Whatever floats your boat

Van vissersschip tot Atlantische lijnboot: speelschepen van metaal. Ze zien er niet alleen heel stoer uit, maar zorgen ook voor een grote speeluitdaging bij kinderen. Spereco Holland BV biedt ze in verschillende soorten en maten aan, waardoor de schepen vrijwel in elke omgeving geplaatst kunnen worden. Een ideale speelgelegenheid nu het zonnetje weer vaker gaat schijnen!

Materiaal
Het gene wat bijzonder is aan deze speelschepen, is het materiaal: metaal. De ontwerper en fabrikant hadden het idee om een speeltoestel te creëren dat waardig is aan de term ‘’schip’’ en dat voldoet aan de verwachtingen van kinderen, planners en onderhoudsspecialisten. Het schip kan men integreren in bijvoorbeeld een haven- of rivierlandschap en kan gecombineerd worden met passende (loop)bruggen of netten.

Productie
De productiemethodes zijn gebaseerd op deze van professionele schipbouwers. De structurele elementen – bij voorkeur gemaakt van hout – zoals een oploopbrug, dek-planken en stuurwiel dragen bij aan de vriendelijke speelsfeer. De romp is open aan de onderkant en is opgebouwd uit modulaire elementen, waarmee verschillende typen schepen samengesteld kunnen worden. Door het veranderen van het bovendeel en gebruiken van speciale accessoires, kan de basisversie (speelschip ‘Zand’) getransformeerd worden in bijvoorbeeld een Atlantische lijnboot, Mississippi roei-stoomboot, vissersschip, kanaalzuiger of een brandweerschip.

Installatie
De samenstelling en installatie van de schepen is heel simpel en niet erg tijdrovend: het schip wordt in een stuk geleverd op een platte vrachtwagen. Hij wordt gelost met een hijskraan en op vaste ondergrond geplaatst. Alleen de mast en het zandtransportsysteem vereisen de gebruikelijke, constructieve fundering.

Deel dit artikel op

Misschien is dit ook interresant

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.