Bedrijfsnieuws

ICY Campsite Management: Nu al een groot succes

Geplaatst op: 9 juni 2016

Toen ICY vorig jaar op de recreatievakbeurzen het nieuwe systeem voor campings presenteerde, had het bedrijf niet kunnen bedenken dat het zo’n vlucht zou nemen. ICY Campsite Management blijkt dé oplossing voor een probleem dat veel camping eigenaren herkennen.

“Vroeger moest ik zeer regelmatig de camping op wanneer gasten teveel stroom hadden gebruikt. Zowel ‘s morgens vroeg als ‘s avonds laat”, aldus Gerrit-Jan Hagedoorn, eigenaar van Vrijetijdspark Beerze Bulten. “Nu is dat niet meer nodig, omdat het systeem van ICY na een korte tijd automatisch de stroom er weer op zet. Het is bovendien zeer praktisch voor ons dat we alles vanuit de receptie kunnen regelen, zoals het instellen van de Amperages en het uitlezen van energieverbruik.

“ ICY heeft ingezet op een systeem dat zeer eenvoudig te installeren is. Een slimme plug, die in het bestaande stroompunt verankerd wordt, zorgt ervoor dat het stroompunt benaderbaar wordt via het draadloze netwerk in de plug. De installatie van de zogeheten ICY Campère Plug kost letterlijk minder dan een minuut per plaats. Hierdoor is installatie ook mogelijk wanneer er al gasten aanwezig zijn, omdat zij geen hinder ondervinden van de installatie.

De Beerze Bulten, bekend van onder andere de glampingaward 2016,  is een vakantiepark met in totaal 600 plaatsen. Alle plaatsen zijn uitgerust met deze plug. “Dit systeem doet voor ons precies wat het moet doen. Ideaal”, aldus Hagedoorn.  Ook voor gasten is het systeem prettig. Het is voor de gemiddelde gast niet altijd even duidelijk hoeveel en welke apparaten ze allemaal tegelijkertijd aan kunnen doen. Erik Baarslag van camping De Kleine Wolf vertelt dat sommige mensen met grote elektrische bbq’s en heaters aankomen. Dat zorgde er in het verleden ook voor hem voor dat hij regelmatig over de camping moest rijden om schakelaars om te zetten. Nu krijgen mensen een waarschuwing doordat de stroom er een paar minuten vanaf gaat. Daarna gaat de stroom er automatisch weer op en dat scheelt hem veel tijd.  “Wat voor ons ook een grote meerwaarde biedt, is dat we nu 10 Ampère aan kunnen bieden in plaats van 8”, aldus Baarslag. “Het systeem kijkt naar de totale belasting op een hoofdgroep. Zo kan, door slim stroom te verdelen, meer stroom aangeboden worden voor individuele plaatsen dan voorheen.

“Wij zijn erg blij met ICY Campsite Management”, vertelt Luuk Kat, eigenaar van De Kleine Wolf. “Wij kunnen snel aanpassingen maken in het systeem. En het is ook ideaal dat het gekoppeld is aan het boekingssysteem, zodat instellingen automatisch weer terug gaan naar de basisinstellingen wanneer gasten vertrekken.

” De Kleine Wolf is dit jaar door de ANWB uitgeroepen tot camping van het jaar 2016. De elektriciteit op alle 473 plaatsen is nu draadloos in te stellen en uit te lezen.

Zo zijn er nog vele verhalen van campings die nu al naar volle tevredenheid met het systeem van ICY werken. Inmiddels is ICY Campsite management ook al zover om naar het buitenland te gaan. De eerste order in Luxemburg is al geplaatst en ook partijen in Frankrijk en België hebben interesse getoond.

Meer informatie?  www.icy.nl/campsite-management

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.