Uit Recreatief Totaal

“Echt naar de klant luisteren levert vaak verrassende oplossingen op”

Geplaatst op: 22 februari 2023

Precofab is een ‘one-stop-shop’. Dit betekent dat zij niet alleen produceren, maar ook monteren, afbouwen, afwerken en de inrichting volledig kunnen verzorgen van recreatie accommodaties. Doordat zij multidisciplinair samenwerkingen zoeken kunnen zij altijd een volwaardig product van hoge kwaliteit opleveren. Maar wat maakt Precofab onderscheidend in de markt van bijzondere accommodaties en met welke innovaties houden zij zich bezig?

Bij Precofab wordt er 100% klant specifiek gebouwd. Met een aantal voorbeelden op de website laten zij zien wat er mogelijk is in de basis. Echter zien zij dat klanten altijd met een aanpassing of eigen wensen komen. In gesprek met Tom Voorneveld, medewerker van Precofab, laat hij weten dat dit precies is wat Precofab onderscheidend maakt in de recreatiesector.

Precofab Lodge

“Wij werken vanuit een andere soort bouw dan de meesten van onze collega’s. Wij bouwen echt uit de prefab gedachten. Dat betekent kant en klaar vervaardigen en dat heeft voordelen zowel constructief als effectief. Wij faciliteren deze klanten met eigen ideeën en aanpassingen graag. Doordat wij dus geen echte catalogus hebben en we echt naar de klant luisteren, komen er vaak verrassende oplossingen uit. Wij staan altijd open voor ideeën, ook als mensen misschien niet direct aan een bouwbedrijf denken. Wij zijn een partij die een volledig park kan inrichten met accommodaties, maar een mini-camping voorzien van sanitair vinden wij net zo leuk. Met een luisterend oor en meedenkend met de eigenaar weten wij in onze samenwerkingen het beste resultaat voor de gast te bieden en daarbij ook een mooi rendement voor onze klant”, geeft Tom aan.

Hoe zorgt het bedrijf dat ze zich blijven ontwikkelen en meegaan, of zelfs vooroplopen, op nieuwe trends en ontwikkelingen? Tom vertelt: “Door het bezoeken van beurzen en het lezen van vakliteratuur van andere branches proberen wij de opgedane kennis te kopiëren of aan te passen naar onze accommodaties. Denk hierbij aan productieprocessen verbeteren, isolatie normen te verhogen, de toepasbaarheid van materialen door te voeren en energie neutrale oplossingen aan te dragen.”

Het aanbod van privé sanitair wordt steeds belangrijker in de recreatiesector. Zo ook in het aanbod van de producten van Precofab. “Dit werd al belangrijk tijdens Corona, en naderhand zijn steeds meer gasten dit als een standaard gaan zien. Hierdoor is onze aanvraag van privé sanitair ook verviervoudigd. Daarnaast wil de gast steeds meer luxe en zijn zij bereid extra te betalen voor privé sanitair. We zien dat campingeigenaren dus ook meer en meer bereid zijn dit aan te schaffen. Een van de ontwikkelingen waar wij op dit moment mee bezig zijn is dan ook het door ontwikkelen van het camping sanitair. We willen dit zo onderhoudsvriendelijk mogelijk maken, denk aan gietvloeren in het sanitair welke verwarmd wordt door middel van vloerverwarming. Deze manier van verwarmen willen we tevens doorvoeren in onze accommodaties. Hierbij komt de wens vanuit de sector voor het zo energiezuinig mogelijk maken van accommodaties vanwege de huidige energieprijzen. We hebben onlangs een volledige woning op stroom geleverd. Deze werd bijvoorbeeld verwarmd door strategisch geplaatste infrarood panelen. Dit verwarmt snel en heeft relatief weinig verbruikskosten”, legt Tom uit.

Op lange termijn wil het team zich ook gaan richten op de huisvestingsproblematiek. “Met onze modulaire bouwoplossingen kunnen wij op korte termijn in grote aantallen bijdragen aan huisvesting in een gemeente. Deze accommodaties kunnen in de toekomst gerefurbished prima als tweedehands accommodaties verkocht worden. Hiermee wordt de prijs voor de camping eigenaar interessant en wordt er in deze circulaire markt niets onnodig verspild aan materialen. Een van onze uitgangspunten bij het bouwen van onze producten is dan ook dat er, waar mogelijk en als het materiaal voorhanden is, circulair gebouwd wordt”, zegt Tom.

Als laatst wil het bedrijf de recreatieondernemer nog wat handvatten aanreiken. “Kijk vooral waar jullie vraag op dit moment ligt. Als jullie al een idee hebben maar niet precies weten hoe je deze kan beantwoorden, stel ons gerust een vraag. Wij kijken vanuit een ander perspectief naar jullie vraag wat er vaak in resulteert dat er leuke oplossingen tot stand komen. Dan blijkt vaak dat er meer mogelijk is dan je denkt!”

Meer informatie over Precofab: precofab.nl.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.