Uit Recreatief Totaal

“Het nieuwe centrumgebouw heeft het eerste seizoen al tot een hogere bezetting geleid”

Geplaatst op: 19 december 2023 Geschreven door Linda Fijma

Het afgelopen seizoen heeft Kampeerdorp De Zandstuve, samen met alle gasten, mogen genieten van hun vernieuwde centrumgebouw Brasserie & Loungebar De Stoov welke ze in samenwerking met K3H Architechten hebben gerealiseerd. In gesprek met Gerdinand Eshuis, eigenaar van Kampeerdorp De Zandstuve, Jos Warringa, parkmanager en Jendero Gielians, Adviseur en partner bij K3H Architecten vertelden zij hoe zo’n project in zijn werk gaat, waar je als recreatieondernemer rekening mee moet houden en natuurlijk hoe het nieuwe gebouw bevalt.

Kampeerdorp De Zandstuve is een 5-sterren camping vooral gericht op jonge gezinnen met kinderen tot 11 jaar. De camping telt zo’n 400 plekken, waarvan 265 toeristisch en 110 verhuureenheden. In 1969 startte Gerdinand’s vader dit bedrijf tussen de jeneverbesstruiken en uiteindelijk is het uitgegroeid tot een camping van nu in totaal 10 hectare.

Vernieuwen
“Het oude centrumgebouw was verouderd en voor corona hebben we de eerste contacten met K3H Architecten dan ook al gemaakt, maar door de coronaperiode hebben we dit toen ook weer even in de ijskast gelegd. We vonden het toen een te groot risico. Na corona, in augustus, hebben we dit weer samen opgepakt en met bedrijven gesproken wat zij konden en wat wij wilden en toen eigenlijk al snel met een heel team gestart met het nieuwe centrumgebouw te realiseren. We wisten wel wat we als uitstraling wilden, en K3H Architecten kwam met een mooi ontwerp wat wij ook voor ogen hadden”, vertelt Gerdinand.

“We hebben met het ontwerp ook echt rekening gehouden met het continue overzicht kunnen houden, dus dat mensen in 1 oogopslag het gebouw door konden kijken. Daarnaast was het belangrijk om een soort huiskamergevoel te creëren wat laagdrempelig is en waar je je kinderen in de gaten kunt houden als je zelf even een hapje of drankje nuttigt”, legt Jendero uit.


Duurzaamheid
“We zijn altijd een Gouden Milieubarometer geweest. De nieuwbouw moest voor ons dan ook echt aan de hoge eisen van duurzaamheid voldoen”, laat Gerdinand weten. Jos vult aan; “We wilden echt die duurzaamheidsslag maken, hier hebben we vooral met K3H Architecten en het bedrijf Duvast Vastgoed en Energieadvies gesproken en zij gaven aan het gebouw GPR te maken. We hebben toen nagedacht wat ons doel was en uiteindelijk met elkaar afgestemd dat het streven was om het gebouw GPR 8.0 te maken, en dat was best een uitdaging. We hebben bijvoorbeeld vrij veel glas, maar we wilden die openheid wel uitstralen, dus dan ga je werken met andere materialen zoals wat ander FEC-hout aan de buitengevel en uiteindelijk zijn we er goed in geslaagd al zeggen we het zelf”, laat Jos enthousiast weten.

Terugblik
“Gasten zijn heel positief, zelfs mensen die langsfietsen reageren enthousiast. Alles klopt nu. Wel hebben we discussies gehad of het niet te luxe uitstraling had, en men niet meer op hun slippers naar binnen zouden komen. Maar de gast veranderd ook, mensen willen veel meer die beleving ook in de horeca. Het oude gebouw kostte nog geen gasten, maar het nieuwe gebouw heeft nu al wel tot hogere bezetting geleid”, geeft Gerdinand aan.

Jos sluit af: “Het was een heel mooi project, met nuchtere partijen die altijd keken naar wat is haalbaar. Uiteindelijk hebben we dit in zo’n 5,5 maand gerealiseerd met een heel mooi bouwteam. Dit hebben we zo kunnen halen doordat we samen met K3H Architecten met de juiste lokale partijen zoals Bouwbedrijf Zweers, Installatiebedrijf Huisman, Duvast Vastgoed en Energieadvies, EVE Interieuradvies en GL Infra aan tafel hebben gezeten.”

Meer info over Kampeerdorp De Zandstuve: zandstuve.nl


Over K3H Architecten
Op recreatief gebied is K3H al jarenlang toonaangevend in het ontwerpen van campings, vakantieparken, verhuuraccommodaties en multifunctionele centrale faciliteiten met daarin onder andere receptie, horeca, overdekt spelen en zwembaden. Het team is altijd op zoek naar oplossingen die passen bij de kenmerken van de opdrachtgever en komen, afhankelijk van wensen, locatie en budget, met een unieke oplossing. Behalve het ontwerp kunnen zij ook de gehele ontwikkeling en het bouwproces begeleiden. Meer info: k3harchitecten.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.