Uit Recreatief Totaal

De gast verrassen met het juiste interieur en bijpassend inventaris

Geplaatst op: 26 oktober 2021

De laatste jaren merken we dat de recreatiesector vooral ontwikkelt op digitale voorzieningen, ook zien we een verschuiving van trends binnen interieur en inventaris van met name de verblijfsrecreatie. De luxe van thuis moet op vakantie overtroffen worden. We gingen in gesprek met experts op dit gebied, Wegter en Julia, en vroegen naar hun ervaringen en toekomstvisie op het gebied van inrichting in de recreatiesector.

Ging het eerder nog om ‘hufterproof’ bestek en meubels, tegenwoordig kan het niet luxe genoeg. “Maar niet te mooi, anders schaffen gasten het thuis aan en is het niet meer uniek”, laat Annemarie ter Grote, Account Manager Wegter, weten. Op welke manieren zet je interieur en inventaris tegenwoordig nog meer in om de gast te verrassen?

“We merken dat er tegenwoordig meer aandacht wordt gegeven aan de luxe die je thuis net niet hebt. Vakantiewoningen werken steeds meer naar het restaurant gevoel, dus het samen eten in de accommodatie en toch ook het gevoel hebben dat je ontzorgd wordt. Dat begint al met het juiste servies en functionele keukengerei”, zegt Annemarie.

Volgens Koen Colvoort, Eigenaar Julia, draait het vooral om innovatie en zorgen dat je blijft vernieuwen. “De traditionele ontwerpen en inrichting van veel parken kan bijvoorbeeld veel efficiënter. Zo hebben wij bij Bungalowpark Hoge Hexel het ontwerp en de inrichting mogen verzorgen. Hier zie je echt een vernieuwde uitstraling terug wanneer je het vergelijkt met wat ‘oudere’ Landal parken. Maar niet alleen vakantieparken hebben de potentie om op deze manier vernieuwend en verrassend te zijn. Ook hotels en, wat meer buiten het hokje, de Glamping industrie behoort tot de mogelijkheden”, laat Koen weten.

Samenwerking tussen de experts Al meer dan zes jaar werken Wegter en Julia samen bij diverse projecten. Zo hebben zij onlangs nog Bungalowpark Hoge Hexel voorzien van de juiste inventaris en inrichting. ”Vanuit het ontwikkelaarsoogpunt van het pand hebben wij gekozen voor een vernieuwend concept dat aansluit bij de omgeving en doelgroep. Door het ontwerp van Julia hebben wij onze woningen tegen betere tarieven in de markt kunnen zetten. Daarnaast vanuit het oogpunt van het park zelf vonden wij de diversiteit in de aangeboden interieurpakketten goed aansluiten bij de vraag van onze gasten. Julia en Wegter hebben de juiste balans weten te vinden in uitstraling en functionaliteit met een passende prijs- en kwaliteitsverhouding”, geeft het park aan.

Julia interieur Vlinderhoeve

Assortiment keuze

“Binnen ons assortiment verkopen wij zowel onze eigen merken, als merken van andere leveranciers. Op die manier zijn wij flexibel plus blijven wij uniek en innovatief. Wij kennen op dit moment drie eigen merken Maastricht Porselein, Palmer en Mammoet. Naast onze eigen merken voeren wij onder meer merken als Amefa, Royal Leerdam en Brabantia. Voor de recreatiesector bieden wij drie inventarispakketten die uiteraard ook weer te combineren zijn, het grootste uitzoekwerk hoeft het park dan niet meer te doen”, vertelt Annemarie.

Bij Julia wordt er veelal gewerkt met maatwerkoplossingen. “Wij hebben onze eigen ontwerpers in huis en ook maken wij gebruik van externe partijen, alles wordt gemaakt naar wens van de klant. Uiteraard kan dit niet voor een enkele woning, maar we zien dat klanten vaak eenzelfde thema doortrekken naar meerdere verblijfsaccommodaties of zelfs meerdere parken”, vertelt Koen.

Maatschappelijk verantwoord

Een van de huidige trends, en volgens Koen en Annemarie een trend die in de toekomst nog veel van zich zal laten horen zijn duurzame, maatschappelijk verantwoorde, producten en services. “We merken vooral dat er bij klein inventaris graag gekozen wordt voor maatschappelijk verantwoorde producten, mits de prijs goed blijft. Bij Wegter zijn we nu bijvoorbeeld bezig met een nieuwe innovatie op het gebied van gerecycled servies en glazen, zo hopen wij naast de klant te voorzien in deze wens ook een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze huidige en toekomstige generaties”, geeft Annemarie aan.

“Duurzaamheid en kwaliteit staan bij Julia ook hoog in het vaandel. Samen met onze klanten en partners streven we naar een zo duurzaam mogelijk proces. Helemaal conform de laatste wensen, eisen of wet- & regelgeving. We hebben bijvoorbeeld ervaring met, kennis van en het netwerk voor BREEAM en circulair bouwen, wat een steeds bekendere manier van bouwen wordt in de recreatiesector. In het interieur is het bijvoorbeeld mogelijk om een carpet van gerecyclede petflessen te plaatsen. Dit is zowel duurzaam alsmede een oplossing voor gasten met een wol-allergie”, laat Koen nog weten.

Over Julia

Julia is hèt full service regisseursburo dat huisvesting een persoonlijk karakter geeft. (Ver)bouwen, inrichten of verduurzamen. Met een geheel eigen visie en aanpak op het gebied van designed to build. Slim bedacht, sterk geregisseerd, perfect gerealiseerd. Dat zit in het karakter van Julia.

Meer info: www.julia.eu

Over Wegter

Wegter is een leverancier van totaalconcepten voor onder andere de professionele keuken en -tafel. Zij leveren een breed assortiment aan servies, bestek, drinkglazen of zelfs een compleet pakket aan klein inventaris.

Meer info: www.wegter.nl/recreatie

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.