Uit Recreatief Totaal

“Wij zijn jouw VrienDD”

Geplaatst op: 15 maart 2023

Inspireren om samen te spelen, sporten en ontmoeten, dat is de passie en kern van VrienDD. In 2014 is het bedrijf opgericht door twee hechte vrienden. Vrienden van elkaar en inmiddels ook van hun klanten en leveranciers. In gesprek met eigenaar Edo Gabes vragen wij naar de kernwaarden van het bedrijf, toekomstvisie en ontwikkelingen die zij zien op het gebied van spelen, sporten en ontmoeten in de recreatiesector.

Samenwerken, klantgerichte service, partnerships en hoge kwaliteit zijn woorden die centraal staan binnen VrienDD. Sinds 2014 analyseert, ontwerpt en richten zij binnen en buitenruimtes in. “Van speelplek tot sportplek, van recreëren tot werken, van midgetgolf tot multisport, van erfafscheiding tot de groenvoorziening, van fiets-parkeren tot overkappingen en van straatmeubilair tot fitness. Wij hebben altijd een passende, eerlijke en creatieve oplossing”, geeft Edo aan.

Kunnen we stellen dat de kernwoorden spelen, sporten en ontmoeten in jullie bedrijf verweven zitten?

“Jazeker. Spelen is één van de belangrijkste manieren waarmee kinderen actief zijn en blijven, waarop zij leren, hoe zij vrienden maken en op welke manieren zij leren socializen. Het is fundamenteel voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen. Onze visie op spelen is gebaseerd op de ‘Speelcirkel’ en het principe van inclusief spelen. Buitenspelen is het leukste wat er is!

Wanneer we kijken naar sporten, streven we naar bewegen met plezier, ieder op zijn of haar eigen niveau in een fijne omgeving. Sporten is een fundamentele en vooral leuke manier om de gezondheid en het welzijn van kinderen, jongeren en volwassenen te verbeteren. Door te sporten bevorderen we onze activiteit, worden we fit en hebben we het naar onze zin. Kortom, sporten is leuk!

En dan de laatste, maar even belangrijk als de rest; ontmoeten. Wij vinden dat men zich in een openbare buitenruimte veilig en comfortabel moet voelen. Het moet een goed ingerichte plek zijn voor jong en oud, een plek van samenkomen en ontdekken. Met ons uitgebreid programma park- en stadsmeubilair en doordachte concepten willen wij mensen ook aanmoedigen te socialiseren en meer tijd buiten door te brengen. Hergebruik van materialen staat daarbij centraal”, vertelt Edo ons.

Quattro Court Vriendd

Kun je wat meer vertellen over jullie producten en hoe jullie dit aanbieden in de recreatiesector?

“Wij bieden voor deze sector bijvoorbeeld de Sportkooi, met levenslange garantie en verkrijgbaar in alle kleurstellingen. Of de Mini Golf, glow in the dark en by far de meest duurzame en levensbestendige oplossing. Maar ook producten als een elektrische ranger track, padelbaan, pannaveld, animatiepodium en diverse speeltoestellen vind je in ons catalogus. We zien dat mooie speelgelegenheden tegenwoordig nodig zijn om een camping speciaal te maken. Het is een ontwikkeling wat naast de primaire faciliteiten als sanitair een van de eerstvolgende wenselijke is op het lijstje van de gast met kinderen. Ik weet hoe leuk kinderen het vinden om met elkaar te kunnen spelen en sporten als ze op vakantie zijn.

Hoe we de producten aan onze klanten presenteren? Een voorbeeld, onlangs hebben we een klant meegenomen naar een project waar we op een relatief klein oppervlakte 13 sporten hebben weten te realiseren. In plaats van hem een droog productverhaal te vertellen, stelde ik hem daar de vraag ‘En hoe ga jij om met je sportieve faciliteiten?’. Heel open, eerlijk en vol in de beleving om hem op die manier te prikkelen en kennis te laten maken met onze oplossingen. Het gaat uiteindelijk in alle opzichten om de eigen identiteit van de klant en van daaruit zorgen wij voor een passende oplossing”, zegt Edo.

Welke service kunnen klanten verwachten wanneer de producten in gebruik zijn genomen?

“Met onze onderhoud & beheer pakketten gaan we verder dan alleen leveren en plaatsen. VrienDD adviseert om twee keer per jaar een inspectie en onderhoud te laten uitvoeren door VrienDD. Wij zijn daarnaast ook een partij die klanten wil ontzorgen en onderhouden en repareren dan ook niet alleen ons eigen, maar juist alle merken toestellen”, legt Edo uit.

Weten campinghouders in jullie ogen de gast blij te verrassen met hun huidige aanbod in spelen, sporten en ontmoeten?

“Wat mij vooral opvalt, is dat de faciliteiten die een camping aanlegt niet altijd aansluiten bij de ambities wat betreft animatie. Met de juiste materialen en een goede inrichting kan een divers aanbod worden gecreëerd dat iedereen kan bedienen. Zorg dat er voldoende wisselingen zijn, maar behoud de absolute publiektrekkers. Campinghouders zijn uiteraard altijd bezig met de inrichting van hun parken. Ze plaatsen voor veel geld een tennisbaan, voetbalveld, tafeltennistafels en diverse speeltoestellen. En daarbij nog de faciliteiten voor de animatie. Terwijl met goed aangelegde voorzieningen, de animatie ook gebruik kan maken van dat sportveld.

Zoals het project daarnet uit mijn voorbeeld: een veld van 40×40 meter kan zo ingericht worden dat daar 15 tot 20 verschillende sporten op mogelijk zijn. Het is dan ook helemaal niet nodig om meerdere tennisbanen aan te leggen, die staan het grootste deel van de dag toch leeg. Combineer binnen de beschikbare ruimte zoveel mogelijk sporten en je spreekt een scala aan doelgroepen aan, van jong tot oud. Deze tactiek werkt niet alleen maar met sportfaciliteiten. Ook speeltoestellen bieden mogelijkheden voor animatie, zolang er maar voor een goede inrichting wordt gekozen. Zo kan je een soort apenkooien nabootsen met speeltoestellen die zonder animatie ook al uitdagend zijn”, geeft Edo aan.

Heb je nog tips voor de recreatieondernemer op dit gebied?

“Vrijwel elke camping of vakantiepark heeft zijn of haar eigen speelruimtebeleid. Vaak is er ook een apart sportbeleid geschreven waarin prioriteiten gesteld worden aan breedtesport, topsport of recreatief sporten. Mijn idee is juist om een beleid te schrijven waarbinnen spelen en breedtesport/recreatief sporten gecombineerd uitgevoerd gaat worden. Sport en spelen gaat heel goed samen op een camping”, sluit Edo af.

Over VrienDD

VrienDD levert slimme en creatieve totaaloplossingen zodat kinderen, jongeren en volwassenen veilig en met plezier binnen en buiten kunnen spelen, sporten en ontmoeten.

Meer weten over VrienDD? www.vriendd.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.