Uit Recreatief Totaal

Rubriek ‘Passie voor Recreatie’ – Het boomhuttendorp van Recreatiepark d’n Mastendol

Geplaatst op: 3 januari 2023

Nicole van de Sande zwaait samen met haar man Bob de scepter over Recreatiepark d’n Mastendol in de bossen van Rijen, Noord-Brabant. Een avontuurlijke familiecamping met verwarmd zwembad, grote natuurspeeltuin, stoere boomhutten, knusse trekkershutten, twee appartementen en ruime vaste en toeristische kampeerplekken. Maar ook een escaperoom, sfeervolle horecagelegenheid en speeleiland met professioneel animatieteam in de vakanties maakt onderdeel uit van het recreatiepark.

Met Brabantse gastvrijheid verwelkomt Nicole haar gasten. Alle reden voor een nadere kennismaking voor de rubriek ‘Passie voor Recreatie in Recreatief totaal’.

Hoe ben jij hier op deze plek terecht gekomen?

“In de zomer van 1996 deed ik vakantiewerk op deze camping. Daar werd ik verliefd op Bob, de zoon van de eigenaar, die al sinds 1991 in het bedrijf zat. En Bob was ook verliefd op mij hij. Bob’s ouders runden de camping al sinds 1987. Nadat zijn vader overleed heeft Bob samen met zijn moeder de camping beheerd. Ik zat toen nog in de sociaal-pedagogische hulpverlening. Maar zo’n achttien jaar geleden kwam bij mij de omslag. Tijdens een trip naar Denemarken georganiseerd door Kompan speeltoestellen zag ik dat de kinderen van de werknemers van de Lego-fabriek een eigen avontuurlijke en uitdagende speeltuin ter beschikking hadden. Een speeltuin waar kinderen écht op ontdekking konden. Zo iets leek mij ook wel wat. Bob en ik besloten toen in 2003 om de camping volledig over te nemen en er een avontuurlijk recreatiepark van te maken met behoud van vaste en toeristisch gasten.”

Boshuis Dorus woonkamer - Recreatiepark d’n Mastendol

Waaraan heeft Recreatiepark d’n Mastendol zijn succes te danken?

“De negen boomhutten die we inmiddels – zonder externe financiering – gerealiseerd hebben” vertelt Nicole trots “hebben zeker bijgedragen aan ons succes.” “We hebben dit in fases gedaan om het behapbaar te houden. De hutten gebouwd door boomhuttenbouwer boomhut.nl zijn grote fraaie glamping-accommodaties geworden. We hebben nu vijf 6-persoonshutten en vier 4-persoonshutten, waar we zelfs hele familiefeesten in kunnen huisvesten. Ik heb zelf de boomhutten allemaal uniek ingericht. Ik struin rommelmarkten af en koop meubels en andere attributen waarvan ik denk dat ze passend zijn in het interieur. Dat maakt iedere hut uniek.

We hebben zelfs een boomhut met eigen sauna en escaperoom Verder is onze natuurspeeltuin een hele fijne plek voor de kinderen. De ene noemt het het fort van de ridder, de ander het kasteel van de prinses.”

Waar heb je het meest van geleerd?

“Ik leer elke dag nog bij. Mijn man en ik hebben bewust de taken gescheiden. Hij zorgt voor de ‘harde’ kant, de techniek en de bouw, ik voor de ‘zachte’ kant, het welzijn van de gasten en de horeca. Ik vind het belangrijk dat de gasten blij zijn.

Welke slimme innovatie heeft jullie veel gebracht?

“Toen we het idee kregen voor ons boomhuttendorp kwam net de Efteling naar buiten met het nieuws dat ze een Bosrijk wilden gaan realiseren. In eerste instantie baalden we daarvan. Dachten we net een goed idee te hebben, gaat een grote speler als de Efteling dat ook doen. Maar toen we hun plannen verder bekeken zagen we dat de buitenkant van de verblijfsaccommodaties misschien wel op elkaar leken, maar het interieur compleet anders was dan wat wij voor ogen hadden. Waar op het Bosrijk van de Efteling veel meer gestandaardiseerd moet worden, konden wij allemaal unieke boshutten bouwen. We hebben zelf ‘spreekbuizen’ aangelegd tussen de boomhut van de kinderen en de boomhut van de ouders om zo een unieke ervaring te bieden. Ook hebben we een boomhut met eigen escaperoom. Deuren hebben we voorzien van glas-in-lood-raampjes en het servies wat we gebruiken is echt heel bijzonder. Ons afwerkingsniveau is heel erg hoog. Deze investeringen in comfort lonen. Ook het feit dat we de horeca in eigen beheer hebben genomen, hebben we geen moment spijt van.”

Hoe is jullie relatie met de overheid?

Nicole geeft aan dat het natuurlijk altijd wat trekken en duwen is, maar dat zij heel erg enthousiast is over de inzet van wethouder Rolph Dolfs. “Hij heeft echt heel veel voor ons gedaan. Mede dankzij hem komt er een vergunning voor 40 boomhutten, zodat we verder kunnen met het ontwikkelen van ons park.”

Heb ik nog iets gemist wat je graag nog kwijt wilt?

“We zijn best trots dat we genomineerd zijn door de ANWB voor de beste camping van het jaar 2023 in de categorie -de meest gewaardeerde huuraccommodatie-”.

En dat is een mooie afsluiting van dit interview over d’n Mastendol, een recreatiebedrijf dat passievol gerund wordt!

Wil je online op de hoogte gehouden worden van onze artikelen? Volg Recreatief totaal ook op LinkedIn.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.