Uit Recreatief Totaal

Avontuurlijk kamperen en uitgebreid recreëren op het water

Geplaatst op: 2 juni 2021

Een bijzondere ervaring op het water voor gasten op een camping of vakantiepark is mogelijk door het aanbieden van een kampeerplek op het water. Denk aan drijvende chalets, safaritenten of zelfs tiny houses. EasyFloat pontons maken het recreëren op het water nog makkelijker en uitgebreider. Naast kamperen kunnen deze pontons ook ingezet worden als aanlegsteiger, drijvend podium, speel- en trekvlot en meer. Kortom, de EasyFloat pontons zijn enorm veelzijdig.

EasyFloat pontons bestaan uit kunststof units gevuld met EPS in een aluminium frame. Hierdoor zijn de pontons lichtgewicht met een hoog drijfvermogen. Door het gekozen materiaal veroorzaken de pontons een minimale verstoring van de water habitat en de nabijgelegen natuur. Compleet vrij van geïmpregneerd hout behoren jaarlijkse onderhoudsbeurten dan ook tot het verleden. Hiermee heeft EasyFloat oog voor het milieu.

Van roeier tot distributeur

Dit jaar bestaat het bedrijf EasyFloat B.V. van Ingrid Meertens 12,5 jaar. Wat startte aan de keukentafel is nu uitgegroeid tot een 100% volwaardig EasyFloat dealerschap met zowel verkoop als verhuur en met drie vaste werknemers in dienst. “Ik ben altijd actief geweest in de watersport. Ik was toen een fanatiek roeier en via de Roosendaalse Roeivereniging kwam ik in aanraking met de Zweedse EasyFloat pontons. De toenmalige voorzitter van de roeivereniging had een vakantiehuis in Zweden en kende het product goed. Zweden zocht destijds wereldwijd nog ‘representatives’. Toen ik aangaf geïnteresseerd te zijn de pontons in Nederland te importeren werd ik al snel uitgenodigd in Zweden voor een gesprek. In 2008 ben ik officieel gestart naast mijn toen nog eigen marketingbureau en twee jaar later was ik al fulltime EasyFloat distributeur exclusief voor Nederland en Belgisch Vlaanderen”, vertelt eigenaar Ingrid.

Genieten vanaf het water

De pontons van EasyFloat staan bekend om het lichtgewicht, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en ze zijn ook nog eens onderhoudsvrij. Vanwege deze unieke kenmerken kunnen de pontons voor uiteenlopende doeleinden op het water worden ingezet. Zo heeft EasyFloat voor de gemeente Harderwijk een recreatievlot geplaatst op Strandeiland Harderwijk. Deze pontons zijn op deze locatie weer flexibel inzetbaar en bijvoorbeeld om te bouwen naar een drijvend podium. Maar het aanleggen van een zwem-/speelvlot of trekvlot voor de waterpartij bij een camping of vakantiepark is net zo goed mogelijk. “Inmiddels hebben we vele pontons geleverd aan zowel particulieren als organisaties of bedrijven, allemaal met de insteek om het genieten vanaf het water nog leuker te maken en het werken vanaf het water makkelijker”, laat Ingrid weten.

Uniek concept

Sinds kort worden de pontons ook aangeschaft voor het zogeheten ‘vlot kamperen’ concept. Hierbij worden de pontons ingezet als vlot op het water waarbij er bijvoorbeeld Safaritenten geplaatst kunnen worden van Outstanding, leverancier van compleet ingerichte safaritenten en lodges, of andere leveranciers. De levering en montage van deze tenten op het vlot worden daarbij compleet verzorgd.

“De Safaritent Wood is een echte klassieker, maar dan met alle moderne snufjes. Het kleinste model van de Wood, met een inwendige breedtemaat van 5 meter, leent zich uitstekend voor een getaway op het water. Hij heeft alle belangrijke benodigdheden om luxe te kamperen: keukentje, eettafel, slaapkamers én een terras. De royale luifel van 2 meter biedt een heerlijke hangplaats aan het water. Deze safaritent past op de ponton van 6.00 meter breedte. De lengte kan bepaald worden door het koppelen van pontons, waardoor er variaties mogelijk zijn in de grootte van het terras voor uw gasten”, vertelt Ingrid.

Waterrecreatie voor een bredere doelgroep In de fabriek in Zweden worden alle opgedane ervaringen ook ingezet om het water toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, dit wordt gedaan met de zogenoemde EasyTrail. Een slim ontwerp waarmee mensen met een beperking met een voor het water geschikte rolstoel naar een plateau in het water kunnen rijden en vanuit hun rolstoel gaan zwemmen. “Dit is een uitbreiding waar wij nog volop mee bezig zijn en in de nabije toekomst graag van de grond zouden willen krijgen in Nederland. Hoe mooi is het om het water recreëren ook goed toegankelijk te maken voor mensen met een beperking?”, geeft Ingrid aan.

Over EasyFloat pontons

Op zoek naar een ponton systeem dat lichtgewicht is, duurzaam, milieuvriendelijk en onderhoudsvrij? Dan is EasyFloat de juiste keuze. EasyFloat pontons zijn geschikt voor vele, uiteenlopende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan watersport, onderhoud, evenementen en verblijfs- en dag recreatieve toepassingen. Meer info over de EasyFloat ponton systemen: www.easyfloat.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.