Uit Recreatief TotaalVerblijfsrecreatie

Online belevenisportaal TOP-Gast zorgt voor optimale gastbeleving

Geplaatst op: 12 november 2022 Geschreven door Linda Fijma

Wanneer de regio voorziet in faciliteiten is er geen noodzaak hier zelf in te investeren. Met het platform TOP-Gast, ontwikkeld door Libelnet in samenwerking met Pleisureworld, verbind je de lokale faciliteiten met je eigen vakantiepark of camping. Uiteraard is het platform ook in te zetten wanneer er gebruikt wordt gemaakt van eigen faciliteiten. Op 15 en 16 november om 12 uur wordt dit platform tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg gepresenteerd. Alle aanwezigen kunnen naderhand gezamenlijk lunchen en is er tijd om te netwerken.

Wat houdt het TOP-Gast platform in?
“Het platform speelt in op gastbeleving en personeelsschaarste en heeft als doel alle informatie voor een verblijf te combineren voor de gast om zo een optimale gastbeleving te creëren. Hoe dat er uit ziet? Je kunt het zien als een gastportaal inclusief webshop. Met het stukje gast portaal kun je alle informatie van het park gemakkelijk communiceren met je gast, kun je de pre-aankomst regelen en speciale arrangementen toevoegen. Met het andere deel, de webshop, geeft het je de mogelijkheid ticketverkoop van uitjes in de regio aan te bieden, verhuur- en reserveringsopties van faciliteiten als fietsverhuur door de lokale ondernemer toe te voegen en een butler & bezorgservice te verzorgen. Op deze manier heb je als park een compleet 24-uurs online belevenisportaal staan voor je gast en kun je het verhaal van de streek hierin meenemen”, vertelt Harold, eigenaar van Libelnet.

Kun je aangeven welke voordelen er tijdens de presentatie worden besproken?
“Een van de redenen dat we dit platform zijn gestart is het verhogen van de gastbeleving, dit zal dan ook uitgebreid besproken worden. In het platform is alles bij elkaar te vinden en met elkaar verbonden, dit biedt nieuwe en gemakkelijkere mogelijkheden wanneer je processen geautomatiseerd wilt instellen. Daarnaast komen punten aan bod als het inspelen op personeelsschaarste, inspelen op consumententrends, het behalen van hogere reviews en NPS scores, de streekbeleving, nieuwe inkomstenbronnen, meer rendement en het sturen op de opbrengsten en kosten ”, laat Harold weten.

Wat zorgt ervoor dat dit platform uniek is in zijn soort?
“Als eerste is de samenwerking met een regio in deze erg belangrijk en uniek. Wanneer de samenwerking met bijvoorbeeld lokale verhuurpartijen goed is ingeregeld, heb je als park geen omkijken meer naar deze faciliteiten, bezetting en onderhoud en voor je gasten voelt het misschien zelfs nog luxer omdat er een fietsverhuurder bij de deur langs komt om de gehuurde fietsen af te leveren en weer op te halen. Daarnaast is het goed te benoemen dat alle reserveringen/bestellingen in 1 systeem geregeld zijn, en door middel van split payment worden de opbrengsten weer verdeeld onder de aangesloten ondernemers en het park. De commissie die je krijgt kun je hierbij zien als een nieuwe inkomstenbron”, legt Harold uit.

Is het platform al ergens actief?
‘Jazeker, we hebben het platform voor het eerst gelanceerd bij Landal PUUR Exloo in september 2021. Dit platform heeft bewezen een toegevoegde waarde te zijn bij het inspelen op de gastbeleving en personeelsschaarste, plus de lokale promotie en een nieuwe inkomstenbron waren hier zichtbaar succesvol. Met Hans van Leeuwen van Pleisureworld hebben we toen afgesproken dit platform als product in de markt te zetten om zo meer recreatieondernemers te kunnen helpen op dit gebied”, geeft Harold aan.

Wat kunnen deelnemers aan de presentatie in Hardenberg verwachten?
“We zullen een case doornemen waarbij het platform is geïmplementeerd en succesvol is. Hierbij bespreken we de USP’s maar ook valkuilen en uitdagingen. Ons doel met deze presentatie is de recreatieondernemer te doen verwonderen over de mogelijkheden die dit platform biedt, en wij geven daarbij graag handvatten hoe dit op te pakken, op te zetten en door te voeren. We nodigen dan ook alle geïnteresseerden uit bij deze presentatie aanwezig te zijn en vooraf even aan te melden via www.top-gast.nl”, laat Harold nog weten.

Presentatie over het TOP-Gast platform bijwonen?
Libelnet zal tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg toelichten waarom het TOP-Gast platform voor uw vakantiepark of camping van toegevoegde waarde kan zijn. Aanmelden voor deze TOP-Gast presentatie tijdens de Recreatie Vakbeurs dit jaar? Meld je dan aan op www.top-gast.nl. Voor deze presentatie zijn er maximaal 20 plekken beschikbaar per dag, dus wees er snel bij.


Over Libelnet
Bij het full-service bedrijf Libelnet focussen ze zich op softwareontwikkeling voor de recreatiebranche en bieden ze zich ook aan als sparringpartner om innovatieve oplossingen te bespreken en te realiseren. Meer informatie
https://libelnet.nl/leisure-connect.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.