Productnieuws

Knuffelbare paddenstoelen

Geplaatst op: 21 november 2017

‘’Een knuffelpaddenstoel? Wat moet ik me daar bij voorstellen?’’, vraag u zich misschien af. Nou, het is eigenlijk niet meer of minder dan het woord zegt: een paddenstoel waarmee men kan knuffelen. Natuurlijk is het geen echte paddenstoel, maar een soort standbeeld van beton, naar smaak gedecoreerd met mozaïek. Een ontwerp van de kunstenaar John Evers, op de markt gebracht door Spereco Holland BV.

De standbeelden hebben echt de vorm van een paddenstoel en zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Door hun gezellige uitstraling zijn ze zeer geschikt om verschillende openbare ruimten op te vrolijken. Bijvoorbeeld parken, schoolpleinen, dierentuinen et cetera. Door het knuffelbare karakter van de paddenstoelen vallen ze erg in de smaak bij kinderen. Ze vallen op, waardoor kinderen ze gemakkelijk kunnen herkennen, wat weer kan helpen bij het ontwikkelen van plaatsidentiteit.

Saamhorigheid
De paddenstoelen zijn niet alleen leuk om te zien, maar kunnen ook tot een ander doel leiden. Namelijk een saamhorigheidsgevoel brengen in een gemeenschap. Dit, doordat ervoor gekozen kan worden om samen met een buurt/woonwijk een mozaïekontwerp te verzinnen voor op de paddenstoel. Bijvoorbeeld iets wat typerend is voor de wijk waarin het standbeeld komt te staan. Daarnaast is het ook nog mogelijk om dit ontwerp dan samen met de buurt te realiseren, dus om zelf de paddenstoel te gaan mozaïeken. Hierdoor krijgt de knuffelpaddenstoel een nog socialer karakter. Het brengt mensen samen.

knuffelen met paddestoel

Tegen weer en wind
Als deze zelf ontworpen knuffelpaddenstoel uiteindelijk in de wijk geplaatst wordt, wil men natuurlijk niet dat hij beschadigd raakt. Gelukkig is mozaïek een materiaal dat tegen weer en wind kan. De uv-stralen van de zon hebben geen vat op de kleur, waardoor het object altijd mooi zal blijven. Ook zet het niet uit in de zomer, krimpt het niet in de winter en zuigt het geen vocht op. Verder is het materiaal makkelijk schoon te maken en moeilijk kapot te krijgen. Wat kan men nu nog meer wensen?

Naast de mozaïeken versie zijn de knuffelpaddenstoelen ook in neutraal beton verkrijgbaar. Zowel gewoon betonkleur grijs, of op aanvraag andere kleuren. Meer informatie over deze producten kan opgevraagd worden bij Spereco Holland BV.

Spereco Holland BV
Weert
T: 0495-540205
www.spereco.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.