Uit Recreatief Totaal

Exclusieve Glamping Resorts, next generation!

Geplaatst op: 14 december 2022

Het kan niet op wanneer wij de laatste cijfers mogen geloven over de onstuimige groei vakanties in eigen land. Waar is de tijd gebleven van de jaarlijkse klaagzang over de slechte bezetting in de zomervakantie? Vijftien jaar geleden eisten wij als Pleisureworld de volle aandacht al op met het verkondigen dat de traditionele camping zou verdwijnen.

Was de belangrijkste reden niet de slechte weersomstandigheden, dat veelal als excuus werd geopperd, of een belabberd product dat de weinig inspirerende RECRON Campings op de markt brachten. Er volgde een collosale vlucht naar het buitenland en er kwam een opmars van de Bungalow- en Chalet parken. De camping zat in zwaar weer. Ons eigen land is tegenwoordig nog nooit zo populair geweest als vakantiebestemming. Traditionele camping bedrijven zijn massaal gaan innoveren en hebben het ‘Glamerous Kamperen’ als USP prominent in de aanbieding gezet.

Het kamperen is weer sexy en mede door de luxe accommodaties een gewild verhuur object met een hoge bezetting en evenredig rendement. Het gevolg is dat ook grotere spelers op de verhuurmarkt dit ‘Glamping’ concept toevoegen aan het bestaande aanbod van traditionele bungalows en daarmee het ‘Glamping’ als concept nivelleren. Te veel van hetzelfde zorgt voor prijserosie en een surrogaat product. Glamping is geen kampeer veldje met 25 Glamping accommodaties of een paar Tiny Houses op een rijtje…

Hoe staat de camping er nu voor? De toekomst ziet er anders uit, kamperen wordt exclusief en zal evolueren tot een luxe vakantie. Schaarste bepaalt de prijs en het zal nog maar een paar jaar duren voor we kamperen in pure luxe met een bijbehorende verhuur prijs dat boven die van de traditionele bungalow of chalet zal uitstijgen. Kampeerplaatsen worden schaars en wij zien enorme kansen voor exclusieve kleinschalige kampeer bedrijven met een doorgevoerd Glamping concept in haar meest pure vorm als Next Generation. Weet u… de eerste luxe kleinschalige Glamping Resorts dienen zich al aan!

Anno 2022 is Glamping eigenlijk niet meer iets voor de happy few, maar dus eerder een nieuwe standaard voor kamperen. Mede gevoed door het veranderende vakantiegedrag door de Corona-crisis voorspellen we dat de Glamping markt nog verder zal groeien en daardoor vonden we dat het hoog tijd werd om een overzicht te maken van alle belangrijke spelers in onze markt. Een overzicht waarin je in een oogopslag kan zien waar je moet zijn in de Glamping branche.

Meer weten over de Glamping (R)Evolutie?

Lees verder in de nieuwste Trendspecial van Pleisureworld welke hier te bestellen is. Deze Trendspecial biedt het meest complete overzicht van unieke ‘Glamping accommodaties’, het Nationale Glamping onderzoek 2022, trendartikelen en achtergrondverhalen uit de praktijk.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.