Uit Recreatief Totaal

Terugblik Inspiratiereis Dubai maart 2022

Geplaatst op: 18 mei 2022

Van 13 t/m 17 maart vond de Leisure Inspiratiereis naar Dubai plaats, georganiseerd door Pleisureworld. Negen deelnemers, allen werkzaam in de vrijetijdsindustrie, reisden af naar het Arabische Emiraat. Het doel was om Dubai te verkennen, inspiratie op te doen en natuurlijk een bezoek te brengen aan EXPO2020. De reis werd begeleid door Sandra Reusen, die al een aantal jaren in de VAE woont en werkt. Hieronder volgt een reisverslag.


Maandag 14 maart 2022

Rain Room

We starten al vroeg met een bezoek aan Sharjah, één van de 7 emiraten van de VAE. Sharjah timmert hard aan de weg als een bestemming voor duurzaam toerisme ondersteund door zijn cultureel erfgoed. We gaan naar Rain Room: een mysterieuze 600m2 grote blackbox, waarin het hard regent. Het is imposant om te ervaren dat je zelf kunt regisseren waar het regent in een plensbui! Aansluitend genieten we van koffie met arabische lekkernijen in The Arabian Teahouse.

Leisuretour Dubai Mall

We gaan verder naar Downtown Dubai, een ‘flagship development’ van Emaar met eyecatcher en Dubai’s ‘uber icon’ The Burj Khalifa (‘s werelds hoogste gebouw 828 meter). We bezoeken Dubai Mall (‘s werelds grootste mall) en gaan op leisuretour langs Dubai Ice Rink, KidZania en Dubai Aquarium. Bij KidZania genieten we van een uitgebreide backstage tour verzorgd door Karla Valencia (Emaar); dit edutainment concept vinden we zeer inspirerend (krijgen we binnenkort in Nederland ook een (variant van) Kidzania..?). We gaan naar ‘The Top’ van Burj Khalifa en brengen een bezoek aan Infinity des Lumières, een ‘must see’ expositie op bijna 3000m2 projectie van kunstwerken met bijpassende, klassieke muziek. Deze InfinityArt is een nieuwe trend in digitale kunst.

Dinnertime @TimeOutMarketDubai

Na dit ‘leisure geweld’ gaan we dineren bij Time Out Market Dubai. Deze retail, entertainment en dining destination is de nieuwste hotspot for food and culture lovers. Overgewaaid vanuit Portugal, biedt deze market 17 eetgelegenheden, 3 bars en een prachtig buitenterras. Vanaf het buitenterras genieten we van het uitzicht op de fonteinenshow dat zich afspeelt voor de Burj Khalifa.

Netwerken tijdens een potje Topgolf

De avond staat in het teken van een netwerkevent bij Topgolf Dubai (geopend 2020) waar we, op een sportieve manier, in contact komen met Nederlandse expat (leisure) ondernemers in Dubai. Met 18 personen, verdeeld over 3 bays, hebben we een geslaagd event. Eén deelnemer: “het was een gezellige netwerkbijeenkomst, op een toplocatie, met afwisselende games en het digitale scorebord is een ‘state-of-the-art’”. Grappig zo’n opvallende detail, dat krijg je als je met leisure experts op pad bent!

“Meerdere keren in Dubai geweest, maar elke keer word je verrast en geïnspireerd. Nieuwe mensen ontmoet. De reis was uitstekend georganiseerd!” 

Richard de Bruin


Dinsdag 15 maart 2022

The Museum of the Future

Vandaag beginnen we met het “just opened” Museum of the Future en wat een architectonisch wonder is dit. Kenmerkend is de Arabische kalligrafie die op de roestvrijstalen façade is gegraveerd. Architect Shaun Killa ontwierp het Museum, BAM International (hoofdaannemer) en BuroHappold (ingenieursadviseurs, VK) werkten samen aan de realisatie. De zeven verdiepingen tellende structuur zonder pilaren beslaat een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Hoe mooi het gebouw ook is, we vinden de expositie tegenvallen, een onsamenhangend verhaal en voor kinderen veel te moeilijk!

Sky Views

Na de lunch bezoeken we Sky Views; ook deze attractie is vrij recentelijk geopend (eind ‘21). Deze zgn. 4-in-1 attractie is gelegen op de 52e en 53e verdieping van het Address Sky View Hotel (220 meter), en biedt een observatorium, waar we genieten van het uitzicht op Downtown Dubai, een glazen walkway van 25 meter lang een glazen glijbaan die buitenlangs van de 53e naar de 52e verdieping glijdt en de ‘edge walk’, waarbij je kunt lopen over de rand van het platform. Een spectaculaire attractie, ook weer ontwikkeld door leisuregigant Emaar.

