boshoek, was de keuze eenvoudig. “Deze tenten hebben een langere verhuurperiode en zijn onderscheidend. Hiermee kunnen wij een unieke beleving aanbieden. Ook in het naseizoen”, legt hij uit. “We gaan deze tenten het hele jaar door verhuren en verwachten daardoor een hogere omzet per tent. De eerste reacties zijn positief! De tenten zijn echte eyecatchers door het unieke uiterlijk wat de nieuwsgierigheid wekt bij onze gasten. Ze spreken tot de verbeelding.” (https://www.deboshoek.nl/

Vernieuwend interieur op de Recreatie Vakbeurs

Uiteraard is ook Outstanding aanwezig op de Recreatie Vakbeurs (stand 620). Ze nemen de klassieke Safari Cottage mee, maar met een inrichting zoals nog nooit eerder getoond in Nederland. Naast een nieuwe tentlijn, heeft Outstanding namelijk ook een tweede interieurstijl ontwikkeld. De gloednieuwe interieurlijn heet Glamping Chic, en bestaat uit exclusieve en luxe meubels en is speciaal met- en voor de leverancier ontwikkeld door professionele interieurstylisten. De altijd populaire interieurs van steigerhout blijven ook gewoon in het assortiment.  “Maar we wilden een tweede stijl aanbieden die anders, innovatief en exclusief was”, legt Robin uit. “En dat is zeker gelukt met onze Glamping Chic lijn. We zijn dan ook erg benieuwd naar de eerste reacties op de beurs!”

Kijk voor meer informatie op www.outstandingtent.nl of bezoek Outstanding bij stand 620 op de Recreatie Vakbeurs, 26-28 november. De thermotent bekijken in de showroom? Maak een afspraak of neem een digitaal kijkje binnen met de virtuele 360 tour: www.outstandingtent.nl/360-glamping-tour.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.