Uit Recreatief Totaal

Drenthe is de ideale omgeving voor een echte golfbelevenis

Geplaatst op: 24 juni 2022

In een rustig Drents bos- en heidelandschap net buiten het dorp Aalden ligt de oudste golfclub van deze provincie, De Gelpenberg. De golfbaan staat bekend om de uitstekend onderhouden fairways en snelle greens. Inmiddels bestaat de club al meer dan 50 jaar en telt 27 holes. Clubmanager Niels van der Weerd vertelt over het succes, het verenigingsleven en de steeds groter groeiende dagrecreatie gasten op deze Drentse baan.

De Gelpenberg is opgericht in 1971 en steeds in fases uitgebreid. Inmiddels telt de golfbaan een 18 holes PAR 72 championscourse en een 9 holes PAR 3 baan. De golfbaan is gesitueerd op ruim 60 hectare grond, gelegen tussen de heidevelden, waterpartijen en een glooiend landschap. “Dat zijn dan ook meteen onze ‘unique selling points’, onze ruime baan en de ligging en omgeving. Door de kwaliteit van de baan en het landschap waar je je in waant is golfen hier een hele beleving”, vertelt Niels.

De club is financieel gezond en telt ruim 750 leden en zo’n 70 bedrijfslidmaatschappen. Door samen te werken met bijna 200 enthousiaste vrijwilligers staan ze sterk achter hun missie; de club op de kaart zetten. “Binnen de club streven we altijd naar het hoogst haalbare. Onze leden zijn ook erg trots op de prachtige baan en het clubhuis. Onze golfbaan is zo opgezet dat het uitdagend is voor elk type golfer en ook wordt onze baan door de Nederlandse Golf Federatie met regelmaat uitgekozen om grote landelijke wedstrijden te organiseren”, geeft Niels trots aan. “Naast deze grote wedstrijden organiseert de club ook events als het NK Strokeplay en de Pro Golf Tour. Maar ook voor nieuwe events staan wij open. We denken bijvoorbeeld dat Drenthe een ideale omgeving biedt om te golfen. Met 9 golfbanen in de provincie kun je denken aan een golfroute door de provincie waarbij je samenwerkingen kunt aangaan met partners binnen en buiten de golfbranche om de clubs en bedrijven gezamenlijk in de markt te zetten”, laat Niels weten.

Dat de golfer van nu is veranderd en meer beleving zoekt tijdens een dagje golfen weten ze bij De Gelpenberg als geen ander. “Wij ontvangen zo’n 5000 dagrecreatie gasten per jaar op onze golfclub. Door de steeds groter wordende groep van recreanten in deze provincie zien wij ook steeds meer stelletjes, vaders met zoon of dochter, of een hele familie bij ons op de baan. Gewoon om een leuk dagje uit te beleven, en Drenthe is daarbij de ideale plek om een echte golfbelevenis op te doen”, sluit Niels af.

Over De Gelpenberg

De Gelpenberg bestaat al meer dan 50 jaar. Een club die met haar rijke historie meegaat met haar tijd en helemaal klaar is voor de golfer van nu en de golfer van morgen. Een golfer met andere eisen, vragen en verwachtingen dan de golfer van gisteren. De Gelpenberg erkent, en herkent, dat als geen ander en speelt daar op in en biedt daarmee een unieke belevenis voor iedereen.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.