Uit Recreatief Totaal

Poolse keten van vakantieparken kiest nieuwe naam: BalticParcs

Geplaatst op: 12 april 2023

Een startende Poolse keten van vakantieparken, met inmiddels 2 parken operationeel, heeft besloten om onder een nieuwe naam naar buiten te treden: BalticParcs – HolidayParcs and Lake Resorts. Tegen een eerder gekomen naam was bezwaar binnengekomen door Landal Greenparks, die vond dat de naam teveel op hun merknaam leek.

Om verwarring en problemen te voorkomen heeft de startende Poolse keten daarom besloten tot een naamswijziging. De organisatie achter BalticParcs heeft toegezegd om deze naam ‘P……l’ niet meer te noemen.

BalticParcs staat aan de vooravond van een voortvarende uitrol van vakantieparken in Polen. Er zijn inmiddels twee parken open; Barkocin Village in het Noord-Poolse merengebied en Ustka Wytowno, gelegen op 3 km van de Baltische zeekust. Deze twee eerst parken in aanbouw verwachten de komende tijd extra investeringen in nieuwe uitbreidingsfases en voorzieningen. Daarnaast liggen er goedgekeurde (bouw) plannen voor nog zes nieuwe parken in de komende twee jaar.

Naast de concrete plannen voor de kortere termijn, worden er ook al voorbereidingen getroffen voor een verdere expansie. Daarmee wil BalticParcs binnen afzienbare tijd doorstomen naar het marktleiderschap op het gebied van vakantieparken in Polen. De CEO van BalticParcs, Marek Zabek, heeft nog ruim 150 grondposities in het land, waarmee er voldoende opties zijn voor toekomstige ontwikkelingen. In samenwerking met het Nederlandse adviesbureau Pleisureworld wordt bovendien gewerkt aan een bedrijfsstructuur die gericht is op het faciliteren van een grote keten van parken, waarin diverse ervaren professionals uit de Nederlandse recreatiemarkt een ondersteunende rol hebben.

Investeren in vakantieparken in Europese groeimarkt Polen

Waar de markt voor vakantieparken in veel Europese landen redelijk verzadigd begint te raken, is de Poolse markt nog maar net begonnen. Dat biedt kansen voor investeerders, projectontwikkelaars en particulieren op zoek naar een vakantieverblijf. BalticParcs is een nieuwe ambitieuze partij met een portefeuille van interessante projecten en locaties. Via het bedrijf BalticParcs Investment kunnen investeerders en projectontwikkelaars participeren in de snelle groei van deze nieuwe keten van Poolse vakantieparken.

Poolse markt voor vakantieparken in ontwikkeling

De Poolse vakantiemarkt wordt nu nog gedomineerd door hotels, bed and breakfasts en vrijstaande vakantiewoningen. De Poolse economie heeft in de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt, waardoor het gemiddelde Poolse inkomen in de buurt is gekomen van het Europese gemiddelde. Dat heeft gevolgen voor de vrijetijdsbesteding van de Polen. Door vakanties in het buitenland heeft men o.a. de markt van luxere campings en vakantieparken leren kennen. Daardoor is er ook in eigen land meer vraag naar kwalitatief hoogstaande accommodatiesmet uitgebreide voorzieningen ontstaan. Het huidig aanbod van verblijven in Polen is vrij gedateerd. Nieuwe parken, die voldoen aan de hedendaagse wensen, zijn dan ook bijzonder populair en kennen een hoge bezetting.

BalticParcs heeft een ijzersterke uitgangspositie

BalticParcs is momenteel druk in de weer met de ontwikkeling van twee vakantieparken in Polen w.o. Barkocin Village in het Noord-Poolse merengebied en Ustka Wytowno, gelegen op 3 km van de Baltische zeekust. Deze twee eerst parken verwachten de komende tijd extra investeringen in nieuwe uitbreidingsfases en voorzieningen. Daarnaast liggen er goedgekeurde (bouw) plannen voor nog zes nieuwe parken in de komende twee jaar. Oprichter van BalticParcs, Marek Zabek, is al enkele jaren actief in het verwerven van grondposities in Polen op locaties (inmiddels ruim 150) die geschikt zijn voor het realiseren van een vakantiepark. Doordat hij daar al vroeg mee is begonnen heeft hij vaak de eerste keuze gehad in het aankopen van de beste locaties.

Autonome groei en partnerships

Om de snelle groei mogelijk te maken is BalticParcs op zoek naar verschillende vormen van samenwerking. Zo staat de nieuwe keten o.a. open voor projectontwikkelaars die zelfstandig een park willen ontwikkelen, franchisenemers en participatie door investeringsmaatschappijen.

Meer informatie: www.balticparcs.com

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.