Uit Recreatief Totaal

Wat is het geheim van de blijvende populariteit van bowling?

Geplaatst op: 12 juli 2019

Bowling is al generaties lang populair. Wat is de aantrekkingskracht van het ‘spelletje’ bowling?

Doorten: “Bowling is en blijft populair omdat de mensen samen bezig zijn en omdat er ook een wedstrijdelement in zit. Iedereen wil graag de beste van de groep zijn. Daarbij komt dat het voor een grote leeftijdsgroep geschikt is van jong tot oud. Bowling is ook zeer geschikt voor grote groepen, zoals bedrijfsuitjes en familiebijeenkomsten.”

Om welke reden zien we bowling als activiteit op veel vakantieparken terug?

Doorten: “Op vakantieparken willen de gasten tegenwoordig een uitgebreid programma aan activiteiten en bowling is voor veel parkaanbieders een zekerheidje. Ht slaat altijd aan bij de gasten. Het voordeel is dat het gemakkelijk in te plannen is in de (korte) vakantie. De meeste gasten huren een bowlingbaan voor één uur, dus er is altijd tijd voor. Ook hier geldt weer dat de doelgroep heel groot is en natuurlijk de onderlinge strijd. Mensen reserveren voor hun bezoek aan het vakantiepark vaal al een bowlingbaan of doen dit direct na aankomst.”

Is bowling vooral een sport of toch meer een recreatie-activiteit?

Doorten: “Bowling is absoluut een sport, maar het aantal sportbowlers loopt wel terug, terwijl er steeds meer gebowld wordt in de recreatie sector. Iedereen heeft wel een keer gebowld tijdens zijn/haar vakantie.

Vernieuwing op de bowlingbaan

Alhoewel het spelletje bowling in de basisoud en vertrouwd is, zijn er, mede dankzij nieuwe technologie, inmiddels welmogelijkheden om nieuwe beleving toe te voegen. Bij Starplay is ‘Interactive Bowling’ ontwikkeld. Door middel van projectie op de baan kunnen worden diverse interactieve beelden op de baan geprojecteerd.

Doorten vertelt enthousiast over de nieuwe ervaring: “Denk bijvoorbeeld aan pianotoetsen die muziek maken als de bowlingbal er overheen rolt, of aan bowlingbal als een vuurbal. Bij de nieuwe update die er aan komt projecteren we een grasmat op de bowlingbaan en is de bowlingbal als voetbal te zien, de mogelijkheden zijn legio. Het bowlen krijgt een totaal nieuwe dimensie, dit zorgt voor extra Fun tijdens het bowlen. Het is ook mogelijk om alleen de thema’s te projecteren op de baan en het interactieve gedeelte uit te zetten. Voor de sportbowlers komen we in Juni met een trainingsprogramma, welke patronen op de baan projecteert, welke dan gegooid moeten worden.

Met het Interactive Bowling kunnen huidige bowlingbanen een enorme upgrade krijgen en kunnen de banen nog vaker, en tegen een hoger uurtarief, worden verhuurd. Op deze wijze wordt de investering weer terug verdient.”

De eerste banen Interactive Bowling zijn inmiddels geïnstalleerd bij het nieuwe FEC ZERO55 in Apeldoorn, welke binnenkort haar deuren zal openen.

Meer informatie: www.starplay.eu

populariteit van bowling -  Interactive Bowling

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.