Uit Recreatief Totaal

Het authentieke Land van Maas en Waal leeft volop

Geplaatst op: 4 juni 2021

Het Land van Maas en Waal, de naam zegt het al, ligt letterlijk tussen de rivieren de Maas en de Waal. Het gebied is prachtig om te voet, met de fiets en via het water te ontdekken. Het gebied is volop in beweging qua ontwikkelingen en mogelijkheden in aanbod. Het Land van Maas en waal bestaat dus echt en leeft volop. Over welke ontwikkelingen gaat het dan en wat maakt dit gebied zo vooruitstrevend?

In gesprek met Richard de Bruin van Bureau Toerisme spreken we over de ontwikkelingen van het Land van Maas en Waal van de afgelopen jaren. “Regio promotie wordt al decennialang gedaan, en alleen investeren in marketing is bij lange na niet voldoende. De Gemeente West Maas en Waal is begonnen met het vertellen van een verhaal van dit gebied, en daarbij het bieden van het juiste aanbod dat past bij deze omgeving. Daarvoor moet je weten waar de vraag ligt vanuit de consument, vervolgens kun je met die kennis de ontwikkeling doen. Als je dan vervolgens de verbinding legt met de verschillende gemeenten en ondernemers in het Land van Maas en Waal zorg je dat het gebied omarmt wordt”, vertelt Richard de Bruin.

“Een regio kan niet voldoende groeien als het aanbod niet ook voldoende meegroeit”

Richard de Bruin, Bureau Toerisme

De ontwikkeling van dit gebied heeft een flinke vooruitgang geboekt de afgelopen vijf jaar. Zo zijn ze druk bezig met het omtoveren van Moeke Mooren tot een mooi restaurant met de allure van de Korenmolen. En wordt de Korenmolen zelf omgetoverd tot een prachtig pannenkoekenrestaurant. Ook De Tuinen van Appeltern is volop bezig het park toekomstbestendig te maken waar ruimte wordt gecreëerd voor een vakantiepark als onderdeel van het concept. Daarnaast opent in mei ook Eventvillage – Glamp Outdoor Camp Appeltern, een campsite met festivalvibe. “Door samen met ondernemers maatgerichte ontwikkelingen te creëren help je uiteindelijk ook het hele gebied verder. Wij hebben de aanvraag voor bovengenoemd vakantiepark-concept bijvoorbeeld verzorgd en weten zeker dat veel bedrijven en inwoners hier uiteindelijk heerlijk van zullen genieten en profiteren, net als met de rest van de ontwikkelingen binnen dit gebied”, geeft Richard de Bruin aan.

Versterking regiopromotie

Het gehele Land van Maas en Waal is met zekerheid volop in beweging. In het jaarprogramma van Bureau Toerisme Land van Maas en Waal wordt ook dit jaar aandacht besteed aan de versterking van de regiopromotie. “In eerste instantie was er nog geen website waar het hele gebied op stond, dit hebben wij meteen opgepakt en door de samenwerking met het bedrijfsleven en gemeenten kan deze regiopromotie nu ook geïntegreerd worden in de regionale en landelijke promotie. Een van de voorbeelden is de directe doorverwijzing van landvanmaasenwaal.nl naar de regionale websites zoals die van de Betuwe, Bommelerwaard en het Rijk van Nijmegen”, laat Richard de Bruin nog weten. Al meer dan 17 jaar zet Bureau Toerisme zich in om de vrijetijdssector te ondersteunen, inspireren en verder te laten groeien. Bureau Toerisme heeft kennis en expertise in destinatieontwikkeling en zet zich specifiek in voor kennis, ontwikkeling, informatie en marketing voor het authentieke Land van Maas en Waal. Op www.landvanmaasenwaal.nl vind je informatie over recreatie en toerisme in het Land van Maas en Waal.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.