Uit Recreatief Totaal

Modulaire en circulaire belevingsrecreatie

Geplaatst op: 27 september 2021

Modulaire bouw en de circulariteit van producten zijn steeds grotere gespreksonderwerpen wanneer er gekeken wordt naar het ontwikkelen van nieuwe belevingsrecreatie. Bij Precofab zijn dit kernwaarden bij het ontwerpen, bouwen en inrichten van nieuwe accommodaties en hopen zij een voorbeeldfunctie te zijn voor de rest van de sector.

Een circulair interieur? Circulair ontwerpen, produceren en ondernemen? En dat ook nog eens Modulair gebouwd? Het klinkt allemaal erg ingewikkeld, en tegelijkertijd realiseren we ons allemaal steeds meer hoe belangrijk het is dat we onze wereld zo goed mogelijk achterlaten aan onze kinderen. Wat zijn de grootste voordelen van deze twee trends in de recreatiebouw?

Circulaire producten

De grootste voordelen van circulaire producten in de recreatiesector zijn het behoud van waarde, de hoge kwaliteit, geen grondstofverspilling en minder milieubelasting waardoor het een positieve bijdrage levert aan de maatschappij. “Bij Precofab gaan we in de circulariteit van onze producten niet alleen het enkelvoudige gebruik van grondstoffen tegen maar ook het overtollige afvalprobleem wordt tegengegaan. Wij kiezen er bij onze producten namelijk ook voor om reststoffen opnieuw in te zetten om zo verspilling te voorkomen en kan iedere accommodatie teruggebracht worden naar de oorspronkelijke grondstof”, vertelt Christian, productmanager van Precofab.

Precofab Rondo

Modulair bouwen

Ook het modulair bouwen zien we vaker terugkomen in de bouw van, met name, vakantiewoningen. De bouwtijd is hiermee sneller en men is minder afhankelijk van ingehuurde specialisten. “Modulaire bouw houdt bij ons in dat wij in onze fabriek modules maken die op elke gewenste locatie bevestigd kunnen worden tot één geheel en zijn dan ook direct gebruiksklaar. Wij leveren dankzij modulaire bouw rendabele (recreatie-)woningen en gebouwen die volledig naar ieders wens ingedeeld kunnen worden”, laat Christian weten.

Rendement

Christian vertelt over hun assortiment in ecologisch verantwoorde prefab-belevingsrecreatie: “Wij produceren en leveren standaard vier typen belevingsrecreatie bestaande uit de ‘Natural Bungalow & Tent’, ‘Tourable Facilities’, ‘Rondo’ en de ’Tiny Houses’. Dankzij onze flexibele dienstverlening kunnen wij ook een op maat gemaakte oplossing ontwerpen. En het rendement is ook zeer interessant. Met onze ‘Natural Bungalow & Tent’ kan bijvoorbeeld al een gemiddeld jaarlijks rendement van 20% behaald worden. Met de ‘Tourable Facilities’ ligt dit zelfs op zo’n 43%!”

Compleet met interieur

De ‘Natural Bungalow & Tent’ klinkt erg innovatief en dat is het ook. Samen met Designer Yuri Koster van Yuri Design is het ontwerp ontstaan die unieke elementen verbindt. “Vakanties zijn kostbaar en hier horen mooie herinneringen bij. Met een ‘Natural Bungalow & Tent’ wordt er een andere beleving van recreatie gecreëerd voor gasten die niet te vergelijken valt”, zegt Christian.

Net als bij de rest van de belevingsrecreatie oplossingen van Precofab, wordt hier ook speciaal gedacht aan het interieur. “Onze ‘Natural Bungalow & Tent’ is een recreatieverblijf, waarbij de slaapkamers als uitgeklapte tent in verbinding staan met de bungalow die als basis geldt. Zo ontspant de gast overdag in het comfort van een bungalow en overnacht met de romantiek van het kamperen in een tent. Deze accommodatie wordt standaard door ons voorzien van een compleet interieur, keuken en badkamer. De bedden zijn vast gemonteerd in de tent en zijn op maat gemaakt. Geheel naar wens van de klant”, geeft Christian nog aan.

Over Precofab

Precofab is een One-Stop-Shop. Dit betekent dat zij niet alleen produceren, maar ook monteren, afbouwen, afwerken en de inrichting volledig kunnen verzorgen. Doordat zij multidisciplinair samenwerkingen zoeken kunnen zij altijd een volwaardig product van hoge kwaliteit opleveren. Meer informatie www.precofab.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.