Uit Recreatief Totaal

Een inkijkje in Vakantiepark Sallandshoeve en Recreatiepark De Boshoek

Geplaatst op: 10 maart 2022

Een afgeronde, gemiddelde review score van een 9 voor de parken van Chantal van Swieten en Rick Otter. Als we de reviews lezen komen we erachter dat gastbeleving, de zwemvijver en glamping aan het water vaak worden genoemd als enorme pluspunten. Hoe wordt deze zeer gewaardeerde gastbeleving dan gerealiseerd en wat is er verder zo bijzonder aan deze parken? We vroegen het Chantal, COO bij Recreatiepark De Boshoek en Vakantiepark Sallandshoeve.

Als we in gesprek gaan met Chantal horen we meteen het enthousiasme waar we over hebben gelezen in de reviews en merken we ook duidelijk haar ondernemerskracht. Chantal vertelt; “Recreatiepark De Boshoek is een familiebedrijf vanuit Rick zijn familie en sinds 2019 hebben we ook Vakantiepark Sallandshoeve overgenomen. Dit was meteen een uitdagend jaar, aangezien corona toen om de hoek kwam kijken. We waren bijvoorbeeld begonnen met het vernieuwen van de grote speeltuin op het park, maar dan begin je toch te twijfelen of dat nou wel zo’n goede zet was qua investering als je dan met maatregelen opgezadeld wordt. Uiteindelijk heeft dat ons park zeker goed gedaan.”

Renovatie en uitbreiding aanbod

Stilzitten kent dit duo dan ook niet. “Op dit moment beginnen we bij Vakantiepark Sallandshoeve aan het renoveren van onze woningen. We beginnen met een modelwoning waarbij duurzaamheid een van de speerpunten is, denk bijvoorbeeld aan geïsoleerde puien, vloer, dak- en spouwisolatie en zonnepanelen. Wanneer dit goed uitpakt, gaan we verder met de rest van de woningen. Daarnaast worden er voor het seizoen nog 14 tenten, waaronder 7 Rangerlodges, geplaatst aan onze vijver daar. Hiermee vergroten we het aanbod van onze glamping aan het water en bieden we hier accommodaties voor zowel twee persoons- tot aan acht persoons- gezelschappen”, laat Chantal weten.

Glamping en waterrecreatie

Wanneer we ingaan op het glamping aanbod krijgen we te horen wat gasten vooral waarderen op dat gebied. “We hebben de lodges bij Vakantiepark Sallandshoeve zo neergezet dat ze allemaal bij de vijver staan. Je recreëert dus aan het water en hier komen gasten ook vooral genieten van de natuur en de rust & ruimte, dat krijgen ze bij zo’n verblijf zeker. Daarnaast zijn de glamping accommodaties die niet direct aan het water gelegen zijn voorzien van jacuzzi’s. Hierdoor creëer je toch dat beetje extra luxe op het gebied van waterrecreatie”, vertelt Chantal.

Naast het uitkijken op het water vanaf je verblijf, kun je op dit park ook genieten aan de zwemvijver. “Ook dit is een grote trekker wanneer je het hebt over gezinnen met kinderen of jongvolwassenen. In de zomer ligt er een opblaasbare vis in het water waar je op en af kunt klauteren en springen en ook kun je je met een gespannen touw op een vlot over het water trekken. Gewoon even lekker je voetjes in het water of aan de kant genieten kan natuurlijk ook”, zegt Chantal.

X-cube bij Vakantiepark De Boshoek

Activity plein en X-Cube

Genoeg te recreëren aan en om het water bij Vakantiepark Sallandshoeve, hoe zit dat met Recreatiepark De Boshoek? “Net als bij Vakantiepark Sallandshoeve hebben we bij Recreatiepark De Boshoek ook zwemmogelijkheden, niet in de vorm van een vijver maar een buitenzwembad. We hebben op dit park net ons naastgelegen horecaplein compleet verbouwd en terras met bar gerenoveerd. Nu zijn wij volop bezig met het realiseren van een ‘activity plein’ welke grenst aan de ligweide van het zwembad. Dit plein zorgt ervoor dat onze buitenactiviteiten hier worden uitgebreid en de gasten op een actieve manier worden uitgedaagd. Nog een leuk weetje, ook dit seizoen kunnen gasten gebruik maken van onze X-Cube! De X-Cube is een mix tussen een Escaperoom en een videogame. Het is een kubus van 16 m2 waarin een team van 2 tot en met 6 personen een spel spelen waarbij een moord opgelost moet worden, een bank gekraakt moet worden of een bom ontmanteld moet worden. Op deze manier hopen we onze gasten blij te verassen met bijzondere faciliteiten”, laat Chantal weten.

De gast ontzorgen met de juiste techniek

Op beide parken werken Chantal en Rick met de Recreatheek van TeamAnimation. Een softwarepakket waarmee je reserveringen kunt beheren en animatieprogramma’s kunt opzetten. Daarnaast kunnen parken hun broodjesservice hierin regelen en ook de verhuur van bijvoorbeeld fietsen. “Wij werken heel veel met de Recreatheek, zoals de reserveringen voor het zwemmen beheren, maar ook bijvoorbeeld de verhuur van onze Brekr E-chopper, een stoere elektrische brommer, wordt hierin geregeld”, zegt Chantal.

“We proberen het de gast zo aangenaam mogelijk te maken. We kregen bijvoorbeeld te horen dat onze receptie hoog scoorde. Bij nader onderzoek bleek dat men blij was met de receptie en we hier goed de gast bedienden, maar dat de gast liever niet naar een receptie toe gaat bij aankomst of vertrek. Wanneer gasten nu aankomen op het park kunnen ze direct naar hun accommodatie, op hun gemak uitpakken en zichzelf installeren. Daarna komen de gastdames je welkom heten aan je vakantiehuis. Zo begin je relaxed je vakantie en hebben wij alle aandacht wanneer we persoonlijk even langskomen, de reacties van onze gasten zijn geweldig. Aan de achterkant is dit stuk voor ons ook goed geregeld, want wanneer de gast door de slagboom is, zijn ze door Booking Experts automatisch ingecheckt. We starten aankomend jaar nog met digitale sloten om dit proces verder te vergemakkelijken”, laat Chantal nog weten.

Naast bovengenoemde punten bieden deze parken hun gasten nog veel meer. Benieuwd? www.sallandshoeve.nl & www.deboshoek.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.