Uit Recreatief Totaal

De Boshoek bespaart met slimme oplossingen om zo de persoonlijke benadering te waarborgen

Geplaatst op: 17 januari 2023

Midden op de Veluwe bevindt zich Recreatiepark De Boshoek. Al jaren een, door de ANWB gecertificeerde, 5 sterren camping en recreatiepark met hoogwaardige faciliteiten en activiteiten en een persoonlijke benadering. Het park biedt diverse verblijfsaccommodaties zoals groepsvilla’s, kinderbungalows maar ook het huren van luxe Glamping tenten behoren tot de mogelijkheden. Hoe zet het park Glamping in en op welke manier waarborgen zij de persoonlijke benadering tegenover gasten?

Accomodaties

Elk jaar wordt het aanbod van accommodaties op De Boshoek uitgebreid. Zo is er enige tijd geleden een safariveld bijgekomen, waar alle safaritenten zich bevinden. Van 4 tot 12 personen kun je hier op Glamping vakantie. Voor de avontuurlijke ‘Glampeerder’ bieden zij ook luxe trekkershutten. Dit zijn houten huisjes met Veluwse sfeer. Met een park app waarin je bestellingen kunt plaatsen en je voor activiteiten kunt inschrijven word je tijdens je Glamping ervaring totaal ontzorgt, dit begint tegenwoordig bij De Boshoek al bij aankomst.

“We kwamen er via onze gasten achter dat zij liever niet naar een receptie toe gaan bij aankomst of vertrek. Wanneer gasten nu aankomen op het park kunnen ze direct naar hun accommodatie, op hun gemak uitpakken en zichzelf installeren. Daarna komen de gastdames je welkom heten aan je vakantieadres. Zo begin je relaxed je vakantie en hebben wij alle aandacht wanneer we persoonlijk even langskomen, de reacties van onze gasten zijn geweldig. Aan de achterkant is dit stuk voor ons ook goed geregeld, want wanneer de gast door de slagboom is, zijn ze automatisch ingecheckt via het systeem wat wij gebruiken van Booking Experts”, vertelt Chantal van Swieten, COO bij Recreatiepark De Boshoek.

Naast het uitgebreide aanbod van accommodaties en een zorgeloze incheck zijn er ook voldoende faciliteiten aanwezig voor elke type vakantieganger. Sport je graag tijdens je vakantie? Dan kan je je uitleven op de sportvelden op het park of huur je een baan bij de bowling. Kinderen kunnen op ontdekking in de Klauterhoeve, een overdekte speeltuin of een van de buitenspeeltuinen op het park. Kom je voor je rust en ontspanning? Dan zijn de faciliteiten als de sauna, turks stoombad of het binnenbuitenzwembad de ideale keuze. Even wat eten? Dat kan bij Eetcafe Western Plaza.

De Boshoek Animatie Schuimparty

Animatieprogramma bij De Boshoek

Een animatieteam kan bij De Boshoek niet achterblijven. Zelfs in het laagseizoen wordt er een klein animatieprogramma aangeboden. Met de allerkleinsten wordt er geknutseld, gezongen en theatervoorstellingen gegeven in het schatertheater. Ook voor volwassenen worden er activiteiten gepland. “Voor het animatieprogramma werken wij samen met TOP Animation en de Recreatheek. TOP Animation zorgt voor het personeel van het animatieteam en de Recreatheek biedt een online plan programma voor onder andere het animatieprogramma. Hierin kunnen wij het programma met draaiboeken en personeelsplanningen inzetten. Dit wordt vervolgens vertaald naar de gast via onze website en de app. De gast kan zich dan inschrijven voor de aangeboden activiteiten en ook gelijk betalen indien nodig.

Het gebruik van de Recreatheek scheelt ons dus heel veel tijd en daardoor kunnen wij onze persoonlijke benadering tegenover de gasten waarborgen en tevens een volledig aanbod aan activiteiten aanbieden”, vertelt Jose van den Hudding, hoofd evenementen bij De Boshoek.

Voordelen softwareprogramma

“Naast het feit dat je razendsnel je animatieprogramma’s kunt samenstellen en hierdoor veel tijd en kosten kunt besparen is het ook superhandig dat gasten direct geïnformeerd kunnen worden. Dit kan via koppelingen met bijvoorbeeld je park app en eigen website, hier maken wij uiteraard gebruik van. Voor de gast voelt het daarna heel normaal dat zij zich vanuit de accommodatie in kunnen schrijven voor een activiteit of een baan kunnen huren. Via je telefoon reken je af en klaar is Kees”, geeft Jose nog aan.

Achtergrond Recreatheek

Met de Recreatheek was er in eerste instantie een softwareprogramma neergezet voor intern gebruik om snel animatieprogramma’s samen te stellen en dit aan te bieden aan recreatieondernemers die gebruik maken van animatieteams. “Na verloop van tijd is het inschrijven voor activiteiten en het verhuren van faciliteiten als fietsen en bowlingbanen erbij gekomen en is er een bestelmodule voor broodjes toegevoegd.

Inmiddels is de Recreatheek doorgegroeid naar een alles-in-een oplossing voor de recreatieondernemer waarbij je alle zaken omtrent vermaak online en automatisch kan organiseren en aanbieden aan de gast. Van het animatie programma op de televisies bij de receptie, tot het reserveren van fietsen op SUP borden, alles kan via de Recreatheek snel en gemakkelijk gedaan worden. Het systeem wordt verder uitgebreid op vraag van de markt, in plaats van te aanbodgericht. Hierbij wordt er goed naar de markt gekeken en de vragen dier hieruit voortkomen”, vertelt Peter Brouwer, mede-eigenaar van Recreatheek. Meer info over de Recreatheek: recreatheek.com.

Meer info over Recreatiepark De Boshoek? deboshoek.nl.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.