Gladde wildroosters verleden tijd

Fietsen in het buitengebied van Tilburg was een hachelijke onderneming door de gladde wildroosters. Na enkele vervelende ongevallen besloot de gemeente een oplossing te zoeken. Gelaserde stalen strips bieden die oplossing.

Vooral in het buitengebied van Tilburg kwamen problemen voor met spekgladde wildroosters. De vormgeving van deze modellen, waarop een gelijmde coating met steenslag zit, bleek geen lange levensduur te hebben. Hierdoor konden de wildroosters glad worden.

 

Laseren

In de zoektocht naar nieuwe wildroosters klopte de gemeente aan bij Van Besouw Metaal BV uit Tilburg. Het bedrijf kwam met het idee om de stalen strips van de wildroosters te laten laseren zodat het oppervlak ruwer wordt. Het gladde gedeelte van het rooster kon hierna vervangen worden door een meer gekartelde uitvoering die zorgt voor meer grip voor fietsbanden. De nieuwe roosters zijn uitgevoerd in staal. Er is voor gekozen om ze niet te laten coaten, zodat de stroefheid van het materiaal behouden blijft.

 

Proef

In eerste instantie werd bij wijze van proef één wildrooster vervangen, zodat eventueel het model nog verder ontwikkeld zou kunnen worden. Het bleek dat de nieuwe uitvoering inderdaad meer grip bood. De gemeente besloot hierop op diverse fietspaden de oude roosters te vervangen door de nieuwe en verbeterde uitvoering.

Geplaatst op 10 november 2015
Deel dit artikel op

Misschien is dit ook interresant

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.