DagrecreatieVerblijfsrecreatie

Waar gaan we morgen naartoe? De nieuwe 165 Wereldtrends van 2030 in vrije tijd geven richting aan

Geplaatst op: 1 oktober 2023

Pleisureworld zet alle nieuwe Wereldtrends op een rij in gloednieuwe trendpublicatie

De wereld verandert in razend tempo en de afgelopen roerige jaren hebben ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht. Zo ook in de vrijetijdsbranche: Pleisureworld inventariseerde alles wat er anno 2023 in de markt gebeurt en blikt met haar scherpe blik vooruit op de komende jaren tot 2030. Dit resulteerde in een uitgave met maar liefst 165 nieuwe Wereldtrends in vrije tijd, die een antwoord geven op de vraag: Waar gaan we morgen naartoe?

Vier trenddomeinen
Het indrukwekkend overzicht van de nieuwste ontwikkelingen in vrije tijd is onderverdeeld in vier trenddomeinen. “Here we go!” gaat in op reizen en bestemmingen. “Tech first” belicht technologie als middel en doel. In “Be the change” bespreken we persoonlijke ontwikkeling en wereldwijde veranderingen. “Fuelled with fun” gaat tot slot over alles rondom voeding en vermaak. Alle trendonderwerpen zijn rijkelijk voorzien van praktijkvoorbeelden.

Van 111 naar 165 nieuwe Wereldtrends
Trendwatcher Hans van Leeuwen van Pleisureworld nam al duizenden lezers en toeschouwers mee bij voorgaande presentaties van de Wereldtrends in vrije tijd. Na de vorige editie in 2016 van de (toen nog) 111 Wereldtrends was het hoog tijd om de ontwikkelingen van nu in beeld te brengen. Welke weg zijn we ingeslagen? Wat zijn de kansen van de toekomst? Met maar liefst 165 nieuwe trends krijgt u inzicht in wat er ons de komende jaren te wachten staat.

De Trendwatcher die alles met eigen ogen bekijkt
Iedereen die Hans van Leeuwen kent, weet: hij is altijd overal! Met zijn unieke kennis en netwerk heeft hij een heel eigen visie ontwikkeld op vrije tijd en een neus voor de richting die we mondiaal op bewegen. Hans staat niet voor niets bekend als de dwarsdenker in de recreatiesector. De 165 nieuwe Wereldtrends zijn een samenwerking van het Pleisureworld Expert Team en co-auteur Walter Jonker van Pretwerk.

Bent u 2030-proof?

De 165 Wereldtrends geven een compleet beeld van alles wat er gaande is in de leisure branche. Met deze publicatie heeft iedere professional in deze sector een praktisch en handzaam overzicht met praktijkvoorbeelden in handen. Bent u al 2030-proof?

Over de publicatie
De ‘165 Wereldtrends van 2030 in vrije tijd’ is een uitgave van Pleisureworld en is verschenen in september 2023.

De voorverkoop van de trendpublicatie is gestart op 15 september 2023. Tot en met 15 oktober bedraagt de voorverkoopprijs € 27,50 Daarna kost de uitgave € 55.–

De publicatie is te bestellen via www.pleisureworld.nl


Over Pleisureworld
Eerdere uitgaven van Pleisureworld zijn onder andere:

  • Family Entertainment Centers in Nederland (2015)
  • Handboek innovatie in marketing (2016)
  • 111 Wereldtrends (2016)
  • Brancherapport Verblijfsrecreatie – de opmars van de keten: kans of bedreiging? (2021)
  • Brancherapport Verblijfsrecreatie – vakantieparkenketens in beeld (2021)
  • Trendspecial – De Glamping (R)evolutie (2022)

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.