Uit Recreatief Totaal

“Alles wat herkenbaar is bevalt”

Geplaatst op: 27 juni 2022

Op korte termijn zal Alex Kaper van Adventure Veluwe vooral bezig zijn met het bedienen van de markt met activiteiten die er nu staan. Op lange termijn heeft het bedrijf veel grotere plannen en zullen zij overgaan op unieke belevingsconcepten. De markt zoekt naar herkenbaarheid en vindt dit nu in activiteiten met aftakkingen van ‘Wie is de mol’ en ‘Hunted’. Om mee te gaan in de trends willen zij deze activiteiten doortrekken naar meer beleving en unieke concepten waarbij er een specifieke verhaallijn naar voren komt.

“Inmiddels ben ik 48 jaar en sinds mijn 18e levensjaar actief in outdoor events. Ik kwam toen in contact met iemand die een outdoor adventure bureau runde en vanwege mijn CIOS-opleiding paste mij dit ook wel. Helaas moest ik toen bijna een jaar het leger in, waar ik de mogelijkheid kreeg tot sportinstructeur. Daarna heb ik veel uren gemaakt bij verschillende evenementen bureaus, vooral gericht op outdoor sport. Toen ik 30 werd was het tijd om een eigen bedrijf op te zetten, en zo is Adventure Veluwe ontstaan”, blikt Alex terug.

Hoe bedenken jullie de activiteiten die jullie aanbieden?

“We zoeken altijd naar de laatste trends en interesses van onze doelgroep, we lezen boeken, bezoeken branche events en lezen uiteraard jullie magazine. Met de kennis die we hierbij opdoen bedenken we weer nieuwe activiteiten of breiden we een specifiek uitje uit. Je merkt sinds een paar jaar dat alle activiteiten die uit Tv-programma’s gehaald worden het goed doen. Wij spelen daar dan op in door ook zulke activiteiten in ons aanbod te plaatsen”, vertelt Alex.

Adventure Veluwe Helikopter dropping

Welke activiteiten zijn nog meer populair? “De helikopter en legertruck dropping blijven heel populaire activiteiten die veel wordt geboekt. Maar ook onze ‘Expeditie Veluwe’, waarbij je proeven met en tegen elkaar moet doen is erg in trek. Vergelijkbaar hierin is de ‘Veluwe challenge’, je gaat dan in kleine groepen met een tablet door het bos en daar moet je verschillende opdrachten doen, zoals een foto ergens van maken, een minigame spelen, of een filmpje uploaden op een bepaalde plek. Via het voltooien van opdrachten vind je icoontjes voor een volgende opdracht en zo vind je zelf je route”, laat Alex weten.

Welke trends zien jullie in sport en spel activiteiten in de recreatiesector?

“De opkomende trends zien we vooral vanuit de escape room hoek. Mensen willen in een verhaal meegenomen worden. Neem bijvoorbeeld onze legerdropping, hier zou je een heel verhaal omheen kunnen maken waarbij iemand vermist is geraakt en gezocht moet worden door middel van speciale aanwijzingen. Op deze manier creeer je meer beleving en maak je een heel verhaal om een activiteit heen. Dit is waar wij in de toekomst naartoe willen werken, lijkt ons zo gaaf, maar we zien ook dat de doelgroep daar naartoe wil en er klaar voor is”, zegt Alex vol enthousiasme.

Zien jullie ook grote veranderingen in digitale trends?

“Voor onze activiteiten niet zo. Je merkt wel dat GPS zijn tijd wel heeft gehad en er nu vooral gewerkt wordt met apps. Dit doen wij ook en daar zitten wel veel voordelen aan. Je ziet nu bijvoorbeeld precies waar de mensen zijn als ze een dropping doen of een andere tocht. Ook is het heel makkelijk een activiteit aan te passen via de app, zodat je uniek blijft en op bepaalde dingen kunt inspelen, zoals de seizoenen of andere thema’s”, vertelt Alex.

Wat maakt Adventure Veluwe uniek?

“Wij hebben ruim 18 jaar ervaring met ons bedrijf Adventure Veluwe en zorgen dat we niet vastroesten doormiddel van het bijwonen van bijeenkomsten en andere manieren waar je inspiratie op kunt doen. De kracht zit hem denk ik ook in ons eigen enthousiasme. Nog steeds, na 30 jaar in dit vak te zitten, is het er niet minder op geworden maar juist elke dag weer meer. Daarnaast hebben we natuurlijk een perfect gebied waar we onze uitjes mogen laten plaatsvinden; de Veluwe”, geeft Alex aan.

Over Adventure Veluwe

Adventure Veluwe is dé specialist van de Veluwe voor onvergetelijke uitjes en evenementen in de regio Harderwijk – Apeldoorn. Met 30 jaar ervaring hebben zij voor elk personeelsuitje, teamuitje, groepsuitje, vrijgezellenfeest, kinderfeestje of familiedag een geschikt programma op de prachtige Veluwe. Meer info www.adventureveluwe.nl.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.