Uit Recreatief Totaal

“Wij proberen puur fun te verkopen” – The Maxx

Geplaatst op: 30 maart 2023

Indoor activiteitencentrum The Maxx Veenendaal biedt avontuurlijke indoor uitjes en is de ultieme plek voor actie en ontspanning. Activiteiten als karten, lasergamen, glow in the dark midgetgolfen of een Escape room zijn te vinden in dit centrum. Sinds kort kun je er ook Simracen, waardoor je kunt ervaren hoe het is om te racen als een echte Formule 1-coureur op de bekendste circuits in geavanceerde simulatoren. Wij gingen in gesprek met eigenaar Eric Achterberg.

The Maxx opende zijn deuren eind 2016 en inmiddels zijn zij duizenden reserveringen verder. Denk hierbij aan groepen zoals: bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, familiefeesten maar ook als individu is er genoeg vermaak en ontspanning. In gesprek met Eric gaan we in op de grootste veranderingen van de afgelopen tijd, waaronder het Simracen, en vragen we naar verdere toekomstplannen.

Welke veranderingen hebben jullie de afgelopen tijd doorgemaakt?

“Wij zitten altijd redelijk vol en kunnen weinig uitbreiden. We zijn daardoor gaan zoeken naar betere verdienmodellen en hebben ons toen verdiept in andere mogelijkheden zoals Virtual Reality. Toch was dat qua verdienmodel niet interessant genoeg en sluit het eerlijk gezegd ook niet aan bij mijn voorkeuren. Uiteindelijk kwamen we uit bij het Simracen, wat eigenlijk heel goed past bij bijvoorbeeld het Karten en het is een activiteit die door Max Verstappen erg populair is geworden. Hierdoor hebben wij gekozen om onze vergaderzaal, die weinig werd gebruikt, om te toveren tot een Simrace-hal met 16 professionele simulatoren” vertelt Eric. Simracen is een van de nieuwste varianten op autosport en geeft je de mogelijkheid om vanuit een stoel op de meest bijzondere circuits te racen. Je hebt geen kart of eigen raceauto nodig, maar racet door middel van een simulator bestaande uit computer, racestuur, pedalen en headset, geheel virtueel. Bij The Maxx kunnen er tegelijkertijd 16 personen tegen elkaar racen.

Simracen - The Maxx

Hoe wordt het Simracen ervaren door gasten?

“Bij The Maxx bieden wij de ultieme raceervaring aan. Het is meer dan in een stoeltje gaan zitten en en gamen. Door gebruik van windsimulatie, rook- en lichteffecten en commentaar van onze operator is het een hele beleving. Ook merk je dat men zichzelf graag wilt verbeteren en heel erg fanatiek worden. Dit zagen we al op onze kartbaan, maar dit is nu een leuk alternatief of aanvulling hierop.

Het Simracen trekt eigenlijk alle doelgroepen aan, van kinderfeestjes tot bedrijfsuitjes, jong tot oud, man en vrouw. Wij willen het toegankelijk houden voor iedereen en zo zijn onze Simulatoren ook afgesteld.”, geeft Eric aan.

Hoe belangrijk is het stukje horeca voor jullie?

“Wij proberen de horeca op een hoog niveau neer te zetten. Dit doen we bijvoorbeeld met het aanbieden van ons tafelgrillarrangement. Hier geniet je twee uur lang van 8 soorten vlees van de slager, 2 soorten vis, groenten, salades, soepen, stokbrood, patat en saus. Wanneer men klaar is met eten wordt er afgesloten met ijs van Tamminga, het lekkerste ijs uit Veenendaal. Naast het Tafelgrillen bieden wij ook barbecue-arrangementen aan op ons terras, hebben wij een heerlijke a la carte menukaart en kun je uiteraard ook genieten van diverse bittergarnituren. Genoeg keuze dus.”, glimlacht Eric.

Wat zijn verdere toekomstplannen?

“Halverwege dit jaar gaan wij beginnen met de bouw van maar liefst 14 bowlingbanen in ons centrum. Het idee om het Bowlen toe te voegen aan ons aanbod speelde al langer maar het gaat nu eindelijk van start. Helaas moeten wij hier wel ons Trampoline Park voor opofferen, maar we krijgen hier wel iets moois voor terug! Wij gaan hier namelijk ook hyperbowlen aanbieden; een nieuw spelvariant gebaseerd op het klassieke bowlen waar de bumpers onderdeel van het spel zijn en er geen worp verloren gaat. Ons doel is dan ook puur fun te verkopen voor al onze gasten en wij denken dat bowlen één van de activiteiten is die dit waarmaakt. En dat alles onder één dak in Veenendaal!”, laat Eric enthousiast weten.

Meer weten over The Maxx? www.themaxx.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.