Eventnieuws

Omarm de technologie van vandaag om je onderneming nog sterker te maken

Geplaatst op: 4 juli 2023 Geschreven door Linda Fijma

Terugblik kennisevent Embrace

Op dinsdag 27 juni vond het kennisevent ‘Embrace’ plaats in De Grolsch Veste in Enschede. Dit event werd voor de eerste keer georganiseerd door Booking Experts. De focus van deze dag; het omarmen van technologie, kennis, groei en de leisure zelf om zo je recreatie onderneming nog sterker te maken. Het programma bood inspirerende sprekers als Ben van der Burg, Tim Lammers en Victor Mids. Ook werd er een toelichting gegeven op de ontwikkelingen binnen Booking Experts zelf en kwamen actuele onderwerpen aan bod tijdens een rondetafelgesprek met ondernemers en professionals uit de branche.

De dag werd afgetrapt door dagvoorzitter Tom Jessen. Met een korte introductie van de dag en interactie met de ruim 200 deelnemers in de zaal, werd er vervolgens op het podium door een aantal teamleden van Booking Experts gesproken over de visie en de roadmap van Booking Experts. Hoe gaat zo’n proces wanneer je als ondernemer met Booking Experts aan de slag gaat? Deelnemers werden stap voor stap meegenomen in een heldere uitleg van de experts op elk gebied in het proces. Een van de probleemstellingen die Booking Experts veelal te horen krijgt wanneer een ondernemer twijfelt over te stappen naar het systeem werd ook besproken. Men is ‘bang’ dat de overstap te lang zal duren en te veel tijd in beslag zal nemen. Moniek Vaanhold, Onboarding specialist legt uit; “We snappen dat mensen tegen het proces opzien, met onze begeleiding zorgen we voor een soepele overgang en kunnen we zelfs samen bepalen waar wanneer tijd voor is. Bij weinig tijd kunnen bijvoorbeeld facetten in het systeem later ingeregeld worden, maar is het systeem al wel goed te gebruiken.”

Keynotes

Het programma vervolgde met inspirerende en interactieve keynotes. Ben van der Burg trapte af en nam deelnemers mee in zijn keynote aan de hand van innovatie en trends over manieren waarop recreatieondernemers de toekomst vorm kunnen geven. Tim Lammers vervolgde met zijn verhaal over ondernemerschap. Met zijn voormalige marketingfunctie bij Burgers‘ Zoo en zijn huidige passie met zijn eigen bedrijf Kibeco is Tim een expert in de recreatie te noemen. Tijdens zijn keynote vertelt hij dan ook over de concepten van Kibeco en de kracht van beleving en storytelling in elk concept.

Rondetafelgesprek

Een volgend item op het programma was het rondetafelgesprek met ondernemers en professionals uit de sector. Aan tafel zaten Chantal van Swieten (COO bij Recreatiepark De Boshoek), Remco Schuurbiers (CEO bij Oesterdam), Nina Garvelink (Parkmanager bij Recreatiepark De Achterste Hoef), Carlo Batenburg (Eigenaar bij Baten Strategy) en Wietze Bootsma (Sales Consultant & Partner Manager bij Booking Experts). De eerste stelling van dit tafelgesprek luidde ‘Dynamic pricing is niet langer een keuze, maar een noodzaak’. Na een discussie met verschillende meningen, ervaringen en toepassingen werd duidelijk dat het inzetten, of de manier van het inzetten, van dynamic pricing moet passen bij het bedrijf. Ervaringen van ondernemers aan tafel zijn met name een duidelijke omzetstijging en het flexibeler omgaan met omliggende factoren als het weer. De tweede stelling die door dagvoorzitter Tom Jessen in de groep werd gegooid luidde ‘Digitalisering is een essentieel instrument voor operationele efficiëntie en verbeterde gastbeleving’’. Ook hier kwam een discussie uit voort en maakten alle ondernemers aan tafel duidelijk waarom zij het wel of niet eens zijn met deze stelling. Zo kiezen ze bij Recreatiepark De Achterste Hoef er bewust voor om geen QR-codes in de horeca te gebruiken, zodat de werknemers hun gasten persoonlijk kunnen verwelkomen bij hun bestelling. Maar ook tegengeluiden gaan de tafel rond. Bij Recreatiepark De Boshoek zijn ze het volledig eens met deze stelling. Op dit park kom je nu dan ook binnen door middel van kentekenherkenning en wordt de gast automatisch ingecheckt. Het personeel komt uiteindelijk langs de deur met een welkomstpraatje, zodra het de gast uit komt. Het rondetafelgesprek werd vervolgens met een laatste vraag afgesloten; ‘Blijft de receptie bestaan?’. Ook hier zijn verschillende visies over, uiteindelijk is iedereen het er wel mee eens dat je bij een keuze voor wel of geen receptie altijd moet kijken naar de doelgroep en of het past bij hen en het bedrijf.

Afsluiting van de dag

Uiteindelijk werd deze dag afgesloten met een keynote van Victor Mids, onder andere bekend van het programma Mindf*ck. Door de combinatie van illusie en wetenschap weet hij deelnemers in de zaal te verbazen en verwonderen over hun eigen brein en wat deze wel of niet waarneemt. Aan het eind van deze keynote laat hij alle bezoekers dan ook vertwijfeld achter over wat zij tijdens deze illusies en ‘neuromagic’ hebben gezien, of juist niet hebben gezien…Genoeg voer voor tijdens de afsluitende ‘wine & bite’.


Op de website van het event kan het programma nog eens worden teruggekeken en krijg je een impressie van deze dag door middel van beelden die tijdens deze dag zijn gemaakt. www.bexevents.nl. Op naar een volgende editie in 2024?

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.