Uit Recreatief Totaal

Winterglamping met een 360 graden beleving sluit aan bij de huidige trend

Geplaatst op: 21 december 2022

Wanneer de temperatuur in Nederland daalt en de dikke dekens weer tevoorschijn komen, klinkt het voor velen niet meer de ideale tijd om te kamperen. Laat staan te verblijven in een Glamping accommodatie. Want dat is toch meer iets voor de zomer? We vroegen het Alessandro van de Loo, eigenaar Papillon Country Resort, onderdeel van Vacanze col Cuore. Vanuit deze organisatie bieden zij dit jaar voor een tweede keer op rij Winterglamping aan op twee van hun resorts in Italië, waar de temperatuur in de winter vergelijkbaar is met die in Nederland.

Lago Idro Glamping Boutique

Deze locatie ligt aan de oevers van het Idromeer, in het dorpje Anfo. Het gebied is omgeven door groen en is de ideale plek voor buitensportactiviteiten omgeven door de natuur. Hier is de keuze van activiteiten dan ook breed. Van kajakken tot suppen, van windsurfen tot paragliden en meer. Uiteraard is er ook genoeg te ontdekken voor fietsers en wandelaars. Qua accommodaties kun je hier kiezen uit Glamping Safaritenten, luxe stacaravans en kampeerplaatsen met uitzicht op het meer en hoogwaardige faciliteiten. Op het park is een restaurant aanwezig met streekproducten en een pizzeria, daarnaast wordt er gezorgd voor gezellige animatie voor jong en oud.

Orlando in Chianti Glamping Resort

Verscholen tussen de heuvels van de Chianti, in het hart van Toscane, ligt Orlando in Chianti Glamping Resort. De reis naar dit resort is al een vakantie op zich. Je rijdt van het ene fascinerende landschap in het andere. Het resort ligt tevens gelegen tussen eiken en pijnbomen en biedt daardoor veel schaduw. Op deze locatie wordt er een ruime keus aan Glamping accommodaties geboden zoals de Safaritenten, Lodges en luxe cottages. Daarnaast kun je hier ook verblijven in unieke accommodaties als de Amerikaanse schoolbus, de vintage Shasta en een stoere Airstream.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen Winterglamping aan te bieden op deze twee locaties?

“Dit is geboren op Orlando in Chianti. Op deze pittoreske plek, midden in de bossen en de wijngaarden van de Chianti, leent de omgeving zich buitengewoon goed om dit concept te organiseren. Lago Idro Glamping Boutique ligt aan de voeten van de Dolomieten, op een doorgaande route naar een aantal populaire Italiaanse wintersport gebieden. Ook het uitzicht op de vele hoge bergen maakt deze locatie erg geschikt voor dit concept”, vertelt Alessandro ons.

Winterglamping sfeer

Hoe zorgen jullie ervoor dat er ook een echte winterse sfeer wordt gecreëerd?

“Wij besteden veel aandacht aan de aankleding van de resorts en de gemeenschappelijke ruimtes. Op Lago Idro Glamping Boutique organiseren wij daarnaast ook nog een kerstmarkt met 18 stands, gethematiseerde kinderactiviteiten en thema-avonden. Uiteraard ontbreken de vele kerstbomen en lichtjes op deze locaties niet”, geeft Alessandro aan.

Maakt deze winterse sfeer het totaalplaatje van Winterglamping compleet?

“In de wereld van Glamping en dus ook Winterglamping zien we een duidelijke trend waarbij gasten niet alleen meer op zoek zijn naar een vakantie, maar naar een bijzondere ervaring. Deze behoefte sluit goed aan bij een concept als Winterglamping. Wij bieden hier dan ook een 360 graden beleving. Naast de aankleding kun je dus denken aan een open air winter spa met hottubs en sauna’s, goed gethematiseerde horeca en passende activiteiten. Zo sluit je aan op de vraag van gasten naar een echte experience”, laat Alessandro weten.

Is er volgens jullie toekomst voor Winterglamping in Nederland?

“Wij denken zeker dat dit concept in Nederland ook succesvol kan worden. Zelf zijn wij van plan van dit aanbod een terugkerend concept te maken binnen Vacanze col Cuore en sluiten een Nederlandse Winterglamping zeker niet uit. In de wintermaanden is de temperatuur in de Chianti en aan het Idromeer vergelijkbaar met Nederland. Ik verwacht niet dat de temperatuur hierbij een probleem gaat zijn, het is immers belangrijk de juiste accommodaties hiervoor te gebruiken. De grootste uitdaging die wij momenteel zien is dat de exploitatiekosten, vooral met de hoge energieprijzen, het rendabel exploiteren van dit concept ingewikkeld maakt”, sluit Alessandro af.

Meer weten over Vacanze col Cuore of de twee Winterglampings?

vacanzecolcuore.com/nl/
winterglamping.it/nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.