Uit Recreatief Totaal

Spray Parks; een opkomende trend in buitenspelen

Geplaatst op: 25 januari 2022

In de huidige markt is het voor verblijf- en dagrecreatie ondernemers bijna een must, naast de binnen voorzieningen ook een vorm van buitenspelen aan te bieden. Vanwege diverse maatregelen die gepaard gaan met Corona komt er toch steeds weer naar voren hoe belangrijk het is om vooral buiten te zijn in gezelschap. Een van de trends die Watergames & More binnen hun aanbod dan ook ziet toenemen is de vraag naar buiten aan te leggen Spray Parks. Niet alleen heel gezond, ook nog eens duurzaam volgens Karsten van den Berg, die onder andere de marketing binnen het bedrijf voert.

Als ik Karsten spreek laat hij vrijwel meteen weten dat een van de korte termijn doelen van Watergames & More het gemeentegoed laten worden van Spray Parks in de openbare ruimte is. In korte tijd hebben zij al bij grote gemeenten als Capelle aan den IJssel en Den Haag Spray Parks mogen plaatsen in woonwijken of stadsparken. Dit geeft wel aan hoe veel vertrouwen zij en ook gemeenten hebben in de waterspeelplaatsen en hoe snel deze trend zich zelfs buiten de recreatiemarkt verspreidt.

Watergames & More Eis Greissler Spray Park Waterspeelplaats Thematisering

Is het altijd eenzelfde waterspeelplaats die jullie afleveren of doen jullie ook aan maatwerk?

“Wij doen zeker aan maatwerk. Ieder project is weer uniek en kunnen wij door onze in-house designers laten ontwerpen. Wij hebben ook standaard toestellen die al in een bepaald thema gemaakt zijn waar je uit kan kiezen. Maar wanneer er nog meer op het budget gelet moet worden kunnen we zelfs een bestaand bad ombouwen of kan een deel van het werk in eigen beheer worden uitgevoerd”, laat Karsten weten.

Hoe zit het met het duurzame aspect en de projecten die jullie doen?

“Bij een waterspeelplaats/Spray Park wordt het water voor minstens 96% hergebruikt en zul je alleen water gebruiken wanneer de speelplaats wordt gebruikt. Verdamping is er dan bijna niet meer en je hebt een laag chemicaliën verbruik. Bij onze waterglijbanen proberen we deze qua materiaal zo duurzaam mogelijk te maken. Wanneer je de baan goed laat onderhouden kan deze zo’n 20 tot 25 jaar mee. Daarnaast bieden wij de optie om de glijbaan te isoleren, hiermee beperk je het warmteverlies, wat erg veel scheelt als je denkt aan de glijbanen die buiten een gebouw om lopen. Eigenlijk zit het duurzame aspect in de genen van ons bedrijf en de producten die wij aanbieden”, vertelt Karsten.

Wat maakt jullie als bedrijf onderscheidend in deze markt?

“Als we kijken naar de producten zelf is dat met name onze kwaliteit van de waterspeelplaatsen. Wij zijn de enige leverancier in Nederland die RVS-poedercoating waterspeeltoestellen aanbiedt van dit kwaliteitsniveau. Daardoor is onze prijs/ kwaliteitsverhouding interessanter dan bij de concurrent. Wij zijn de enige leverancier die toestellen aanbiedt die uitsluitend ontwikkeld zijn met ‘het spelende kind’ als uitgangspunt. Als bedrijf onderscheiden we ons door daadwerkelijk turn key te leveren, zonder kleine lettertjes. We denken onder andere mee met de klant in de techniek, inrichting, thematisering, waterverbruik en interactie. Als je ons een stuk grond toewijst en zegt hier wil ik een waterspeelplaats, dan zorgen wij dat dit er ook tot in de puntjes verzorgd staat”, zegt Karsten.

Wat wil je de recreatieondernemer nog meegeven?

“Een waterspeelplaats op jouw locatie hoeft niet duur te zijn. Je kunt veel zelf doen, wij kunnen turn key leveren maar dat hoeft natuurlijk niet. Belangrijk is om het af te zetten tegen het alternatief. Wat wil je je gasten bieden? En heb je bijvoorbeeld al een oud peuterbad? Dan kunnen wij veel hergebruiken en dat drukt ook weer de kosten”, aldus Karsten.

Over Watergames & More

Watergames & More is gespecialiseerd in spelen op, rond, met en in water. Afhankelijk van wat het beste bij de recreatieondernemer en zijn gasten past, worden de waterattracties op maat samengesteld en gethematiseerd door Watergames & More. Aandacht en service staan daarbij hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf.

Meer informatie
www.watergamesandmore.com

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.