Uit Recreatief TotaalVerblijfsrecreatie

Leuk, uitdagend maar ook spannend; het verhaal achter Camping & Gasthof Welgelegen

Geplaatst op: 27 juli 2023 Geschreven door Linda Fijma

Tijdens het Pinksterweekend waren wij aanwezig bij de officiële opening van het campinggedeelte van Camping & Gasthof Welgelegen in Wasserfall (DE). Meteen dit eerste weekend stond de camping volledig vol met gasten. Het verhaal achter deze bijzondere plek?

Een aantal jaar geleden zijn Mariëlle en Erik Morcus verliefd geworden op Sauerland (DE). Toen zij een kleinschalige camping met restaurant te koop zagen staan in Wasserfall ‘voelden’ ze hun toekomst. “We kregen meteen een kriebel in ons buik. Hoe leuk zou het zijn mensen te mogen ontvangen op onze camping en in ons restaurant?!” Sinds afgelopen december is deze plek dan ook daadwerkelijk hun thuis geworden en zijn ze begonnen met opruimen, schoonmaken en renoveren. Inmiddels is het campinggedeelte gereed, het restaurant bijna klaar en zullen er in de toekomst appartementen gerealiseerd worden.

Tijd om te gaan
Mariëlle neemt ons mee: “We genieten in het Sauerland al jaren van de mooie omgeving in alle seizoenen. Het gluhwijntje bij het haardvuur in de sneeuw, met familie en vrienden de piste op, de wandelingen in de zomer of samen op een bankje genieten van de rust. En toen stond er dan ineens deze camping met restaurant te koop. Na wikken en wegen hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten alles in Nederland op te geven voor een nieuw begin. Erik laat zijn bouwbedrijf achter, ik mijn baan. En natuurlijk ons avontuur gedeeld met familie en vrienden. Op 20 december 2022 was het dan zo ver. Samen met de kat ‘Kratje’ en de hond ‘Dixi’ zijn we dan toch echt naar Wasserfall vertrokken.”

Wasserfall
Wasserfall, een plaats die op 620 meter hoog ligt met 44 inwoners, waar je betoverd kan worden door 100 dagen sneeuw terwijl beneden alles nog groen is. De plaats heeft niet zomaar deze naam. In Wasserfall kan iedereen genieten van de hoogste waterval in Noord Rein Westfalen, die prachtig is in alle seizoenen. En dan niet te vergeten het Avonturenpark Fort Fun wat op 600 meter van de camping van Mariëlle en Erik af ligt.

Ontwikkelingen
Om de camping te kunnen openen was het van belang dat de renovatie bij het sanitair zou beginnen. Zo is het sanitair inmiddels compleet vernieuwd. Er zijn nu douches met een bankje, nieuwe toiletten, een plek om het chemisch toilet te legen en gerenoveerde wastafels. “Wij geloven in goede sanitaire voorzieningen omdat die bijdragen aan een goede beleving. Met mijn bouwbedrijf heb ik jarenlang ervaring opgedaan, en geniet ik van het renoveren en alles uiteindelijk beter te maken voor de gast”, laat Erik weten.

“Wij houden ervan mensen te verwelkomen op een gemoedelijke en gezellige locatie waar iedereen zichzelf mag zijn”

“Nu zijn we bezig alles ‘eigen’ te maken. We hebben er eerst voor gezorgd dat de mensen op de camping nieuw sanitair en elektra kregen en de volgende fase is het kunnen verwelkomen van gasten in het restaurant. Als dat klaar is gaan we beginnen met het bouwen van kamers die dan in de verhuur komen.

We keken er enorm naar uit om onze deuren officieel open te gooien en onze gasten te mogen ontvangen op een ‘Welgelegen’ locatie waar ze kunnen genieten van de omgeving en onze faciliteiten. Met deze eerste fase zijn we al een heel eind op weg. Onze planning is dat we het restaurant gedeelte deze zomer openen en de appartementen volgend jaar gereed zullen zijn. Nog een hoop te doen, maar genieten doen wij, en nu ook onze gasten, al volop!”, vult Mariëlle nog aan.


Meer weten over Camping & Gasthof Welgelegen? Bezoek de website met meer informatie op Welgelegen.de.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.