Uit Recreatief TotaalVerblijfsrecreatie

PumpTrack behoort tot een van de meest unieke attracties in de recreatie

Geplaatst op: 28 mei 2021

TerSpegelt is van oudsher een camping die durft te investeren in innovatieve faciliteiten voor hun gasten. Met het aanbod van stoere sport en spel activiteiten wil Recreatiepark TerSpegelt zich onderscheiden binnen de markt. Met de realisatie van een PumpTrack een aantal jaar geleden haalden zij een van de meest unieke attracties in huis welke tot op de dag van vandaag nog zeer geliefd is bij gasten.

Heuvels en kuilen volgen elkaar op in een ritmisch patroon. Afgewisseld met spectaculaire kombochten vormen ze samen een uitdagend en afwisselen parcours. De inmiddels welbekende pumptrack is aan te leggen in de vorm van gravel of asfalt. De gravel variant is vooral bedoeld voor mountainbikes en BMX-fietsen, waarbij de asfalt variant vrijwel geschikt is voor alles op wielen, zoals een skateboard, BMX-fiets, mountainbike en step.

Op Recreatiepark TerSpegelt hebben ze beide varianten laten plaatsen. “Een aantal jaar geleden waren wij op zoek naar nog meer spannende en uitdagende faciliteiten op ons park. Doordat wij merkten dat onze crossbaan altijd in trek is geweest leek de PumpTrack ons een geschikte aanvulling. Daarnaast waren wij al helemaal enthousiast geworden, dus we gingen ervan uit dat onze gast dat ook zou worden. Nu vier seizoenen later en we hebben geen moment spijt gehad van deze keuze. We merken dat meerdere gasten hun vakantie speciaal boeken vanwege de PumpTrack, in sommige gevallen is het zelfs zo dat de meest in de buurt gelegen accommodaties hiervoor met voorkeur worden geboekt”, vertelt directeur Michel Huigevoort enthousiast.

Onderhoudsarm

Een PumpTrack is een slimme keuze in vergelijking met andere sport- en speelfaciliteiten. Naast dat het een brede doelgroep aantrekt, zijn ook de onderhoudskosten zeer beperkt. “Wij hebben onze PumpTrack aan laten leggen door Velosolutions Benelux en zij werken met duurzamen en slijtvaste materialen waardoor het onderhoud wordt beperkt tot de aankleding rond deze baan. Wij vinden de aankleding van wezenlijk belang, maar daar ben je als locatie natuurlijk helemaal vrij in en kun je zo basic of zo gek maken als je zelf wilt”, laat Michel weten.

Divers publiek

Een bijkomend voordeel van de PumpTrack is dat het in deze tijden altijd gebruikt kan worden. Het is een buitenactiviteit, er is voldoende ruimte en jonge kinderen zijn de grootste doelgroep. “Wat ons opvalt is dat het gewoon ALTIJD druk is op de baan en er heel diverse mensen gebruik van maken. Zo zien we het ene moment stoere jongvolwassenen op hun BMX-fiets trucs uitoefenen en het andere moment is daar het kleine meisje op haar roze loopfiets die de baan trotseert. Wanneer je dit dan ziet voelen wij ons oprecht trots en blij met deze toevoeging voor onze gasten”, glimlacht Michel.

Stimuleren van motoriek

De PumpTracks van Velosolutions Benelux zijn zeer veilig. De banen worden laag bij de grond geplaatst en hebben geen scherpe randen en voldoen aan de Europese Normen. “De PumpTrack is zelfs nog goed te gebruiken bij regen. Uiteraard heb je eens in de zoveel tijd wel een valpartij maar die moet je op de koop toe nemen, het is en blijft een activiteit waarbij je kunt vallen. Maar wij zien dat iedereen die valt weer opstaat en al snel weer gebruik maakt van de baan. Het mooie aan het uitdagen van jezelf op deze baan is dat je motoriek ook met 300% gestimuleerd wordt”, geeft Michel aan.

Tot slot geeft Michel graag nog wat mee aan zijn collega’s in het veld. “Wanneer je een stoere of spannende activiteit zoekt moet je niet verder kijken en meteen een Pump- Track aanleggen, gegarandeerd succes! En iedereen is welkom een kijkje te nemen bij ons op het park.”

Over TerSpegelt

TerSpegelt is een vijfsterren recreatiepark. Het park ligt in de omgeving van de bosrijke Brabantse Kempen en richt zich met name op stoere sport en spel faciliteiten voor jong en oud. Zo is het park voorzien van een SportPlein, PumpTrack, Bandraften en nog veel meer. Daarnaast is TerSpegelt uitgeroepen tot ANWB Camping van het jaar. www.terspegelt.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.