Uit Recreatief Totaal

Natuurlijke fantasiewerelden voor de hele familie

Geplaatst op: 6 maart 2023 Geschreven door Linda Fijma

Camping Samoza is een camping speciaal gericht op gezinnen. De camping ligt midden in de bossen van de Veluwe en biedt tal van voorzieningen voor jong en oud. Bij Samoza zijn ze ervan overtuigd dat niemand zich hoeft te vervelen tijdens een verblijf op hun camping. In gesprek met Marketing Manager Tessa van den Bos vertelt ze hoe zij hun gasten verblijden met recente veranderingen en wat de samenwerking met Geralt Ploegstra, eigenaar van Soekky stories hun heeft gebracht.

Het is begin januari en in de auto onderweg naar de camping kom ik steeds meer wit landschap tegen. Op de parkeerplaats loop ik door de sneeuw en word ik warm welkom geheten door Tessa van Samoza en Geralt van Soekky stories. Geralt nodigt mij vrijwel direct uit om aan het eind van het gesprek nog even een stukje te wandelen over het terrein waarbij ik met de Soekky stories app een waar ‘Winteravontuur’ kan beleven. Want nu er ook daadwerkelijk sneeuw ligt is dat natuurlijk het perfecte moment. Ik kijk er naar uit.

Tessa vertelt over de camping; “Onze camping is al bijna 100 jaar oud en is ooit gestart met drie losse campings die samen werden gevoegd. We bieden een groot aantal kampeerplaatsen aan voor de toeristische gast, maar ook jaarplaatsen en seizoenplaatsen. Ook hebben we diverse accommodaties in de verhuur. Denk bijvoorbeeld aan bungalows, chalets maar ook Glamping accommodaties. We proberen deze accommodaties op unieke plekken te plaatsen op ons terrein, zodat je ook echt kunt genieten van de mooie natuur van de Veluwe om je heen.

In 2021 zijn we met een aantal vernieuwingen bezig geweest. Eén daarvan is het vernieuwen van ons buitenzwembad en de glijbanen, we hebben er zelfs een nieuwe waterspeeltuin bij laten bouwen. Nu kunnen families nog beter genieten van alle waterfaciliteiten op onze camping. Naast waterpret vinden wij de natuur ook erg belangrijk en denken wij dat het stimuleren van gezinnen om naar buiten te gaan ook één van onze taken is. In 2021 zijn we dan ook gestart met het aanbieden van de buitenavonturen van Soekky stories. Dit zijn verhalen die je al wandelend met je telefoon beleeft. Het enige wat je moet doen is de app downloaden en je GPS aanzetten, het verhaal kun je dan selecteren en over ons terrein bewandelen.”

Geralt legt uit; “In 2016 is Soekky stories gestart speciaal voor de recreatiebranche. Naar mijn idee de branche met een grote affiniteit met de natuur, net als wij. De natuur verwerken wij dan ook in alle verhalen die wij schrijven en waar uiteindelijk zogeheten ‘speurtochten’ van gemaakt worden. De verhalen bevatten grootse avonturen voor elke leeftijd. Zo kunnen kinderen vanaf 3 jaar samen met ouders, lieve maar indrukwekkende avonturen beleven, en sturen we de iets oudere doelgroep op pad met spannendere avonturen en opdrachten.”


“Het was – en is – dus een perfecte match voor ons, en aangezien de Corona periode bij de start van onze samenwerking ook gaande was konden we gasten toch nog een unieke en gezamenlijke activiteit aanbieden. Je ziet gasten genieten en die verbinding met de natuur en elkaar maken tijdens zo’n wandeling, dat is waar het uiteindelijk om draait!” geeft Tessa vervolgens aan.

Geralt vertelt ons nog dat er dit jaar ook een nieuw concept is gelanceerd. Het ’52 weken Natuur Avontuur’, waarbij er elke week een nieuw avontuur aangezet kan worden op locatie, zodat gasten altijd een ander avontuur kunnen beleven naast de basis verhalen. Daarnaast bieden ze de avonturen ook aan in het Duits, zijn andere talen ook een optie en worden alle stories op maat aangepast aan het park waar deze zal draaien.

Ik ben inmiddels erg nieuwsgierig geworden en start mijn Winteravontuur met Hazel en Noot in de echte sneeuw. Hazel en Noot zijn de hoofdpersonen in dit verhaal. Ik heb de app al gedownload en klik op het verhaal. Ik zie een kaart met daarop een wijzer die mij de juiste richting op stuurt; naar het volgende punt. Wanneer ik daar aankom begint mijn telefoon het verhaal van Hazel en Noot te vertellen. Ik luister aandachtig en kijk om me heen, ik zie deze twee muisjes bijna echt in de natuur hun verhaal afspelen… Ik krijg bij de markeringspunten tijdens de wandeling de avonturen te horen en te zien in de mooie illustraties van Hazel en Noot, maar ook leer ik over andere dieren uit de natuur, moet ik opdrachten doen en vragen beantwoorden over informatie die ik onderweg heb gekregen. Ik kan niet wachten om deze avonturen met mijn kinderen te beleven…!

Meer weten over Camping Samoza? Kijk dan eens op www.samoza.nl

Geïnteresseerd in de toepassing van Soekky stories? Neem contact op via www.soekkystories.nl.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.