Productnieuws

Primeur StrawZ voor 100% natuurlijke rietjes

Geplaatst op: 27 september 2019

De 100% biologische afbreekbare rietjes van StrawZ:

Het eerste natuurlijke StrawZ milkshakerietje dat wél lekker zuigt

COTHEN – Wereldwijd gebruiken we dagelijks meer dan een half miljard plastic rietjes. In 2050 zwemt er waarschijnlijk meer plastic dan vis in de oceanen… Voldoende reden voor StrawZ om met 100% biologisch afbreekbare rietjes de Europese markt te willen veroveren. Ondernemers Pieter Dagevos en Pedro de Goeij komen zelfs met een heuse primeur: het eerste natuurlijke milkshakerietje dat wél lekker zuigt en biologisch afbreekbaar is. Zeg,.. Wie denken ze bij StrawZ wel niet dat ze zijn?

Natuurlijke milkshakerietjes: niet soppig, wel betaalbaar

“Eigenlijk is het heel simpel. Iedereen wil van plastic af. De vraag naar verantwoorde en milieuvriendelijke alternatieven neemt in rap tempo toe. Maar ondertussen zitten we in een café in Alblasserdam nog steeds een colaatje te drinken uit een plastic rietje. Dat moest anders en dat werd StrawZ: 100% natuurlijke rietjes”, vertelt De Goeij.  “We zijn begonnen met (cocktail)rietjes van 100% tarwe. We merkten dat er in de markt ook een grote behoefte is aan natuurlijke milkshakerietjes. Eentje die niet naar papier of inkt smaakt en echt milieuvriendelijk is. Dus die hebben we geproduceerd.”

Het antwoord op PLA

“Het grote voordeel van dit rietje, is dat het niet soppig of zacht wordt. Bovendien is dit milkshakerietje 100% biologisch afbreekbaar. Het mag gewoon bij het groene afval. Hoe mooi is dat?”, vult Dagevos aan. “Onze rietjes zijn het antwoord op PLA. Want we denken nogal eens dat we erg groen bezig zijn met PLA of bioplastic, maar dat is natuurlijk niet zo. PLA mag bijvoorbeeld niet bij het GFT-afval. Het belandt vaak bij het restafval, waar het alsnog wordt verbrand. Het ergste is nog, dat PLA niet of nauwelijks verteert. Als dat spul in de natuur terecht komt, blijft het er nog jarenlang liggen en geloof mij: daar is niks duurzaams aan.”

Straw-volution: een dikke vinger naar de plasticsoep

De Goeij: “Door de rietjes die nu in omloop zijn te vervangen door natuurlijke rietjes, maken we op termijn een grote impact. Daar zijn we van overtuigd. Ieder plastic rietje dat we kunnen vervangen voor een natuurlijk rietje, is groene winst. We noemen dat de Straw-volution. Een innovatieve, dikke vinger naar de plasticsoep.”

Een uniek Europees product

Dagevos en De Goeij hebben inmiddels de smaak flink te pakken. We merken dat Europa echt wil verduurzamen. We bevinden ons nog maar in de opstartfase, maar krijgen nu al veel bestellingen uit Spanje en Italië. We hebben ook een uniek Europees product in handen met deze natuurlijke milkshakerietjes. En dat is alleen maar goed nieuws voor het milieu. “Wat ons volgende project wordt? Haha!”, lacht De Goeij. “In elk geval iets waarmee we de horeca een nog puiker en groener visitekaartje mee bezorgen. Wacht maar af! De Straw-volution gaat harder dan je denkt.”

De 100% natuurlijke rietjes van StrawZ zijn zowel voor particulieren als zakelijke klanten verkrijgbaar via de webshop van StrawZ. Kijk voor meer informatie en prijzen op www.strawz.eu.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.