Uit Recreatief Totaal

Vernieuwing VVV Goeree-Overflakkee

Geplaatst op: 29 mei 2019

Sinds 1990 is de VVV Goeree-Overflakkee gevestigd in ‘t Blaeuwe Huus in Ouddorp. Daar vonden gasten tot voor kort een balie met behulpzame medewerkers, een winkel en een kleine expositieruimte.

Sinds vandaag is er een VVV Inspiratiepunt te vinden, waar gasten op een eigentijdse en interactieve manier kunnen verkennen wat er te zien en te doen is op Goeree-Overflakkee. Beleving staat daarbij centraal.

Inspiratie over Goeree-Overflakkee

Vernieuwing VVV Goeree-Overflakkee

De beleving start bij een interactieve tafel, waarop een maquette van het eiland is weergegeven met markante gebouwen. Door middel van projectie wordt de tafel tot leven gebracht. Surfers varen over de tafel, tulpen bloeien op en fietsers bewegen er overheen. Op een groot touchscreen kan de keuze voor diverse thema’s worden gemaakt. Op basis van het thema past de projectie van de tafel zich aan. Als de gast bijvoorbeeld kiest voor ‘Een natuurgebied bezoeken’ kunnen er verschillende natuurgebieden aangeklikt worden. Op de tafel verschijnt de locatie, op het touchscreen informatie over het gebied en op een grote wand achter de tafel foto’s van het natuurgebied.

Van tramrit tot pop-up museum

Vernieuwing VVV Goeree-Overflakkee

Maar er is meer te beleven. Zo kunnen gasten in het nagemaakte interieur van een oude RTM tram een video over het eiland bekijken. Bewegingseffecten in de bankjes voelen hierbij aan alsof je werkelijk een tramrit maakt. Verderop staan enkele bekende inwoners van Goeree-Overflakkee, zoals Dave von Raven of Richard Groenendijk. Zij vertellen over hun binding met het eiland en hun favoriete plekken. Ook is er een pop-up museum met mini tentoonstellingen van musea. En op speciale verlichte panelen worden bijzondere natuurfoto’s getoond.

Water als thema bij vernieuwing VVV Goeree-Overflakkee

Het thema water is belangrijk voor Goeree-Overflakkee. Op surfzeilen worden watersportbeelden geprojecteerd en actuele weersinformatie, zoals windsnelheid en golfhoogte. Op een culinaire tafel kun je een vismenu kiezen, waarna een culinair visgerecht op een bord verschijnt. Gevolgd door uitleg over de betreffende vissoort.

De realisatie van het VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee is begeleid door Patrick Polie van DestinatieX.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.