Verblijfsrecreatie

Top 10 meest innovatieve vakantieparken bekend gemaakt

Geplaatst op: 15 mei 2024

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de vernieuwde showroom van Yala Luxury Lodges is de lijst van 10 meest innovatieve vakantieparken bekend gemaakt. Afgelopen maanden heeft een deskundige vakjury een bezoek gebracht aan de longlist van 39 parken.

Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen.

En dit zijn de 10 meest innovatieve vakantieparken in de Benelux:

  • Cuber Suites Veluwe – de opkomst van unieke concepten
  • De Weelderik – ieder huis met privé zwembad
  • Familie Resort Molenwaard – Dutch Disney
  • Hof van Saksen – ambitie het beste vakantiepark in Europa te zijn
  • Vakantiepark, Glamping, dagje uit bij Mölke – Slow Living a/d Regge
  • Pairi Daiza Resort – onbekend maakt onbemind
  • Pean Buiten – Van zeilschool naar veelzijdig vakantieresort
  • Terhills Resort Center Parcs – wel mooi hoor
  • Vakantiepark De Krim Texel – eiland beleving met duinlandschap
  • Vakantiepark Landal PUUR Exloo – met recht PUUR

Appels met peren vergelijken

“Het was voor de vakjury nog een bijzonder lastige taak om de zeer grote diversiteit aan vakantieparken en campings te beoordelen.” liet Walter Jonker (Pretwerk.nl), voorzitter van de jury weten. “Het ging om niet zozeer om het beste park, maar om de innovatie die een recreatiebedrijf heeft doorgevoerd op product- of conceptniveau. Om die reden hebben we een ondersteunende scorelijst gemaakt waarop we de innovaties op verschillende aspecten konden beoordelen. De hoofdcategorieën van deze scorelijst: Is het vernieuwend (telt dubbel), business concept, MVO aspecten, beleving van de consument en de kwaliteit / uitvoering.”

Doordat de parken werden bezocht en de eigenaren geïnterviewd kreeg de jury een goed beeld van de feitelijke situatie, maar ook uitleg over de zaken die achter de schermen zijn georganiseerd.

Vervolg van de verkiezing

De tien parken die vandaag werden geselecteerd krijgen nog een nadere beoordeling door de vakjury. Op 8 oktober wordt, tijdens het even Vakantiepark van de Toekomst, in het Bio Vakantieoord, de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.