Uit Recreatief Totaal

Duik letterlijk in een Virtual Reality-wereld bij LAGO

Geplaatst op: 24 juni 2023 Geschreven door Linda Fijma

LAGO gaat als innovatief bedrijf voortdurend op zoek naar nieuwe belevingen voor zijn bezoekers en is dé koploper in Virtual Reality belevingen in en onder water. De groep van subtropische zwembaden introduceerde als eerste in België snorkelsessies met VR-bril. Ook beleef je er nieuwe avonturen dankzij de waterglijbaan met unieke VR-experience. De glijbaan waar de bezoeker een VR-bril opzet voor een avontuurlijke tocht, is nu nog een losse experience waarbij je in 3 verschillende thema’s van de glijbaan gaat. De verschillende VR-werelden zijn op maat van de waterglijbaan gemaakt waardoor de ervaring levensecht wordt.

Jaarlijks verwelkomen de zwemparadijzen van LAGO bijna 4 miljoen bezoekers. Lore Walravens, Marketing Manager bij LAGO vertelt; “Elke dag gaan we er weer keihard tegenaan om iedereen die ideale, zorgeloze dag vakantie te bieden en proberen we mee te gaan met trends en ontwikkelingen waar onze gasten naar op zoek zijn. Mensen zoeken steeds vaker naar een plezierige ontspanning, naar een manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. LAGO staat daarbij voor een totaalbeleving voor het hele gezin, voor jong en oud, klein en groot en vooral ook voor een dag echt samen te beleven.”

Unieke Virtual Reality experiences
Roetsj door de glijbanen, laat je meevoeren door de wildwaterbaan of laat je verrassen door de golven in het golfslagbad. Het zijn ‘musthaves’ voor een zwemparadijs. In LAGO Sint-Truiden Bloesembad (BE) kun je daarnaast ook diverse VR-slides beleven en jezelf onderdompelen in onderwateravonturen met VR snorkeling.

“De virtual slide neemt kinderen vanaf 6 tot 10 jaar mee op een avontuurlijke tocht door drie leuke thema’s. Aan de ingang van de glijbaan kies je zelf één van de virtuele werelden en zet je een VR-bril op om aan het avontuur te beginnen. De verschillende VR-werelden zijn op maat van de waterglijbaan gemaakt waardoor de ervaring levensecht wordt”, legt Lore uit. Ook het VR-snorkelen is een groot succes. “Wanneer je je met de bril onder water begeeft verandert je hele omgeving naar een betoverende virtuele omgeving. Je ervaart het sprookjesachtige van de onderwaterwereld en daarnaast ervaren veel gasten dit bij ons als eerst en daarmee creëren ze herinneringen die ze hun hele leven bij zich zullen dragen, daar doen we het voor!”, zegt Lore enthousiast.

Samenwerking met studenten
“De in Kortijk gevestigde opleiding Digital Arts & Entertainment is onlangs een samenwerking aangegaan met onze zwemparadijzen van LAGO en het Nederlandse softwarebedrijf Virtual Reality Slide voor het ontwikkelen van een nieuwe versie van de Virtual Reality waterglijbaan die wij in 6 van onze zwemparadijzen hebben staan. Een groep HOWEST studenten van de #1 Ranked beste Game Design & Development School is daarbij aan de slag gegaan met de bestaande Virtual Reality waterglijbaan en kreeg de opdracht om de VR waterglijbaan interactiever te maken en gamification toe te voegen om op die manier de bezoekers van het zwemparadijs een exclusieve sensatie te bezorgen. Dit is een zeer geslaagde samenwerking voor alle partijen en onze gasten die hierdoor weer een extra beleving ervaren”, vertelt Lore.

Nieuwe ontwikkelingen
LAGO stoelt op vijf waarden, namelijk veilig, vooruitstrevend, vlekkeloos, warm en plezierig. Vooruitstrevend kun je de digitale innovaties van deze organisatie zeker noemen. Maar wat staat er nog meer op de plank? “LAGO zwemparadijzen is als innovatief bedrijf voortdurend op zoek naar nieuwe belevingen voor zijn bezoekers. We denken eraan om misschien te gaan werken met digitale schermen in het water. Zoals bij het golfslagbad, zodat je de storm nog beter kunt simuleren. Hier hebben we nog geen juiste oplossing voor gevonden. Wanneer wij een innovatie doorvoeren willen we graag gebruik maken van Europese leveranciers, zodat we een veilig en vertrouwde attractie kunnen bieden. Daarnaast moet goed ook echt goed genoeg zijn, wij nemen nooit genoegen met gewoon ‘oké’. Ook zou het voor in de toekomst nog eens een idee kunnen zijn om meer ‘digital minded’ kinderfeestjes aan te bieden. Er is dus nog veel te bedenken en realiseren, wat we ook steeds zullen blijven doen bij LAGO. Mensen komen er speciaal voor naar onze baden, en wij doen niets liever dan mensen samen te zien genieten!” sluit Lore af.

Meer informatie over LAGO Zwemparadijzen? Kijk op lago.be.

Over Virtual reality slide & snorkeling

Het VR-snorkelsysteem wat LAGO gebruikt is van Virtual reality slide & snorkeling en is eenvoudig in te stellen en te gebruiken zodat gasten direct in de wonderen van de virtuele onderwaterwereld kunnen duiken. Ontdek een nieuwe dimensie van entertainment en laat jouw gasten ook herinneringen maken die een leven lang meegaan zoals bij LAGO. Nog niet overtuigd? Het bedrijf verhuurt ook VR-snorkelen voor zwembaden in Nederland & België & Duitsland. Kijk voor meer informatie over deze VR oplossing op virtualrealityslide.com.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.