Bedrijfsnieuws

Eerste Virtual Reality café Nederland opent deuren

Geplaatst op: 4 juli 2019

HAARLEM – Twee jeugdvrienden openen vandaag het eerste Virtual Reality café (VRcafe) van Nederland. In het VRcafe zet je een speciale VR bril op en begeef jij je direct in een compleet andere wereld. In deze wereld speel je alle soorten bewegelijke ‘games’ waarin jijzelf de hoofdrolspeler bent. Je vrienden zitten ook in deze droomwereld, of ze drinken gezellig een drankje en kijken mee op de schermen aan de muur van het VRcafe. Een bijzondere ervaring pal naast station Haarlem.

Oprichters en jeugdvrienden Sjouke op de Weegh en Lodewijk Hemmes zien met het Virtual Reality cafe hun droom werkelijkheid worden. Lodewijk: “Wij hielden altijd al van games en sport, zo ook van avontuur en gezelligheid. Nu komt dit allemaal bij elkaar in onze eigen startup”.

Virtual Reality is een 3D omgeving die met computers wordt gegenereerd en via een speciale VR bril ofwel headset te bekijken is. Sjouke: “Diepzeeduiken, James Bond zijn of racen als Max Verstappen, het kan nu gewoon”.

Virtual Reality café (VRcafe) ’the next big thing’

Gedurende het openingsweekend van 12 t/m 14 juli is iedereen welkom voor een gratis VR voorproefje. Wil jij meer weten over Virtual Reality, ga naar www.vrcafehaarlem.nl of kom langs op het Stationsplein 68 in Haarlem. De mannen leggen het je graag uit.
En hoe de heren de toekomst voor zich zien? Sjouke: “Wij weten het zeker. Virtual Reality wordt ‘the next big thing’. En bij ons is het ook nog eens gezellig!”

VRcafe virtual reality cafe

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.