Uit Recreatief Totaal

Slimmer en efficiënter werken met de machines van EGO

Geplaatst op: 24 juni 2024 Geschreven door Linda Fijma

Camping Schoneveld in Ruurlo is een ecologische camping waarbij zij veel oog voor de natuur hebben. Op het park hebben zij dan ook gekozen voor het gebruik van accu tuinmachines van EGO, waarbij er één en dezelfde accu gebruikt kan worden voor alle apparaten. In gesprek met eigenaar Willem Huitema vragen we hem onder andere naar de ervaringen met deze machines en waarom deze zo goed bij zijn camping passen. Daarnaast vertelt accountmanager André Kors van Stierman de Leeuw waarom de machines van EGO een goede oplossing zijn voor de recreatiemarkt.

Over Camping Schoneveld
“Samen met mijn vrouw runnen we een kleinschalige camping, Camping Schoneveld. Hier hebben we 23 kampeerplekken en 11 verhuuraccommodaties. Wij houden ons veel bezig met onze camping zo duurzaam en ecologisch mogelijk te maken. We hebben bijvoorbeeld veel bloemenweides, inheemse bomen, en daar vertellen we graag over. Over onze camping heen staan dan ook bordjes met uitleg over de natuur. Daarnaast maken we gebruik van twee warmwaterboilers voor heerlijke warme douches en hebben we 100 zonnepanelen. En zo hebben we nog veel meer plannen, en zitten we ook nooit stil”, vertelt Willem.

Machines van EGO
“Toen wij startte op deze camping hebben wij ervoor gekozen om over te stappen op een elektrisch merk en zo zijn we bij EGO uitgekomen. Inmiddels hebben we al onze tuinonderhoudsmachines zoals een zitmaaier, bosmaaier, heggenschaar, bladblazer en kettingzaag van dit merk. We kunnen de accu’s met onze eigen zonnepanelen opladen en dat past goed bij onze visie op duurzaamheid. Daarnaast zijn we erg blij dat we niet meer met de uitlaatgassen te maken hebben en een hele mooie bijkomstigheid is het geluid. De gasten zijn elke keer blij verrast als we gaan maaien, en zo laten we de gasten ook zien dat we aan hun gemak denken. Een ander voordeel is de accu. Wij hebben meerdere accu’s, maar je kunt deze op alle machines gebruiken. En wij hebben dan gekozen voor de sterkste accu’s, waardoor we zo de hele ochtend door kunnen bosmaaien”, laat Willem weten.

André vult aan; “EGO heeft accu’s van 2,5 Ah tot 12 Ah. Een 2,5 Ah is lichter en dus makkelijk draagbaar in bijvoorbeeld een heggenschaar. Een 12 Ah accu is zwaarder en kan je makkelijk in een zitmaaier of loopmaaier doen. Je kunt hier dan langer mee maaien. Heb je ook een bladblazer dan is een lichte accu veel sneller leeg. Een zware accu is dan een betere optie maar deze wil je dan wel op je rug dragen.

De kreet van EGO is vanaf het begin dan ook hetzelfde geweest ‘Power beyond belief’. Wij hebben zo’n 40% meer volume in onze accu’s dan onze concurrenten en daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding bij EGO ook zeer goed. EGO is daarnaast ook een innovatief bedrijf dat nooit stil staat. Het is inmiddels één van de grootste bedrijven in de wereld waar meer dan 400 hoogopgeleide technici werken die continu nieuwe producten bedenken en met innovaties op de markt komen.”

Onderhoud
“De machines van EGO hebben weinig onderhoud nodig. Natuurlijk moeten ze schoongemaakt worden en moeten de messen geslepen worden, maar daar houdt het dan ook bij op. Je hebt geen last van startprocedures of gesmeer van olie”, geeft André nog aan. Willem laat nog weten; “Dat is echt een groot voordeel, en ook de service die zij bieden is heel goed. Er zijn korte lijntjes en er wordt altijd goed meegedacht. Dit meedenken en deze service gebeurt vanuit onze EGO dealer, de firma Koeleman uit Barchem. Onze grasmaaier is nog maar een paar jaar oud, maar ik zag al dat er weer een nieuw model is uitgebracht, ik weet wel dat ik die in de toekomst ook zal afnemen!”

Over Stierman de Leeuw
Stierman De Leeuw is importeur en groothandel in bos-, tuin- en parkmachines en voeren onder andere het merk EGO. Zij bieden een zorgvuldig samengesteld assortiment dat regelmatig wordt aangepast naar de vraag uit de markt. Het bedrijf biedt kwalitatieve producten waarmee efficiënt werk verricht kan worden. Daarnaast bieden ze met hun technische dienst een uitzonderlijke service aan hun dealernetwerk, wat samen resulteert in langdurige samenwerkingen met klanten.  
Meer informatie: stiermandeleeuw.nl.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.