Uit Recreatief Totaal

Kamperen bij de boer met corona- en hufterproof inrichting

Geplaatst op: 2 april 2021

Sinds oktober vorig jaar is Wirezo van start gegaan met het opbouwen van een uitgebreide product portfolio. Kern hiervan werd gevormd door de producten van een bedrijf dat 6 jaar terug werd overgenomen. “We kregen steeds meer vraag naar de producten van dat bedrijf en besloten om de productie en verkoop hiervan weer op te pakken. Om de levensvatbaarheid te verzekeren besloten we ons pakket uit te breiden en nu richt Wirezo zich op buiteninrichting bij de boeren campings en dagrecreatie. Wij geloven sterk in de verschuivende trend van massa naar het kleinschalige vakantiegevoel. Op dit moment kampeert 1 op de 10 kampeerders bij de boer, dit zal in de nabije toekomst op 1 op de 7 zitten”, volgens Erik van der Schaaff, Accountmanager en business developer bij Wirezo.

Het meest verkochte product, wanneer we kijken naar camping inrichting, is op dit moment de picknicktafel. Bij Wirezo hebben ze zelfs coronaproof tafels, en niet alleen handig in de tijd van corona, ook kunnen hier rolstoelen of kinderwagens plaatsnemen, waar de eigenlijke ruimte voor ‘het nieuwe normaal’ voor is bedoeld. “Op deze manier maak je de producten multifunctioneel. Men kan er op deze manier op verschillende manieren gebruik van maken en heeft er zo veel meer plezier van”, zegt Erik.

Duurzame producten

Over het algemeen is het materiaal wat wordt gebruikt voor buiteninrichting voor verblijf- en dagrecreatie gemaakt van hout dat maar beperkte tijd meegaat. Bij Wirezo werken ze ten eerste met een ander houtsoort die deze problemen niet kent. “Daarnaast werken wij ook met zwaarder materiaal dan de meeste aanbieders gebruiken, we krijgen daar wel eens opmerkingen over of dat niet lichter kan. Wij zien het als een voordeel, de inrichting hoeft niet meer vast gezet te worden. Even geleden kregen wij zelfs de melding van een klant dat zij nu niet meer op zoek hoefde naar haar picknicktafels in de ochtend, omdat jongeren deze ’s avonds nog wel eens versleepten naar een ‘hangplek’. Je zou dus kunnen zeggen dat onze producten ook op die manier ‘hufterproof’ zijn”, lacht Erik.

Niet alleen het materiaal van de producten die onder de inrichting vallen zijn duurzaam opgebouwd. Ook wordt er nagedacht over duurzame voertuigen. Binnen de holding waaronder Wirezo valt worden bijvoorbeeld ook Quads en golfkarretjes aangeboden. “Nu worden de Quads vooral nog gezien als een sportvoertuig, maar wij komen met een hybride lijn waarbij we een totaalpakket leveren. Je koopt de Quad inclusief opbergruimte en tankpunt. De Quad kan bijvoorbeeld goed ingezet worden op moeilijke ondergronden voor het verplaatsen van voorraad”, vertelt Erik.

Innoveren en inspelen op de vraag van de klant

“Over vijf jaar hopen wij ons product en merk goed in de markt te hebben gezet en wellicht staat er dan een tweede productlijn waarbij we ook gemeente inrichting kunnen verzorgen. Wij hebben het voordeel dat wij de techniek in huis hebben en een staalbedrijf in Geesteren. Hierdoor kunnen wij makkelijk inspelen op de vraag van de huidige maar ook toekomstige klant en is maatwerk leveren geen probleem”, geeft Erik nog aan.

Over Wirezo
Bij Wirezo kunt u terecht voor alles op het gebied van buiteninrichting van een camping. Plannen om een heel nieuw boeren camping op te zetten, ook dan helpen zij met de inrichting. Denk hierbij aan picknicktafels, afvalbakken, parasols en verkeersgeleiding. Het aanbod groeit wekelijks.

Meer informatie www.wirezo.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.