Productnieuws

Nieuwe accu loopmaaier toegevoegd aan PRO X Serie

Geplaatst op: 28 maart 2024

EGO Power Plus, breidt haar aanbod uit met een robuuste loopmaaier speciaal ontworpen voor professionele gebruikers.

Voordelen van een professionele loopmaaier
De LMX5300E-SP gebruikt alle voordelen van accuvermogen in een loopmaaier geschikt voor zwaardere toepassingen in tuin- en landschapsonderhoud. De basis van de zelfrijdende maaier is het gegoten aluminium maaidek van 53 cm, dit maakt hem sterk en stabiel waardoor een professional er de hele dag mee kan werken en kan profiteren van constante prestaties. Ook  kan de LMX5300E-SP makkelijk worden vervoerd. Hij is uitgerust met EGO’s Peak Power™ technologie. Dit betekent dat de maaier energie kan trekken uit twee 56V ARC Lithium accu’s tegelijkertijd. Tezamen met de 1600W motor en het ruime koppel, zorgt dit ervoor dat de draaiende kracht van de motor sneller verplaatst kan worden naar het maaiblad. Hierdoor de LMX5300E-SP een hoog vermogen leveren, zelfs in de zwaarste maaiomstandigheden.

Vince Brauns, Group Product Director bij EGO verklaart: “De LMX5300E-SP biedt het vermogen en de prestaties die professionals in landschapsverzorging en tuinieren nodig hebben. Ze kunnen nu bijna elk formaat gazon onderhouden met een accumaaier, zonder uitstoot, die minder lawaai maakt en lagere bedrijfs- en onderhoudskosten heeft in vergelijking met benzinemachines.”

Specificiaties
De LMX5300E-SP is een duurzame machine mede dankzij het gietaluminium maaidek en wielnaven, met rubberen voor- en achterwielen voor extra tractie en een langere levensduur. Er zijn ook acht instellingen voor de maaihoogte. Via de hendels op het voorwiel en achterwiel is de maaihoogte op acht verstelbare hoogtes instelbaar van 20 mm tot 105 mm.

De LMX5300E-SP is standaard voorzien van een instelbare zelfrijdende rijsnelheid en bladinschakeling. Hij wordt geleverd met een grote opvangzak met een capaciteit van 85 liter en een “vol”-indicator. Dit betekent dat er minder vaak gestopt hoeft te worden voor het legen. Er is ook een zij-uitworp voor klussen waarbij grasopvang niet nodig is.

Deze professionele loopmaaier is voorzien van robuuste beschermstangen om de motor en behuizing te beschermen tegen schade door stoten – ze doen ook dienst als handgrepen, zodat de maaier gemakkelijk door twee personen in en uit een bestelwagen kan worden getild. De maaier is uitgerust met LED-koplampen om ook te kunnen werken bij weinig licht.  De stalen handgrepen met één buis kunnen plat worden ingeklapt, wat handig is voor compact transport en opslag. De eenvoudige bediening omvat een scherm dat de accucapaciteit en rijsnelheid weergeeft.

Nieuwe lijn producten Pro-X serie EGO Power+
De LMX5300E-SP maakt deel uit van de nieuwe Pro X-serie van slijtvaste en krachtige gereedschappen voor professionals, die ook een kettingzaag, heggenscharen, bosmaaiers, trimmers en maaiers omvat.

Ga voor meer informatie over de nieuwe Pro X-serie van EGO naar www.egopowerplus.nl of www.egopowerplus.be.

Bron: Stierman de Leeuw

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.