Uit Recreatief Totaal

Op een verrassende manier verbinding maken met de omgeving en de gast – Instyle Concepts

Geplaatst op: 5 oktober 2022

Invulling geven aan het interieur van een vakantiepark of camping gaat in deze tijden verder dan het gebruik van ‘hufterproof’ materialen. De gast van tegenwoordig wordt blij verrast van duurzame producten, geniet extra van luxe materialen en verwacht comfort wat net iets meer is dan thuis. In gesprek met Pim Pera, Directeur van Instyle Concepts vertelt hij ons hoe zij dat waarmaken in hun projecten.

“Interieurs van recreatiewoningen draaien steeds meer om sfeer en het aanbieden van comfort wat net iets meer is dan thuis. Natuurlijk blijft het zo dat recreatie meubilair praktisch, hufterproof en functioneel moet zijn. Daarnaast zien we ook dat unieke inrichting vaak blij verrast. Al deze punten mixen wij samen tot een geheel wat past bij de wensen van de klant, uiteraard met behoud van kwaliteit, veiligheid en prijsstelling.”

Hoe zorgen jullie dat de gast blij wordt verrast door interieur?

“Door een thema van bijvoorbeeld een vakantiepark volledig door te trekken in het interieur krijg je unieke en speelse details in het meubilair. Zo hebben wij een project gedaan voor Vakantiepark Dierenbos, waar er per type woning een bepaalde thema werd gerealiseerd. De fazantenwoning kreeg daarbij een speciaal geprinte wand met fazanten en de tafelpootjes zijn afgewerkt met fazantenpootjes. Op die manier maken wij verbinding met de omgeving en de gast.”

Instyle concepts interieur eettafel

Hoe vertalen jullie de behoefte aan duurzame en luxe materialen naar jullie producten?

“We merken dat de gast steeds meer behoefte heeft aan minder ‘praktische’ materialen, zo is de behoefte van kunstleren banken sterk veranderd naar stoffen banken. Wij zorgen dat we stoffen aanbieden die daarbij nog wel slijtvast is maar ook de luxe uitstraalt die gewenst is. Daarnaast ‘spelen’ wij veel met het hergebruiken van producten. Zo maken wij tafelbladen van kwark en melkbekers en worden er akoestische wanden gemaakt van bijvoorbeeld oude Efteling kledingstukken. Doordat men ziet dat dit op een duurzame manier is opgebouwd, worden ze vaak blij verrast en ben je ook nog eens uniek per product.”

Hoe gaan jullie om met onderhoud van de producten die jullie aanbieden?

Bij ons is het zo dat wij jaarlijks onze inrichting gaan ‘ervaren’ op locatie. We kruipen dan als het ware in de huid van de gast en op die manier merken wij het op als er een kraan lekt, een vlek op de wand zit of als er een kastdeur kraakt. We zorgen dan dat al deze punten direct gerepareerd worden.”

Zien jullie nog trends of andere bijzondere ontwikkelingen op het gebied van interieur in de recreatiesector?

“Op de woningmarkt worden de woningen steeds kleiner, met name voor studenten. Bij chalets en andere vakantiewoningen zien wij hier ook een ontwikkeling in maar wel nog steeds gepaard met luxe. Steeds meer meubilair laten passen in een kleine oppervlakte. Op die ontwikkeling spelen wij in met hele praktische inrichting, maar wat wel past bij de behoefte van de gast anno nu, dus met sfeer en de juiste uitstraling en dat allemaal op maat gemaakt.”

Over Instyle Concepts

Instyle Concepts is een creatieve projectinrichter met jarenlange ervaring. De interieurs creëren zij door vakkundig advies, een eigen designstudio en eigen logistiek. Hierdoor creëren zij plekken waar je je meer dan thuis voelt. Dit alles kan bij Instyle Concepts turn key verzorgd worden. Meer informatie: instyleconcepts.nl/recreatie-inrichting

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.