Uit Recreatief Totaal

Gastbeleving, sfeer en functionaliteit samengebracht met de juiste inrichting

Geplaatst op: 7 oktober 2021

Het bepalen van interieur van een nieuw vakantiepark, ruimtes een upgrade geven of een totale makeover, vergt creativiteit, inzicht en kennis. Het is daarbij verstandig vooraf een plan te maken hoe je invulling geeft aan de inrichting hiervan. Wat zijn mogelijkheden en welke trends spelen er binnen de recreatiesector als het gaat om inrichting? We spraken Pim Pera, Directeur van Instyle Concepts hierover.

Wat zijn de kernwaarden voor een verrassend maar passend interieur?

“Naar onze ervaring, en waar wij de focus op leggen binnen onze projecten, gaat het vooral om de drie pijlers vertrouwen, verbinden en verrassen. Waarbij vertrouwen tegenwoordig veelal gaat om duurzaamheid, denk aan herstoffering en het aanbieden van onderhoudscontracten. Het verbinden betekent bij ons dat wij ons verdiepen in de klant en de gast zodat er een goed beeld geschetst kan worden van de wensen en eisen van de aanvrager maar ook de eindgebruiker. Het verrassen zit hem in alle ontwerpen en de communicatie. We zorgen hier dat de stijl en identiteit van de organisatie duidelijk overkomt. Bij het volgen van deze pijlers zijn wij van mening dat er een unieke gastbeleving, sfeer en de benodigde functionaliteiten met de juiste inrichting kan worden gerealiseerd en de klant van A tot Z wordt ontzorgd”, vertelt Pim.

Instyle Concepts slaapverblijf

Waar draait het in de recreatie vooral om bij de keuze van interieur?

“Interieurs van recreatiewoningen draaien steeds meer om sfeer en het gevoel van ‘meer dan thuis’ te zijn. Kleine details die in de verhuur zeer belangrijk zijn, verliezen wij daarbij niet uit het oog. Een unieke inrichting van een recreatiewoning staat altijd voorop. Daarnaast dient het recreatie meubilair praktisch, hufterproof en functioneel te zijn. En dat natuurlijk met behoud van de kwaliteit, het comfort, veiligheid, en de prijsstelling”, zegt Pim.

Wat is een van jullie meest bijzondere opdrachten geweest?

Daar zijn er velen van, maar een recente opdracht is die van een vakantiepark in het Rivierengebied. Hier woonden veelal arbeidsmigranten en kregen wij de opdracht van het vakantiepark voor het opnieuw verhuurbaar maken van de recreatiewoningen. Het gaat uiteindelijk om 200 woningen waarvan wij de eerste 70 woningen reeds hebben ingericht, dus dat is een aardige klus waarbij we onze creativiteit de loop konden laten en waar we nu al erg trots op zijn”, laat Pim weten.

Welke trends zien jullie op het gebied van inrichting in de recreatie?

“We krijgen tegenwoordig veel vragen om de inrichting te verzorgen van complete vakantieparken of nieuwbouw accommodaties waarin vooral luxe een uitgangspunt is. De klant zoekt naar een next level in luxe inrichting, een plek die verrast. En zoals wij bij Instyle Concepts altijd zeggen, een goede plek is een plek die verrast”, sluit Pim af.

Over Instyle Concepts

Instyle Concepts is een projectinrichter voor verrassend interieur, opgericht in 1998 en gevestigd te Zwolle met een 5000m2 Showroom. De interieurs worden gecreëerd door vakkundig advies, een eigen designstudio en eigen logistiek.


Meer informatie

www.instyleconcepts.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.