Uit Recreatief Totaal

Cops vs Robbers; in real life spelen met virtual reality

Geplaatst op: 20 mei 2021

Het spel Cops & Robbers is al jarenlang favoriet onder de ‘gamers’. Met de nieuwe mogelijkheid van Knucklehead & Reality on Demand Studios waarbij de game in virtual reality wordt aangeboden kan je altijd en overal een volledig draadloos en gecustomiseerd Cops vs Robbers spel spelen, het enige wat nodig is op locatie is een ruimte van minimaal 36m2.

De daadwerkelijke doorbraak van VR binnen de recreatiesector is nog niet geweest. Ook uit de huidige corona perikelen heeft deze ontwikkeling geen voordelen behaald. Tijd om een versimpelde toepassing aan het licht te brengen welke op elke locatie toepasbaar is, het enige wat nodig is is een ruimte van 36 tot 100m2 en de VR game kan letterlijk uit een koffer gehaald worden en het staat klaar om te spelen.

De eenvoud van location based virtual reality

We spraken met Wouter van den Bijgaart, die samen met Knucklehead Studios de innovatieve VR game heeft bedacht. Want hoe kan deze vorm nou zo simpel op te zetten zijn en hoe werkt dat dan? “Eind 2019 verscheen er een draadloze VR headset op de markt. Direct ging ik samen met een team van 5 ervaren developers rond de tafel. Eindelijk is VR op een stadium waar we een intuïtieve multiplayer ervaring kunnen neerzetten dat niet alleen snel op- en af te bouwen is, maar ook aanzienlijk betaalbaarder is omdat er geen externe sensoren en dure PCs aan te pas komen.  

In 2020 hadden we al een werkend concept, maar omdat we tijdens de lockdown de tijd namen om het nóg verder door te ontwikkelen hebben we een enorm sterk product wat internationaal de aandacht trekt!”, legt Wouter uit.

Hoe speel je het spel?

Als eerst zet je je VR bril op, start je de game. Vervolgens bepaal je de lengte van het spel, de grootte van de ruimte en het aantal spelers. Hierna druk je op Play en je speelt het spel en waan je je van het een op het andere moment in een ware game, en dat alles in een ruimte waar net nog ‘niks te beleven viel’.

“Cops vs Robbers Free Roam-game is een verfrissende toevoeging aan draadloze VR-gebaseerde arena’s.”
Jason van Hierden, CEO VRKADE Canada

De game is te spelen met 2 tot 12 spelers en dat allemaal in 1 omgeving. Vanwege de virtuele avatars zie je de daadwerkelijke positie van je ‘real life’ medespelers. Gebaseerd op de locatie waar je het spel speelt zijn er op maat gemaakte speelvelden te spelen, zo kan een pilaar in de ruimte ineens een waar obstakel in het virtuele spel zijn waar je niet graag tegenaan loopt! Tijdens het spelen van de Cops vs Robbers VR game ben je letterlijk vrij te gaan en staan waar je wilt. Net of je een spel speelt in de echte wereld, maar je bevindt je toch echt in een andere realiteit! En heb je je spel gespeeld? Bekijk het scorebord, verander van groep, naam en je kunt zo weer verder.

Internationaal interesse

Onlangs heeft ook VRKADE, de grootste VR entertainment franchise in Canada, het spel aan hun aanbod toegevoegd. “Cops vs Robbers Free Roam-game is een verfrissende toevoeging aan draadloze VR-gebaseerde arena’s. Uitzonderlijke artstyle, doordacht tot in de details en plezierige gameplay. Je speelt als agent of overvaller in een spannende schietpartij in een bankkluis! De installatie is een fluitje van een cent, de omgeving is prachtig en de gameplay is erg sterk. Cops vs Robbers is een toppresteerder in ons arcadesysteem”, aldus Jason van Hierden, CEO VRKADE Canada.

Ervaring zorgt voor gunstige game voor de klant

Cops vs Robbers wordt uitgegeven door Reality on Demand-studio’s en ontwikkeld door Knuckleheads Studios. Het team bestaat uit 6 Nederlandse VR-professionals. Commercieel manager Wouter van den Bijgaart is ook de CEO van vresports. com, met 5 jaar ervaring met meerdere zelfbeheerde VR centers. “Onze interne ontwikkelaars hebben aan meerdere titels gewerkt, zoals Arizona Sunshine & Skyworld en hebben de hele wereld over gereisd om locatie gebaseerde virtual reality oplossingen te installeren. Op basis van de ervaring die is opgedaan met het ontvangen van meer dan 300.000 klanten en constante feedback van personeel, hebben we een game gemaakt die gunstig is voor zowel de klant als de operators. We zijn van plan om updates te blijven pushen, met bijv. nieuwe spelmodi, niveaus en meer geïntegreerde ondersteuning voor het bijhouden van scores”, vertelt Wouter.

Meer info: www.copsvsrobbers.com. Daarnaast kan het spel ook gehuurd worden voor evenementen en bedrijfsuitjes via www.vroplocatie.nl.

Auteur: Linda Fijma

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.