Inside Burj Al Arab

Het tweede deel van de middag bestaat uit een bezoek aan de Burj Al Arab (‘Tower of the Arabs’), ‘s-werelds meest luxieuze hotel in de iconische vorm van een zeilschip. Vrij recentelijk biedt de Jumeirah groep ‘Inside Burj Al Arab-tours’, bestaande uit 2 delen; het eerste deel laat enkele exclusieve delen van Burj Al Arab zien, oa. de Royal Suites ad 25.000 USD per nacht, het tweede deel is een zelfgeleide tour, over de geschiedenis en memorabele momenten die plaatsvonden in Burj Al Arab.

Arabische avond

We sluiten de dag af met een gezellige Arabische avond ver in de woestijn, waar we genieten van een Arabische ‘live cooking’ buffet, diverse shows met belly dancers, paarden en kamelen.

“Dubai is vastgoedontwikkeling to the MAX!” 

Hielke Tillema


Woensdag 16 maart 2022

View At The Palm 

We beginnen met View At The Palm ofwel de ‘Palm-toren’ (geopend 2021), waar Anton Bijl, Regional Manager Offshore bij Van Oord, ons opwacht voor een showcase over Palm eiland. Van Oord heeft Palm Island aangelegd (opgespoten) en daarmee een grote bijdrage geleverd aan één van de mooiste juwelen van Dubai. Enthousiast vertelt hij over alle ‘in and outs’ van dit project, dat in 2004 werd gestart. Daarna gaan we naar 240 meter hoogte en komen we op een 360 graden rond observatieplatfom, dat ons een prachtig uitzicht geeft over Palm Jumeirah, de skyline van Dubai en de Arabische Golf.

Inspiratiereis Dubai Legoland

LEGOLAND Dubai Resort

LEGOLAND Hotel is het eerste LEGO-themed hotel in de golf regio (geopend februari ’22). Het kleurrijke, 5-sterren hotel biedt 250 familiekamers en is ontworpen om families te ‘transporteren’ naar een nieuw lego avontuur. We worden ontvangen door de vriendelijke Nermin Abushnaf, Public Relation manager, die een uitgebreide backstage tour verzorgd waarbij we oa. de ontvangstruimte en diverse hotelkamers mogen zien. En zeg maar dag tegen saaie hotelkamers! We zijn erg verrast door deze, in diverse LEGO® thema’s (adventure, Kingdom, Pirates, Friends or NINJAGO®!) uitgevoerde hotelkamers. De thematisering gaat ver: van legostickers op de toiletrol, tot de deurspionnen op kinderooghoogte. Mooi gedaan!

World EXPO2020 Dubai

Na de lunch in het Bricks Restaurant van LEGOLAND hotel, worden we ‘gedropt’ op de EXPO. We beginnen met een bezoek aan Terra, een top 3 attractie, waarin een inkijk wordt gegeven op mogelijkheden voor toekomstig duurzaam leven. Vervolgens bezoeken we het Nederlandse paviljoen en zijn we onder de indruk van het verhaal dat Nederland vertelt: een krachtige, positieve boodschap over een circulair klimaatsysteem, een showcase van duurzaamheid.

Daarna bezoeken we onder andere nog het USA en België paviljoen, Water Feature en Al Wasl Dome. Het is erg druk op de EXPO, met een veelheid aan nationaliteiten. We worden verrast door prachtige muzikale en theatrale optredens die op diverse podia en in de straten van EXPO afspelen. We sluiten EXPO af met een heerlijk à la carte diner op het dakterras van het België paviljoen onder het genot van Belgische biertjes. EXPO2020 is een evenement van wereldklasse met prachtige boodschappen voor de toekomst.

“ Heel erg bedankt voor deze geweldige inspiratietour in Dubai. Hoop echt nog een keer terug te komen. We hebben veel geleerd en geweldige nieuwe ontwikkelingen in de vrije tijd meegemaakt!”

Reinoud van Assendelft de Coningh


Donderdag 17 maart 2022

Bur Dubai 

We gaan op pad met Hetty Post, een gecertificeerde Nederlandse gids, die ons een inkijkje geeft in de historie, het politiek/ bestuurlijke en economische systeem van Dubai. We rijden langs de paleizen van de Koninklijke familie, woonwijken van de Emirati en verkennen, te voet en te water, de historische stad, Bur Dubai, een populaire toeristische bestemming. Snel kopen we nog onze laatste souvenirs op de goud- en kruidensouk om vervolgens weer huiswaarts te keren. Het was een geslaagde en gezellige inspiratiereis.

Meer artikelen lezen die gaan over de Verenigde Arabische Emiraten.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.